Η Google με Doodle τιμά την 106η επέτειο από τη γέννηση του Γάλλου κινηματογραφιστή και ταχυδακτυλουργού Georges Méliès (Videos). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://4.bp.blogspot.com/-bzRJbCUWZ2w/WutPk-VgHkI/AAAAAAAAhx4/ZWAlvd0kGi0FLv1-z9-9yFxhQIAy1_SywCLcBGAs/s72-c/Georges-M%25C3%25A9li%25C3%25A8s-106th-Birthday-Google-Doodle.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Στον Γάλλο κινηματογραφιστή και ταχυδακτυλουργό Georges Méliès (Ζωρζ Μελιές), ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στη χρήση πολλών τεχνικών καινοτομιών στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, αφιερώνει η Google το σημερινό της (3 Μαΐου) Doodle, με αφορμή την 106η επέτειο από την κυκλοφορία ενός εκ των σπουδαιότερων έργων του, του «À la conquête du pôle» (Η κατάκτηση του Πόλου, 1912).

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ο Μελιές χρησιμοποίησε νέες κινηματογραφικές τεχνικές αφήγησης, κυρίως ειδικά εφέ, ενώ δημιούργησε ορισμένες από τις πρώτες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Γεννημένος το 1861 στο Παρίσι, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο ήταν ταχυδακτυλουργός στο Θέατρο Ρομπέρ Χουντίν, όπου πραγματοποιούσε εμφανίσεις επί σκηνής.
Το ενδιαφέρον του για τον κινηματογράφο ξεκίνησε με την προβολή ταινιών από τους αδελφούς Λιμιέρ, το 1895. Έναν χρόνο αργότερα άρχισε να σκηνοθετεί ο ίδιος ταινίες, παρουσιάζοντας σε πολλές από αυτές ταχυδακτυλουργικά θεάματα.
Συνολικά, εκτιμάται ότι σκηνοθέτησε 531 ταινίες από το 1896 μέχρι το 1914, διάρκειας από ένα έως 40 λεπτά.
Δημοφιλέστερη ταινία του Μελιές θεωρείται το «Ταξίδι στη Σελήνη» (Le voyage dans la lune) του 1902, όπου περιγράφεται κινηματογραφικά για πρώτη φορά ένα διαστημικό ταξίδι.

Δείτε ολόκληρη την ταινία... A Trip to the Moon (HQ 720p Full) - Viaje a la Luna - Le Voyage dans la lune - Georges Méliès 1902


Ο Μελιές φέρεται επίσης ως ο δημιουργός της πρώτης ταινίας τρόμου (Το Κάστρο του Διαβόλου - Le Manoir du Diable) το 1896, καθώς και των πρώτων έγχρωμων ταινιών, τις οποίες κατάφερε να δημιουργήσει χρωματίζοντας τα κινηματογραφικά καρέ με το χέρι.

Δείτε ολόκληρη την ταινία... Le Manoir du Diable (1896)


Το 1897 σκηνοθέτησε και γύρισε ταινίες μικρού μήκους με θέμα την Ελλάδα, ενώ το 1913 η κινηματογραφική εταιρεία που είχε ιδρύσει πτώχευσε, γεγονός που τον απομάκρυνε από τον χώρο του κινηματογράφου.

Επιθυμώντας να τον τιμήσουν, οι ομάδες του Google Doodle, του Spotlight Stories της Google, του Google Arts & Culture και του Cinémathèque Française συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του πρώτου πανοραμικού, διαδραστικού doodle εικονικής πραγματικότητας (VR)/360°.

Δείτε το βίντεο...

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)