Η Google με Doodle τιμά την 90η επέτειο από τη γέννηση του Hirotugu Akaike. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHyvxyTu3Hm-APb4J4s51MFdpHBfzsjXncn3ppjaxJVs2ByPWzqCd65THUup8mO7JrKKenhBP6AScf8gTWioJJJzXVND3B-iXXlnQMIWNfisfDev7gDMyQVnFkeIMPukx6erTQY7jCQXE/s72-c/Hirotugu-Akaikes-90th-birthday-Google-Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Hirotugu Akaike γιορτάζει με το σημερινό της doodle η Google.

Ποιος είναι όμως ο Hirotugu Akaike και γιατί το τιμά η Google...;;;


Εάν έχετε πραγματοποιήσει μια στατιστική ανάλυση, ίσως να έχετε περάσει ώρες σκέψης σχετικά με τις μεταβλητές που πρέπει να συμπεριλάβετε και τον αντίκτυπο που θα έχει κάθε αποτέλεσμα στο αποτέλεσμα.
Αλλά για να διασφαλιστεί ότι το μοντέλο είναι ακριβές, δεν πρέπει κάποιος να μετρήσει τα μέτρα μέτρησης...;;;
O Ιάπωνας στατιστικολόγος Hirotugu Akaike το 1950 απάντησε σε μία αυτήν την απλή αλλά κρίσιμη ερώτηση.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Πάνω από δύο δεκαετίες έρευνας αργότερα, ο Ιάπωνας στατιστικολόγος παρουσίασε την απάντηση ως μια απλή εξίσωση γνωστή ως Κριτήριο Πληροφοριών Akaike.
Με το κριτήριο πληροφοριών Akaike, οι αναλυτές επιλέγουν ένα μοντέλο από ένα σύνολο επιλογών, μετρώντας πόσο κοντά είναι τα αποτελέσματα στην (υποθετική) αλήθεια.
Για τον Hirotugu Akaike, η εμπειρία ήταν βασική για τη δημιουργικότητα.

Για να πάρει μια «άμεση αίσθηση τυχαίων κραδασμών», για παράδειγμα, αγόρασε ένα σκούτερ και το οδήγησε γύρω από το όρος Fuji.
Αυτή η εμπειρία από πρώτο χέρι τον βοήθησε να διαφοροποιήσει τις δονήσεις της οδήγησε σε κανονικούς δρόμους και βαριά φορτηγά.

Το σημερινό Doodle απεικονίζει τον Δρ Akaike εναντίον μιας προσέγγισης των λειτουργιών, των παραμέτρων και των αντίστοιχων καμπυλών της Google.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)