Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου» (Γυμνάσιο). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPcsCPcXQfJiLT9jTWaQYTN87LwD_jc4Cqkx8EH90rfXKSXxNteSVIBCuzFA6wASXZ85xOHWiZxzaySnOuCTii2JbmPdhG6cCRzKBk1g6hMyx_OtAG1nL08sCUh8AK7HDJLTVJ5AIj0jo/s72-c/Doodle_4_Google_2013_Gymnasio.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου»: Παρουσίαση των έργων των μαθητών του Γυμνασίου, για το Doodle (λογότυπο της Google).


ΜΑΡΙΑ ΤΑΣΙΟΥΔΗ, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών

Συνθέτει στοιχεία από μνήμη και από την Ελληνική ιστορία και φύση με χρώματα που συνομιλούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Η Ελλάδα 'στο συρτάρι μου':


ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΙΓΚΟΥΔΗ, 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών.

Για εμένα η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνο στον Παρθενώνα και στα Ελγίνεια μάρμαρα, αλλά και σε πράγματα καθημερινά, που μπορούμε να τα συναντήσουμε εύκολα και σε ένα μαθητικό συρτάρι. Πράγματα, που αν και τόσο απλά, έχουν άρωμα Ελλάδας και που αποτελούν μικρά κομμάτια του παζλ που συνθέτει η χώρα μας.

Ελληνικές καρέκλες ταξιδεύουν:


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΙΤΑΚΗΣ, 7ο Γυμνάσιο Χανίων (Κρήτη).

Όπου και αν ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα θα συναντήσει παντού τις ελληνικές παραδοσιακές καρέκλες, που η κάθε μια συμβολίζει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα όπως: μοναξιά, παρέα, χαρά, τραγούδι κ.τ.λ. Σαν του ανθρώπους.

Άρωμα Ελλάδας:


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ, 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Ο περίφημος στόλος της Ελλάδας, η μαγευτική θάλασσα της, η αξιοθαύμαστη αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός της και τα προϊόντα της εύφορης και πλούσιας γης της.

Η Ελλάδα μέσα στους αιώνες:


ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, Εκπαιδευτήρια 'Η Θεομήτωρ'.

Το πρώτο 'G' είναι εμπνευσμένο από τον Μινωικό πολιτισμό. Ύστερα τα δυο 'O' είναι 'κρυμμένα' μέσα στα μάτια της κουκουβάγιας. Το δεύτερο 'g' σχηματίζεται από μια γοργόνα, η οποία βασίζεται στο μύθο που είναι η αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου. Το 'l' είναι η Καρυάτιδα από το Ερέχθειο της Ακρόπολης και το τέλος το 'e' κάθεται σαν κλέφτης του 1821.

Ηλιοβασίλεμα αλλά Ελληνικά:


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας.

Το έργο έχει σκοπό να αναδείξει το γαλήνιο τοπίο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της χώρας μας. Παράλληλα, απεικονίζονται το κότερο (ονομάζεται 'Αφροδίτη' διότι συμβολίζει την ομορφιά) τα ευτυχισμένα δελφίνια και οι περήφανοι γλάροι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Τέλος, ήταν αδύνατο να μην υπάρχει έστω ένα μικρό, αλλά παραδεισένιο νησί.

Google π.Χ:


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Ν. Μαλιάρα.

Για το λογότυπο μου εμπνεύστηκα κυρίως από την αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιώντας σύμβολα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικά για εκείνη την εποχή. Για το γράμμα G επέλεξα το άγαλμα ενός δισκοβόλου, που αναδεικνύει το γυμνασμένο σώμα, το οποίο αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα ιδεώδη των αρχαίων Ελλήνων. Για τα δυο O χρησιμοποίησα ένα κιονόκρανο Ιωνικού ρυθμού, για το γράμμα g ένα δάφνινο στεφάνι, σύμβολο της νίκης, ενώ για το l το τρίποδο του θεού Απόλλωνα. Τέλος το e αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο που συναντά συχνά ανάγλυφο ακόμα και σήμερα σε νεοκλασικά κτίσματα.

Ελληνική Ιστορία και κουλτούρα:


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΡΟΧΟΝΤ , 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη).

Το καράβι σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα και με τον θαλασσινό χαρακτήρα της. Η ελιά είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Το στεφάνι αντιπροσωπεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το άγαλμα μας θυμίζει την σοφία και τον περίφημο ποιητή Όμηρο. Το μπουζούκι είναι οι παραδώσεις και το ελληνικό 'έ' τα γράμματα.

