Με το έργο του, ο Πάτον «σύστησε» ουσιαστικά τη Νότια Αφρική στον υπόλοιπο κόσμο, πριν ξεκινήσει η περίοδος του Απαρτχάιντ.
Δείτε το σημερινό Doodle.
Γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1903 στην επαρχία Natal (σημερινή KwaZulu-Natal), ο Άλαν Πάτον σε νεαρή ηλικία, έζησε έντονα το μαρτύριο των σωματικών τιμωριών.
Γεγονός που τον οδήγησε να αντιταχθεί δια βίου σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και σωματικής βίας.
Αργότερα, ως διαχειριστής του σωφρονιστηρίου Diepkloof, για νεαρούς μαύρους παραβάτες, ανέπτυξε ένα αμφιλεγόμενο αλλά βαθιά ανθρώπινο σύστημα σωφρονιστικής μεταρρύθμισης, το οποίο περιλάμβανε ανοιχτούς κοιτώνες, εργασία εκτός των τοίχων της φυλακής, καθώς και επισκέψεις στο σπίτι.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πάτον περιόδευσε εγκαταστάσεις διορθωτικών μεταρρυθμίσεων σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια των οποίων άρχισε να γράφει το «Cry, the Beloved Country».
Το βιβλίο δημοσιεύθηκε το 1948, το έτος κατά το οποίο το απαρτχάιντ ήταν επίσημα θεσμοθετημένο, ξεκινώντας τέσσερις δεκαετίες φυλετικού διαχωρισμού στη Νότιο Αφρική.
Το μεγαλύτερο έργο του είναι μια συγκινητική ιστορία της φυλετικής αδικίας, του ανθρώπινου πόνου και της λύτρωσης, καθώς δύο πατέρες καταλήγουν να συμφωνούν με την απώλεια των γιων τους.
Το σημερινό Doodle απεικονίζει τον Πάτον σε μια βόλτα με το τρένο στο οποίο φέρεται να έλαβε έμπνευση για να γράψει το «Cry, the Beloved Country», γιορτάζοντας τα 115α γενέθλια ενός οραματιστή που αγωνίστηκε για βασικές ανθρώπινες αρχές αγάπης, μη βίας και ισότητας.
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!