Tι είναι ο κωδικός εξουσιοδότησης EPP και πώς μπορώ να τον λάβω; |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://1.bp.blogspot.com/-kIHK4L7xW68/WITcWpxOtEI/AAAAAAAAd6U/Tbfj2NYy7uQVlP6uojEOrEa952sru0aKgCLcB/s72-c/epp-code.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Tι είναι ο κωδικός εξουσιοδότησης και πώς μπορώ να τον λάβω...;;;


Ο κωδικός εξουσιοδότησης είναι ένας μοναδικός κωδικός που αντιστοιχεί σε κάθε Domain Name.

Χρησιμοποιείται ως δικλείδα ασφαλείας σε περιπτώσεις μεταφοράς ενός ονόματος, καθώς πιστοποιεί την ταυτότητα του νόμιμου ιδιοκτήτη και του δίνει τη δυνατότητα να υποβάλει και να ολοκληρώσει τη μεταφορά του ονόματος μεταξύ καταχωρητών.
Χωρίς τον συγκεκριμένο κωδικό, η αλλαγής καταχωρητή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο κωδικός εξουσιοδότησης αναφέρεται εναλλακτικά ως Authorization Code, EPP (ακρωνύμιο για το Extensible Provisioning Protocol) και Auth-Info Code.

Ανάκτηση κωδικού όταν το domain έχει κατοχυρωθεί από άλλο καταχωρητή.


Αν έχετε κατοχυρώσει το domain από άλλη εταιρία και επιθυμείτε να μεταφερθείτε στην Top.Host, μπορείτε να τον προμηθευτείτε, ως εξής:

1. Να ελέγξετε αν ο αρχικός καταχωρητής σάς δίνει τη δυνατότητα αυτόματης αποστολής του κωδικού στο mail διαχείρισης μέσα από το Panel διαχείρισης του Domain σας ή

2. Να επικοινωνήσετε με τον ίδιο τον καταχωρητή,ώστε να σας αποστείλει τον κωδικό εξουσιοδότησης.

* Για καταλήξεις .GR μπορείτε, αφού συνδεθείτε στο myTophost Panel, να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα υπενθύμισης κωδικού.

* Για τις καταλήξεις .EU και σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό εξουσιοδότησης μέσω του υφιστάμενου καταχωρητή, μπορείτε να τον εντοπίσετε μέσω της Eurid (Ευρωπαϊκό Μητρώο για Ονόματα Tομέα στο Διαδίκτυο) ακολουθώντας τις οδηγίες στον σχετικό σύνδεσμο.


Aλλαγή διαχειριστή όταν το domain έχει κατοχυρωθεί από το Papaki.


Αν έχετε κατοχυρώσει το domain σας από το Papaki και θέλετε να το μεταφέρετε στην Top.Host, έτσι ώστε να το διαχειρίζεστε μέσω του myTophost Panel, αρκεί να κάνετε αλλαγή διαχειριστή.
Σε αυτή την περίπτωση, πατήστε το κουμπί "Αποστολή κωδικού διαχείρισης".
Ο κωδικός θα αποσταλεί στο mail ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια, εισάγετε τον κωδικό στο πεδίο "Κωδικού Διαχείρισης" και ολοκληρώστε τη διαδικασία.


Ανάκτηση κωδικού όταν το domain έχει κατοχυρωθεί από την Top.Host


Αν το domain το έχετε κατοχυρώσει από την Top.Host και επιθυμείτε να μεταφέρετε τη διαχείρισή του σε άλλο καταχωρητή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Συνδεθείτε στο myTophost Panel.


2. Κάντε click στο κουμπί "Διαχείριση" για το domain που επιθυμείτε να μεταφέρετε.


3. Στην εσωτερική σελίδα του domain, εντοπίστε το box με την ονομασία "Αποστολή Κωδικού Εξουσιοδότησης" και πατήστε το κουμπί αποστολής.
Σύντομα θα λάβετε τον κωδικό εξουσιοδότησης στο mail ιδιοκτήτη.


Ελπίζω να βρηκατε το άρθρο αυτό χρήσιμο....!!!

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)