Η Google με Doodle τιμά την 156η επέτειο από το από τη γέννηση του Konstantin Stanislavski. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrstrD1p8QBCYZcgOCuiTY2dEDUV3Wt6iyW8TsKP8OtZHZFqPOgH-cZJlAll8QE2B26_Bem8C-bPNP9QNtOC4lPv0lnjMJCszJAqB56xCzRQWJRSwxMD33K11hYvJQkwMJ1ZwTe-W5VMI/s72-c/Konstantin-Stanislavskis-156th-Birthday-Google-Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Google - Konstantin Stanislavski: Τα 156 χρόνια από τη γέννηση του Κονσταντίν Σεργκέγεβιτς Στανισλάφσκι τιμά με το σημερινό της doodle η Google...!!!

O Κονσταντίν Σεργκέγεβιτς Στανισλάφσκι ήταν σκηνοθέτης και πρωτοπόρος της υποκριτικής του ρωσικού θεάτρου, υπεύθυνος μιας μεγάλης καινοτομίας στην υποκριτική που χρησιμοποιείται από τον 20ό αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Γεννημένος στη Μόσχα στις 17 Ιανουαρίου του 1863 ο Κονσταντίν Σεργκέγεβιτς Στανισλάφσκι μεγάλωσε σε εξέχουσα ρωσική οικογένεια που υποστήριζε το ενδιαφέρον του για το θέατρο καθώς από ένα απλό χόμπι μετατράπηκε στο πάθος του.
Αρχικά επικεντρώθηκε στην ενεργητικότητά του, εξευγενίζοντας την τέχνη του σε μία προσπάθεια να φέρει την συναισθηματική αλήθεια στη σκηνή.

Αργότερα άρχισε να ενδιαφέρεται για τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, ιδρύοντας το περίφημο θέατρο της Μόσχας το 1898.
Η πρεμιέρα του 1904 του Chekhov's The Cherry Orchard θεωρείται ευρέως αριστούργημα του σύγχρονου θεάτρου.

Μεταξύ των συνεισφορών του στον κόσμο του θεάτρου, ο Στανισλάφσκι ανέπτυξε ένα ισχυρό σύστημα για την κατάρτιση των ηθοποιών και οι ιδέες του ήταν βαθιά σημαντικές για την ανάπτυξη αυτού που τώρα είναι γνωστό ως μέθοδος δράσης.
«Δεν υπάρχουν μικρά κομμάτια», παρατηρεί ο Στανισλάφσκι. «Μόνο μικροί ηθοποιοί».
Με την επινόηση μιας σειράς επτά ερωτήσεων, βοήθησε τους επίδοξους ηθοποιούς να κατανοήσουν καλύτερα τους χαρακτήρες και τα κίνητρά τους.

Οι ερωτήσεις που παρουσιάζονται στο animation του σημερινού Doodle περιλαμβάνουν:

• Ποιος είμαι;
• Πού είμαι;
• Τι ώρα είναι;
• Τι θέλω;
• Γιατί το θέλω;
• Πώς θα πάρω αυτό που θέλω;
• Τι πρέπει να ξεπεράσω για να πάρω αυτό που θέλω;


Όσο απλά και αν φαίνονται τα ερωτήματα, η απάντηση σε αυτά απαιτεί εκτεταμένη έρευνα και προβληματισμό.
Κατά τη διάρκεια της πρόβας, ο Στάνισλαβσκι σχολίαζε συχνά «δεν σας πιστεύω», πιέζοντας τους ηθοποιούς για να φέρουν τις παραστάσεις τους στη ζωή τους, σκάβοντας στις ψυχές τους.

Σε αναγνώριση των συνεισφορών του στο ρωσικό θέατρο, του απονεμήθηκε το κόκκινο πανό της εργασίας, το Τάγμα του Λένιν και ο τίτλος «Καλλιτέχνης του λαού της Σ.Σ.Σ.Α.».


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)