Η Google με Doodle τιμά την 25η επέτειο από την ανακήρυξη του Rafflesia Arnoldii ως σπάνιου φυτού της Ινδονησίας. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://2.bp.blogspot.com/-yiTxi13viXU/WlT9cuSdgJI/AAAAAAAAhVk/DH9sAoXDH0YledmzDS3d59v38d8ON_RUACLcBGAs/s72-c/25th-anniversary-of-rafflesia-arnoldii-Google-Doodle.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Rafflesia Arnoldii: Στην 25η επέτειο από την ανακήρυξη του Rafflesia Arnoldii ως σπάνιου φυτού της Ινδονησίας αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle...!!!

Εάν οι οθόνες μπορούσαν να εκπέμψουν αρώματα τότε... σίγουρα θα μας περίμενε μία δύσοσμη έκπληξη με το σημερινό doodle!

Το Rafflesia arnoldii είναι ένα σπάνιο φυτό genus Rafflesia. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα φυτά με μεγαλύτερη άνθηση οργάνων όπως το titan arum και το talipot palm το Rafflesia arnoldii κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου άνθους στον κόσμο.
Φυτρώνει και μεγαλώνει στην Νοτιοανατολική Ασία, το μέγεθος του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του τα 11 κιλά.
Το φυτό Rafflesia arnoldii εισχωρεί στις ρίζες άλλων φυτών διότι το ίδιο δεν διαθέτει ρίζες, μίσχο αλλά ούτε και φύλλα.
Επίσης, είναι ένα από τα τρία εθνικά λουλούδια στην Ινδονησία, τα άλλα δύο είναι το white jasmine και το moon orchid.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Οι ανοιχτοί πράσινοι καπνοί που αναβλύζουν από το σημερινό doodle αναπαριστούν την οσμή του Rafflesia arnoldii, ενός ινδονησιακού φυτού που παράγει το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο.

Είναι γνωστό ως Bunga Bangkai, ή «το λουλούδι του πτώματος» μεταξύ των ντόπιων, το Rafflesia arnoldii εκπέμπει το άρωμα της σάπιας σάρκας, που έλκει τις μύγες που το επικονιάζουν.


Τα παχιά, κόκκινα-καστανά πέταλά του, που φουντώνουν με λευκές κηλίδες, αναδύονται μόνο από το Τετράστιγκμα. Τα αμπέλια που τα φιλοξενούν, όταν είναι έτοιμα να τα αναπαραγάγουν - καθιστώντας το ένα απίστευτα ασυνήθιστο θέαμα.
Μόλις ανοίξει, το Rafflesia arnoldii μεγαλώνει σε διάμετρο περίπου 1 μέτρο και ανθίζει για μερικές μόνο ημέρες.
Η Goodle αποφάσισε να δημιουργήσει doodle γι' αυτό το παράξενο κατασκεύασμα της φύσης.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα για αυτό το παρασιτικό φυτό από το πικάντικο άρωμά του. Το Rafflesia arnoldii ονομάστηκε ινδονησιακό εθνικό «σπάνιο λουλούδι» στο προεδρικό διάταγμα αριθ. 4 του 1993.
Αυτό το θαυμάσιο είδος εκπροσωπείται στα περίπλοκα πρότυπα του παραδοσιακού ινδονησιακού μπατίκ, ειδικά στην επαρχία Bengkulu της Σουμάτρα, όπου βρίσκεται συχνά.

Πηγή: wikipedia.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)