Η Google με Doodle τιμά τα 181 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου γιατρού Ferdinand Monoyer (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZyi5HFd8wXKI25-uZLbPFkNdMFyuy2QvX7YEAwn6gMSmmI0cGYfNFdT2PKKM47MUBpGiirGrrKxdMnFernBH-bWz_jupfX7ub3fBgo4NlCMzygUSyHs4FSV8Xzyvhmq3LzX7TqqTfR1U/s72-c/Ferdinand_Monoyer%2527s_181st_Birthday_Google_Doodle.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Σήμερα συμπληρώνονται 181 χρόνια από τη στιγμή που ο οφθαλμίατρος, Ferdinand Monoyer, ήρθε στον κόσμο.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ο πίνακας οπτικής οξύτητας που δημιούργησε ο Ferdinand Monoyer, μετρά την απόσταση που πρέπει να είσαι για να μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο.
Δηλαδή ο ασθενής καλείται να διαβάσει γράμματα και νούμερα, το μέγεθος των οποίων μικραίνει συνεχώς.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο οφθαλμίατρος κάνει διάγνωση για το εάν ο ασθενής του χρειάζεται βοήθεια με γυαλιά ή όχι.

Ο Ferdinand Monoyer γεννήθηκε στη Γαλλία. Μεγάλωσε στη Λυών και το 1871 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.
Επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στη Λυών όπου πέθανε εκεί σε ηλικία 76 ετών, το 1912.

To διάγραμμα - πίνακας που δημιούργησε ο Monoyer.


O Ferdinand Monoyer ήταν αυτός που εισήγαγε το διάγραμμα Monoyer που δεν είναι άλλο πέρα από τον πίνακα που χρησιμοποιούν οι οφθαλμίατροι για να δουν αν κάποιος έχει μυωπία και πρεσβυωπία ή κάποια άλλη πάθηση στα μάτια.

Η οπτική οξύτητα μετράται ποσοτικά με έλεγχο του μικρότερου αντικειμένου που μπορεί να διακρίνει ο εξεταζόμενος σε δεδομένη απόσταση.

Πολλοί διαφορετικοί πίνακες έχουν προταθεί και χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τη μέτρηση της οπτικής οξύτητας καθώς και διαφορετικοί τρόποι για την καταγραφή της πέρα από αυτόν του Ferdinand Monoyer.

Ο πίνακας του Snellen εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος παρά τα όποια μειονεκτήματά του και δεν διαφέρει πολύ από τον πίνακα του.

Aκολουθεί βίντεο αφιέρωμα του The Telegraph στον Ferdinand Monoyer.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)