Πως να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της Google! |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzVAcCf9U1rqeOBe9XJl6JING8QugG3VOZQF4XOluY2ESZk83pioTPuP5jOrXyu6desQWBV6ed1E0VuOuCx1iBN_PSqdU2eLbofyl2nj7ORYUG8-StRc6XVSVGgbNET9RSbPXquqfL2dY/s72-c/Search-Engine-Optimization%2528SEO%2529.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η προώθηση Ιστοσελίδων έχει να κάνει με την βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.
Η προώθηση ιστοσελίδων έχει επικρατήσει να ονομάζεται με το αγγλικό ακρωνύμιο SEO (Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης) το οποίο έχει καταντήσει μια πολύ pop word του ίντερνετ σήμερα.

Οφέλη την Προώθησης Ιστοσελίδων

Με την προώθηση ιστοσελίδων μπορείτε:
  1. να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης
  2. να αυξήσετε το πελατολόγιο και τις πωλήσεις σας
  3. να βρείτε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την ιστοσελίδα σας

Τεχνικές Προώθησης Ιστοσελίδων.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων σήμερα, όμως μετά από χιλιάδες αποτυχημένα πειράματα SEO θα εστιαστούμε μόνο σε ορισμένες τεχνικές οι οποίες δουλεύουν πραγματικά και αντέχουν στον χρόνο και στις αλλαγές του αλγορίθμου της google.
Ο αλγόριθμος αναζήτησης και κατάταξης της Google αποτελείται από περισσότερους από 200 παράγοντες οι οποίοι μεταβάλλονται συνεχώς.

Οι τεχνικές οι οποίες θεωρώ κλασσικές και θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας καλύτερα και για περισσότερο χρόνο στις πρώτες θέσεις της Google είναι οι παρακάτω:

Δημιουργία Περιεχομένου
Blogging
Δημιουργία Backlink
Δημιουργία Backlinks σε social media

Δημιουργία Περιεχομένου.

Η δημιουργία και η παραγωγή μοναδικού και επικού περιεχομένου. Η google αναζητά συνεχώς, ευρετηριάζει και ταξινομεί στα αποτελέσματα της μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Υπάρχει μια ψύχωση ή μια μόνιμη νεύρωση της Google για το ανθρώπινα παραγόμενο μοναδικό και επικό περιεχόμενο.
Φροντίστε να δημιουργήσετε αρκετό περιεχόμενο σε όλες του τις μορφές, βίντεο, εικόνες, κείμενα και podcasts. Χωρίς το κατάλληλο περιεχόμενο δεν θα μπορέσετε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχει αρκετό κείμενο να τις συμπεριλάβετε.

Συμβουλές για να δημιουργήσετε επικό περιεχόμενο.

1. Εστιαστείτε στο να γράψετε ένα τουλάχιστον άρθρο πυλώνα με πάνω από 3.000 λέξεις που να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς – στόχου σας ή να το εξαντλεί σε μεγάλο ποσοστό.

2. Δημιουργήστε δευτερεύοντα άρθρα- κράχτες τα οποία θα οδηγούν προς το άρθρο πυλώνας.

3. Διασυνδέστε όλα τα άρθρα μεταξύ τους. Η εσωτερική διασύνδεση είναι εφάμιλλη των εξωτερικών backlinks για τη Google.

4. Συνοδεύσετε τα άρθρα με βίντεο μέσω από του καναλιού σας στο youtube και το vimeo.

5. Γράψτε για τον κόσμο και φροντίστε να δώσετε ένα καλό λόγο για να επισκεφτεί όλος αυτός ο κόσμος τη σελίδα σας.

Blogging.

Το Blogging και η προώθηση ιστοσελίδων σύμφωνα με το έγκυρο authority site mashable είναι ένας διαδραστικός τρόπος δημοσίευσης περιεχομένου στο ίντερνετ.
Η ονομασία blog προέρχεται από τη συντόμευση των λέξεων web log και σημαίνει ημερολόγιο στο ίντερνετ.
Αν έχετε δει τη σειρά Star Trek, ο Captain Picard κάθε μέρα προσθέτει στο ημερολόγιο του πλοίου τα απομνημονεύματά του και τα σημαντικότερα γεγονότα.
Για την προώθηση ιστοσελίδων, ο σωστότερος και εγκυρότερος τρόπος που θα ωφελήσει κατά πολύ και εσάς και την ιστοσελίδα σας είναι το blogging.
Με το blogging θα μπορέσετε να προσθέσετε πολλά καινούργια και χρήσιμα άρθρα, να καλλιεργήσετε το κοινό σας και να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας με καινούριες λέξεις κλειδιά.
Από τη στιγμή που το 70% με το 90% της οργανικής κίνησης των ιστοσελίδων προέρχεται από τις δευτερεύουσες λέξεις κλειδιά ή long tail keywords ή φράσεις κλειδιά, τότε φαντάζεστε ότι μόνο με το blogging θα μπορέσετε να πιάσετε τόσες πολλές λέξεις κλειδιά.
Συστήνω να γράψετε πάνω από εκατό άρθρα για το δικό σας site και να προσθέσετε πάνω από 100 προϊόντα με αναλυτικές περιγραφές στο e-shop σας.
Άμα δεν έχετε ακόμα blog, ευκαιρία να προσθέσετε ένα στο site σας και στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.
Σε περίπτωση που έχετε λιγότερες σελίδες ή λιγότερα προϊόντα από τα 100 στην ιστοσελίδα ή στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα πρέπει να σπάσετε το φράγμα των 100 δημοσιεύσεων επικουρικά με το blog σας.

Δημιουργία Backlink.