Ελληνική Ατμόσφαιρα:


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΥΡΤΙΑΔΟΥ, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Το λογότυπο ξεκινά με τη γιρλάντα από γαλανόλευκα σημαιάκια που συμβολίζει την ενότητα των Ελλήνων, η οποία οδηγεί στη δημιουργία. Ο ήλιος φωτίζει τη χώρα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ταυτίζεται με την ζεστή ελληνική φιλοξενία και την αστείρευτη καλή διάθεσή μας. Στη συνέχεια ο ανεμόμυλος ως σήμα κατατεθέν μας, παραπέμπει στις ελληνικές παραδόσεις και έναν νησιώτικο αέρα. Η θαλασσινή αύρα διατηρείται με το χταπόδι που ακολουθεί, το οποίο εκπροσωπεί τα ελληνικά πελάγη και την μεσογειακή διατροφή. Το ένα από τα πλοκάμια του χταποδιού απλώνεται για να σχηματίσει το τελευταία γράμμα, πίσω από το μπουζούκι, που τονίζει τη σημασία της ελληνικής κουλτούρας και του κεφιού

Γεύση Ελλάδας:


ΕΛΕΑΝΝΑ ΧΩΡΑΙΤΗ-ΣΙΔΕΡΗ, Γυμνάσιο Βραχναίικων Πάτρας.

Η Ελλάδα μου, εκτός από την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την φυσική ομορφιά της είναι και η κουζίνα της. Η παραδοσιακή ελληνική διατροφή είναι λιτή, νόστιμη και υγιεινή και αυτήν θέλω να δείξω μέσα από το σχέδιο μου, ιδιαίτερα σήμερα που έχουμε απομακρυνθεί από τη μεσογειακή διατροφή.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά:


ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗ, Γυμνάσιο Οινοφύτων (Βοιωτίας).

Ο Παρθενώνας το λαμπρότερο μνημείο του πολιτισμού μας. Αγγείο ερυθρόμορφο μυκηναϊκής τέχνης. Ένας από τους σημαντικότερους φιλόσοφους της αρχαιότητας ο Σωκράτης. Καρυάτιδα, μια από τις κόρες του Δία. Όλα αυτά φανερώνουν τον αξιοθαύμαστο πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας

Η Ελλάδα μου:


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ, Εκπαιδευτήρια 'ΑΘΗΝΑ' (Τρίκαλα).

Από την ελιά του Πλάτωνα, τους αγώνες των Ελλήνων μέσα από τους αιώνες, τον πολιτισμό, την τέχνη, τους μύθους, καίει η ελληνική φλόγα εις τους αιώνες, υποβαστάζοντας την ελληνική ψυχή τους κίονες της ιστορίας

Τι σημαίνει Ελλάδα:


ΕΛΕΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ, 1ο Γυμνάσιο Νάουσας.

Τι σημαίνει Ελλάδα: - Ανδρεία - Απεραντοσύνη του γαλάζιου της θάλασσας και του ελληνικού ουρανού - Καλαισθησία - Ευγενής 'Αμμιλα - Απέριττη, λιτή και πάντα διαχρονική ελληνική τέχνη - Σοφία απέραντη, ατελείωτη δίψα και μάθηση.

Η Ελλάδα μου είναι ένα ταξίδι:


ΦΑΝΟΥΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης.

Η Ελλάδα με ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο της ουρανό, στα μπλε νερά της θάλασσας, στην αναζήτηση της γνώσης (μεγεθυντικός φακός) του πολιτισμού της και της φυσικής ομορφιάς της (ελληνικά νησιά). Το ταξίδι στη γνώση θα κάνει το μέλλον της Ελλάδας καλύτερο.

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια μου:


ΒΕΛΩΝΗ ΜΑΛΑΜΑΤΗ, 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη).

Το doodle παρουσιάζει την Ελλάδα όπως την βλέπω εγώ και τα πράγματα που την χαρακτηρίζουν και την κάνουν ξεχωριστή. Μερικά από αυτά είναι η γαλανόλευκη σημαία της, το καλό φαγητό, ο λαμπρός ήλιος, τα πανέμορφα νησιά, τα ιστορικά μνημεία και μερικά από τα προϊόντα της όπως το ελαιόλαδο και η φέτα. Επίσης και το ευρώ που εκπροσωπεί το νόμισμα της χώρας και τα αστέρια της ευρωπαϊκής ένωσης στην οποία ανήκει.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)