Η Google με Doodle τιμά τον διάσημο καλλιτέχνη και συγγραφέα William Morris. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqxynA2zj2-w2ssas49cQU1Pl9NZrs3guG35hbKuQijQ_VVL4rOSyyqAPXAiBM2Ru-HaIZPHujDfBabOP4v2p-QlrGq_mZTDCh5GQKmcC0wQCRLu-wkEYnQURrGVecSxF3gxXEpyD3BPI/s72-c/William_Morris%2527_182nd_birthday_Google_Doodle.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Ο διάσημος καλλιτέχνης και συγγραφέας, William Morris, έχει σήμερα την τιμητική του, αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τα 182 χρόνια από τη γέννησή του.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ο William Morris ήταν Άγγλος σχεδιαστής υφασμάτων, καλλιτέχνης, συγγραφέας και ελευθεριακός σοσιαλιστής συνδεδεμένος με την Αδελφότητα των Προραφαηλιτών και το κίνημα Arts and Crafts που άνθησε το 1880 -1910.

Ίδρυσε μία καλλιτεχνική εταιρεία μαζί με τον ζωγράφο, σχεδιαστή και πρωτοπόρο του βιομηχανικού σχεδίου στα τέλη του 19ου αιώνα Edward Burne - Jones και τον ποιητή Dante Gabriel Rossetti, που ενέπνευσε σημαντικά τη διακόσμηση εκκλησιών και σπιτιών κατά τον 20ό αιώνα.

Ως συγγραφέας και εικονογράφος, συνέβαλε στην εδραίωση της φανταστικής λογοτεχνίας και υπήρξε άμεση επιρροή σε μεταπολεμικούς συγγραφείς, όπως ο John Ronald Reuel Tolkien.
Έγραψε και δημοσίευσε ποίηση, λογοτεχνία και μεταφράσεις αρχαίων και μεσαιωνικών κειμένων για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του.


Τα γνωστότερα έργα του συμπεριλαμβάνουν τα βιβλία:

«Η Άμυνα της Γκουίνεβιρ και Άλλα Ποιήματα» (1858),
«Ο Γήινος Παράδεισος» (1868 - 1870),
«Ένα Όνειρο του Τζον Μπολ» (1888),
«Νέα από το Πουθενά» (1890) (ουτοπικό)
«Το Πηγάδι στο Τέλος του Κόσμου» (1896) (φανταστικό μυθιστόρημα).

Ο Morris συνέβαλε στη διάδοση του σοσιαλισμού στη Βρετανία, ιδρύοντας τον Σοσιαλιστικό Σύνδεσμο, το 1884, ωστόσο - πριν το τέλος της δεκαετίας - απομακρύνθηκε από την οργάνωση λόγω διαφωνιών σχετικά με τους στόχους και τις μεθόδους του.

Αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ζωής του στις εκδόσεις «Kelmscott Press», οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην έκδοση περιορισμένων έντυπων βιβλίων με εικονογραφημένα χειρόγραφα.
Η έκδοση του 1896 «Έργα του Τζέφρι Τσόσερ» θεωρείται, μέχρι σήμερα, αριστούργημα στον σχεδιασμό βιβλίων.

Πέθανε, στις 3 Οκτωβρίου 1896, σε ηλικία 62 ετών στο Hammersmith του Middlesex.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)