Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του, ο Τζον Γουόρκαπ Κόρνφορθ, ο μοναδικός Αυστραλός που κέρδισε το Νόμπελ Χημείας, άρχισε να χάνει την ακοή του, ώσπου στα 20 του χρόνια, την έχασε πλέον ολοκληρωτικά.
Δείτε το σημερινό Doodle.
Λόγω του προβλήματός του, δεν μπορούσε να ακούσει τις διαλέξεις που πραγματοποιούνταν στις τάξεις του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, κι έφτιαξε μόνος του εγχειρίδια χημείας!
Μια μοιραία μέρα στο πανεπιστήμιο, ο Κόρνφορθ συνάντησε τη συνάδελφό του Rita Harradence.
Είχε σπάσει μια φιάλη στο εργαστήριο και ζήτησε από τον Κόρνφορθ να την βοηθήσει για να την επισκευάσει.
Έτσι άρχισε μια μακρά επαγγελματική αλλά και ρομαντική σχέση.
Το 1939, Cornforth και Harradence, αμφότεροι κέρδισαν υποτροφίες για σπουδές στην Οξφόρδη, όπου παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.
Μαζί έγραψαν πάνω από 40 επιστημονικά άρθρα.
Στην Οξφόρδη, ο Κόρνφορθ μπήκε στην ομάδα που έκανε μεγάλα βήματα στη μελέτη της πενικιλίνης.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην προηγούμενη έρευνά του σχετικά με την τρισδιάστατη δομή («στερεοχημεία») διαφόρων χημικών αντιδράσεων.
Το 1975, του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Χημείας για αυτήν την εργασία.
Ο Cornforth και ο συνυποψήφιος Vladimir Prelog μελετούσαν τα ένζυμα που ενεργοποιούν τις αλλαγές στις οργανικές ενώσεις.
Τα συμπεράσματά τους άνοιξαν την πόρτα σε πολλές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη.
Όταν ανακοινώθηκε το βραβείο Νόμπελ, στο δελτίο Τύπου αναφερόταν ότι «το θέμα αυτό είναι πολύπλοκο και πολύ δύσκολο για να εξηγηθεί στο κοινό», ωστόσο ήταν σαφές ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα επωφελούνταν από τη διαχρονική περιέργεια του Κόρνφορθ για τη λειτουργία και το θαύμα του φυσικού κόσμου.
Το 1953 εξελέγη μέλος της Βασιλικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Κόρνφορθ τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και βραβεία για την προσφορά του στην επιστημονική έρευνα. Πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 2013.
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!