Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου» (Λύκειο). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLiPRRyd4Yqut7skROoxxHZFwNS0YQ2r3ZYvqhAnpT9rsr4cwgMMekJePvXA0nsrsm5swpglNg766xMQWdcpdDcwqBJFJICQZzLpJJN4fJ87RVIrkK6autd9Y_GQvMVfnuPD8S_dMjYjY/s72-c/Doodle_4_Google_2013_Lykeio.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Doodle 4 Google 2013: «Η Ελλάδα μου»: Παρουσίαση των έργων των μαθητών του Λυκείου, για το Doodle (λογότυπο της Google).

Αλήθεια:


ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ, 1ο Γενικό Λύκειο (Ιωάννινα).

Η τέχνη είναι αλήθεια. Μα η αλήθεια δεν κρύβεται στην ψυχρότητα και στην απρόσιτη ζωή των πόλεων. Κρύβεται στο εγκάρδιο και ζεστό καλωσόρισμα των ανθρώπων της επαρχίας και ενός γραφικού ηλιόλουστου και φιλόξενου νησιού που χαρακτηρίζει τη χώρα μας, την Ελλάδα.

Η Ελλάδα μου:


ΒΙΚΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ, 1ο ΕΠΑ. Λ. Χαλανδρίου.

Ο ουρανός καθαρός, ο ήλιος να ζεσταίνει τη θάλασσα με ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα να πέφτει πάνω στο θαλασσινό νερό, έχει μικρά κομμάτια, το πέτρινο google είναι μισό στη θάλασσα και το άλλο στην αμμουδιά με έναν όμορφο αστερία που τονίζει το καλοκαίρι και μια σημαία της Ελλάδας ζωγραφισμένη σε ένα βότσαλο. Τα κοχύλια πάνω στην αμμουδιά σαν ένα όμορφο παραμύθι.

Ελληνική Ιστορία:


ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΝΟΥ, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων.

Το doodle το οποίο έχω σχεδιάσει αποτελείται από αληθινά γραμματόσημα και αποκόμματα γραμματοσήμων.
Αυτό που παρουσιάζει το σχέδιο μου είναι η ιστορία της Ελλάδας μέσα από σημαντικά γεγονότα, πρόσωπα και εικόνες που την χαρακτηρίζουν.

ΕΛΛΑΣ:


ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ, 1ο ΕΠΑ. Λ. Γλυφάδας.

Το doodle μου περιπλέκει την Ελληνική Μυθολογία (αδερφή του Μέγα Αλέξανδρου Ουροβόρος Όφις).
Στο κέντρο ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και το Ιωνικό κιονόκρανο ενώνουν το μυθολογικό κομμάτι με τον υλικό κόσμο. Ο κάβος με την άγκυρα υποδηλώνουν τη ναυτιλία και η ελιά την πηγή της ζωής.
Πλαισιωμένα από θάλασσα και φως.

Λατρεμένη μου πατρίδα:


ΛΥΔΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, 2ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

Επέλεξα ως θεματικό κέντρο την Αρχαία Ελλάδα που με τον χαρακτήρα της αποπνέει λιτότητα μα συνάμα ομορφιά, χάρη και δέος. Το G το σχεδίασα με έναν κίανο, κοντινότερο στον Ιωνικό ρυθμό και ο οποίος συνεχίζεται σαν κτίριο που σβήνει στη μέση για να είναι πιο διακριτικό το γράμμα.
Ενώ για μεγαλύτερη διακριτικότητα σχεδίασα κάποια ακόμα θεμέλια. Για το O χρησιμοποίησα ένα μέρος κίονα σε κάτοψη, καθώς και ένα στεφάνι από ελιά, το οποίο είχε προσφερθεί ως δώρο στους θνητούς από την θεά Αθηνά και αποτελεί έπαθλο τιμής των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το g το μικρό σχεδίασα μια ασπίδα και ένα δόρυ για να δείξω τις μάχες που έχουν δοθεί από το παρελθόν μέχρι και σήμερα για την πατρίδα μας.
Το l το συμβόλισα με το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης ένα δημιούργημα που αποπνέει δέος, ιερότητα και δόξα στον ελληνικό λαό. Τέλος η τρίαινα για το e, για να δείξω την θάλασσα που δεν αποτελεί απλώς εθνικό στοιχείο του πολιτισμού μας αλλά και ατέρμονη αγάπη μου. Χρώματα επέλεξα να μην βάλω γιατί παραμένει απλό και έβαλα σε ελάχιστα πράγματα συμβολικά.