Ένα backlink είναι πολύ σημαντικό και έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Η βασική φιλοσοφία του αλγορίθμου της Google βασίζεται ακόμα κατά πολύ στα backlinks και στα πόσα δείχνουν πίσω στην ιστοσελίδα σας.
Όσο περισσότερα backlinks που είναι ποιοτικά και που έχουν τη σωστή και σχετική με το αντικείμενο σας λέξη κλειδί έχετε τόσο καλύτερα θα πάει το site σας στις μηχανές αναζήτησης.
Θα πρέπει να εστιαστείτε σαν τρελός στην δημιουργία ποιοτικών backlinks από όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά sites και να περιλάβετε σε αυτά τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες θα θέλετε να καταταχθεί η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

  1. SEO και Προώθηση Ιστοσελίδων.
  2. Open Site Explorer: Ένα χρήσιμο online εργαλείο για να μετρήσετε τα backlinks σας.
  3. Majestic SEO: Ένα καλό εργαλείο για να αναλύσετε τα backlinks από το site σας.
  4. SEO Powersuite: Μετρήστε την κατάταξη σας στη Google.
  5. List sub item

Δημιουργία Backlinks σε social media.

Τα social media έχουνε πάρα πολύ κόσμο και θα πρέπει να εξασφαλίσετε την παρουσία της επιχείρησης και της ιστοσελίδας σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα social media μπορείτε. Σίγουρα θα πρέπει να εξασφαλίσετε την παρουσία σας στα τέσσερα σημαντικότερα social media:

Facebook,
Google plus
Twitter
Pinterest

Τα παραπάνω 4 βασικά social media αλληλοκαλύπτουν συνολικά 10 περίπου εκατομμύρια Έλληνες. Μια ολόκληρη Ελλάδα δηλαδή είναι στο ίντερνετ.

Η παραγωγή περιεχομένου και η δημοσίευση του στα social media είναι από τα βασικότερα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε στην προώθηση ιστοσελίδων. Αυτά που θα πρέπει να δημοσιεύσετε θα πρέπει να είναι:

Όλες οι σελίδες της ιστοσελίδας σας
Όλα τα προϊόντα του e-shop σας
Όλα τα άρθρα του blog σας.

Πακέτα Προώθησης Ιστοσελίδων.

Αν έχετε το δικό σας site ή το δικό σας e-shop και θέλετε να το προωθήσετε για να κερδίσετε θέσεις στην Google και να αυξήσετε την ορατότητα σας στις μηχανές αναζήτησης, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πακέτο προώθησης ιστοσελίδων από τα πακέτα υπηρεσιών SEO.
Η προώθηση ιστοσελίδων σήμερα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα.
Κάθε επιχείρηση στο ίντερνετ από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη εφαρμόζει με κάποιον τρόπο κάποια στρατηγική προώθησης ιστοσελίδων, είτε με την προβολή της στα social media ή με την δημιουργία περιεχομένου ή με την δημιουργία backlinks σε τρίτα site.
Θα ήτανε καλό βέβαια να σχεδιάσετε την προώθηση της ιστοσελίδας σας από την κατασκευή της ιστοσελίδας, γιατί η κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO δεν είναι αποκομμένα από το web design.

Βacklinks και προώθηση ιστοσελίδων.

Διαφοροποίηση του anchor text.

Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα να μην έχετε την ίδια λέξη κλειδί παντού και στο anchor text, στο σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαφοροποίηση για να φαίνεται ότι η ιστοσελίδα σας συνδέεται με φυσικό, ανθρώπινο τρόπο προς άλλες ιστοσελίδες αλλά και από τις άλλες ιστοσελίδες.


Η διασπορά των backlinks.

Είναι σημαντικό τα backlinks να προέρχονται από όσο το δυνατόν περισσότερα domains. Με άλλα λόγια είναι προτιμότερο να έχουμε 1.000 links προς την ιστοσελίδα μας από 1.000 διαφορετικά domains παρά 10.000 από 100.
Μάλιστα η Google εξετάζει ακόμα και την γεωγραφική διασπορά των servers που φιλοξενούν τα domains.
Δηλαδή αν δύο domains φιλοξενούνται στον ίδιο server, η αξία των links από αυτά είναι μικρότερη από ότι αν φιλοξενούνταν σε διαφορετικούς εξυπηρετητές. Τον αριθμό των domains μπορείτε να τον δείτε στα Google Webmaster Tools, στην ενότητα Seach Traffic – Links to Your Site.

Domain authority και trust flow των σελίδων που συνδέονται με σας.

Το domain authority μπορείτε να το δείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Majestic. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google και τόσο πιο ελκυστικό είναι ένα backlink από την ιστοσελίδα που το έχει.
Για την απεικόνιση του χρησιμοποιείται μια λογαριθμική κλίμακα με υψηλότερη τιμή το 100.
Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, μια και η Majestic δεν είναι η Google, όμως αποτελεί μια έγκυρη μέτρηση και μπορείτε να κάνετε σύγκριση για την πρόοδο σας κάθε μήνα.
Επίσης, μπορείτε να αξιολογήσετε την σημαντικότητα και την αξία των ιστοσελίδων οι οποίες συνδέονται με σας.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αξιολογήσετε και αν θα συνδεθείτε εσείς με κάποιες ιστοσελίδες ή όχι.
Συνεπώς ένα σκορ 20 ή 30 είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί από ότι 60 ή 70. Το trust flow είναι ένα μέτρο της Majestic το οποίο υπολογίζει τα clicks που γίνονται από κάποια ιδιαίτερα αξιόπιστα websites προς το URL ή το domain που εξετάζουμε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)