Αποχρώσεις Ελλάδας:


ΣΟΦΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑ, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

Ελλάδα, το βασίλειο του ήλιου, η απέραντη αυτοκρατορία του γαλάζιου.
Πίσω από κάθε μνημείο κρύβεται πολιτισμός.
Μια περιπλάνηση στα αρώματα που αποπνέει η Μεσόγειος. Οι γεύσεις που χρόνια πριν έταξαν η θεά της σοφίας και ο προστάτης των αγρών. Μια φλόγα που καίει αιώνια και από μέσα της αναδύει η τέχνη.

Λιομάζωμα:


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ, 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Κρήτη).

Η ελιά καλλιεργείται στην Ελλάδα πάνω από 400 χρόνια και είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου.
Η ελιά, έθρεψε, φώτισε, στεφάνωσε ολυμπιονίκες και είναι ζωντανό μέρος της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Το 'λιομάζωμα' από όλη την οικογένεια είμαι μια χαρακτηριστική εικόνα για την Ελλάδα.

Παράδεισος η Ελλάδα:


ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΠΑΣΙΑΔΑΚΗΣ, 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης.

Το μπλε είναι το χρώμα που κυριαρχεί στον ουρανό και την θάλασσα της Ελλάδας.
Το κίτρινο μου θυμίζει τον καλοκαιρινό ήλιο και την αμμουδιά. Επίσης, τα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία όπως ο Παρθενώνας και η καριάτιδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν.
Τέλος το εκλεκτό ελληνικό ψάρι συνδυάζεται απόλυτα με το καλό κρασί και φυσικά δεν είναι απών ο φραπές που όλοι λατρεύουν.

Η Ελλάδα μου:


ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΤΟΣ, 1ο ΕΠΑ.Λ Χαλανδρίου.

Αφορμή για να σχεδιάσω το λογότυπο της google αποτέλεσε η αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα επέλεξα τη λύρα καθώς είναι ένα έγχορδο μουσικό όργανο γνωστό για τη χρήση του από την κλασική αρχαιότητα μέχρι και σύγχρονη εποχή.
Στη συνέχει χρησιμοποίησα τον ήλιο της Βεργίνας γιατί χρησιμοποιείτε στην Ελλάδα ως σύμβολο της Μακεδονίας. Ακόμα επέλεξα το δίσκο της Φαιστού γιατί είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την ομώνυμη πόλη και αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού όσα αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.
Η ελιά ενέπνευσε για τους αρχαίους Έλληνες, ήταν σύμβολο των Ολυμπιακών ιδεωδών, της ειρήνης, της σοφίας, και της νίκης. Χρησιμοποίησα τον κίονα γιατί είναι βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής που κατασκευάστηκε από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους σε διάφορους ρυθμούς.
Τέλος, τον Μέανδρο γιατί είναι αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο της νίκης, της ενότητας, του ονείρου και της αιώνιας ζωής αλλά και της αέναης πορείας μας στον κόσμο.

Σύμβοκα και μύθοι λαών:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΟΛΑΡΙ, Λύκειο Κύθηρων.

Στη γη της Ελλάδας, μια γη θεών, η προφητεία του Λαοκόοντα συνηγορεί για την ευφυΐα της ελληνικής φυλής και προοιωνίζει την μακραίωνη ιστορία της.
Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηλάτης της αρχαιότητας αλλά και όλων των εποχών κάνει την αρχή σε αυτή τη μεγαλειώδη ιστορία. Αποκορύφωμα του ύψιστου πνευματικού μεγαλείου της Ελλάδας, η ξεχωριστή, ανθρωπιστική τέχνη της, με αντικείμενα της καθημερινής χρήσης, όπως είναι ένας κύλικας, που απεικονίζει την παράδοση μαθημάτων στην αρχαία Αθήνα...και το ιδανικό του κλασσικού ιδεώδους, εκείνο το 'μέτρον άριστον΄καθώς σμιλεύεται άψογα στην αρχιτεκτονική δημιουργία φιγούρα της Καρυάτιδας.
Το όνομα της Ελλάδας μας ξεδιπλώνεται ανάερα στο τέλος του λογοτύπου της Google.

Ελλάδα, η μητέρα κάθε πολιτισμού:


ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής.

Οι επιστήμες, η πολιτική, η φιλοσοφία, οι τέχνες, το θέατρο και η αρχιτεκτονική ξεκίνησαν ως όραμα και υλοποιήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Μεγάλες και πασίγνωστες μορφές στους παραπάνω τομείς είναι π.χ. ο Μ. Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, τους οποίους έχω ζωγραφίσει.
Το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που με τις αξίες και τις ιδέες του φώτισε την ανθρωπότητα και έθεσε τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού.

Αρμενίζοντας σε δύσκολους καιρούς:


ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥ, Ζάννειο Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.

Για μένα Ελλάδα είναι η θάλασσα, τα καϊκάκια στα νησιά του Αιγαίου, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα λαχταριστά εδέσματα τους. Για μένα Ελλάδα είναι οι απέραντες αμμουδιές και ο καυτός ήλιος τα καλοκαίρια.
Για μένα Ελλάδα είναι οι ναύτες με τις άσπρες και γαλάζιες τους στολές.
Ελλάδα για μένα είναι το λιμάνι μου, το σουβλάκι μου και μια βόλτα στην παραλία!

Η Google στο χέρι ενός νικητή:


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΣΚΑΣ, ΕΠΑΣ Πρέβεζας.

Ο Ηνίοχος των Δελφών συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης.
Πρόκειται για έναν άντρα που στέκεται αγέρωχος κρατώντας τα ηνία ενός άρματος. Στο κεφάλι φοράει την ταινία της νίκης. Εκφράζει την δύναμη, τη σιγουριά του νικητή.
Στο χέρι του Ηνίοχου τα ηνία κυματίζοντας σχηματίζουν το λογότυπο της google.

Ελλάδα, μια μικρή απόλαυση:


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.

Ελλάδα! Μια τόσο μικρή χώρα, μα γνωστή σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου.
Τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο νου για αυτή είναι χρυσές αμμουδιές, πεντακάθαρα γαλανά νερά, καλοπέραση και καλό φαγητό.
Σημαντικότερα, ένας πανάρχαιος πολιτισμός που έχει συμβάλλει στο ποιοι είμαστε όλοι σήμερα, και αξίζει να γνωριστεί από όλους καλύτερα!

Ελλάδα: Τόπος Δημιουργίκος της πολυμορφίας και των αντιθέσεων:


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Τη χώρα μου τη χαρακτηρίζει μια ποικιλομορφία όμορφη και γόνιμων αντιθέσεων (βουνό - θάλασσα).
Η αντίθεση των κοσμοθεωριών του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού γεφυρώνεται μέσα από την Ελληνική παράδοση. Μνημεία αρχαία και Χριστιανικά στολίζουν κάθε γωνιά της πατρίδας μου (Μετέωρα και κίονας).
Τα ιδεώδη και τα μηνύματα που πηγάζουν από τον τόπο μου φωτίζουν σαν πνευματικός ήλιος την ανθρωπότητα και ρέουν προς τον κόσμο όπως κυλάνε τα καθαρά νερά από τα βουνά στις θάλασσες (ήλιος, ποτάμι, θάλασσα).

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)