Λήψη Και Εγκατάσταση Του Skype (Tutorial). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7cUC-NpRrLPS-NmB3xCtO8fx9GrmuF_G7GizeRRFzOR_s2UpxYJiBsu4cujotBBFTQk6PPxfPF24RB05nwlVd58GlzdYR3kDpDKPoQMejBzd3iNTGhmH5ruxkqYucs8RXdxFkJHhy7mU/s72-c/flat-skype-logo.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Το Skype είναι μια δημοφιλής εφαρμογή VoIP (Voice Over IP) με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Αρχικά ήταν για επικοινωνία από Η/Υ σε Η/Υ.

Πλέον προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) με υψηλές χρεώσεις, Instant Messenger, μη δυνατή αποστολή SMS (Short Message Service) και αρχείων και αποτυχία συνδιάσκεψης.

Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux όπως επίσης και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, iOS και Symbian.

Παλαιότερα ήταν διαθέσιμο και για Windows Mobile, αλλά η έκδοση αυτή έχει διακοπεί. H σύνδεση που παρέχει μεταξύ των χρηστών γίνεται μέσω Peer-to-Peer άμεσων συνδέσεων, χωρίς την διαμεσολάβηση διακομιστών.
Για να στείλετε SMS αλλά και για να τηλεφωνήσετε σε κινητά τηλέφωνα χρειάζεται πρώτα να αγοράσετε μονάδες SkypeOut.

Τι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε το Skype...;;;


  1. Ακουστικά (ή ηχεία) για να ακούτε τον συνομιλητή σας.
  2. Μικρόφωνο για να του μιλάτε και να σας ακούει κι αυτός.
  3. Προαιρετικά, κάμερα για να βλέπει ο ένας τον άλλον (εφόσον έχουν και οι δύο) μέσα από βίντεο κλήση.

Σημείωση:

Αν έχετε laptop όλα αυτά (ηχεία, μικρόφωνο, κάμερα) είναι εξαρχής ενσωματωμένα, και άρα δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα επιπλέον.


Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Skype...;;;


Η λήψη και η εγκατάσταση του Skype είναι εύκολη και δωρεάν! Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη σύνδεσή σας στο Skype σε λίγα μόλις λεπτά!
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το Skype στο PC σας.

Οδηγίες Αναλυτικά:


Λήψη και εγκατάσταση του Skype:

Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Skype για να κατεβάσετε το SkypeSetup.exe.


Στην επόμενη σελίδα που θα σας ανοίξει... Πατήστε το κουμπί Αποκτήστε το Skype για Windows


Κάντε κλίκ στο εικονίδιο SkypeSetup που είναι στις λήψεις.
Ένας οδηγός εγκατάστασης του Skype εμφανίζεται στη συνέχεια.
Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο προειδοποίησης που σας ρωτά εάν θέλετε να τρέξετε το αρχείο: SkypeSetup.exe.
Κάντε κλικ στο κουμπί "Run".


Στο επόμενο βήμα επιλέγετε την γλώσσα... και πατάτε Συμφωνώ - Επόμενο.


Στο επόμενο βήμα επιλέγετε ΑΝ θέλετε να ορίσετε το Bing ως βασική μηχανή αναζήτησης & το MSN ως αρχική σελίδα στον περιηγητή σας (browser π.χ. Chrome, Firefox, IE).
Στην περίπτωση που δεν θέλετε κανένα από τα δύο, δεν έχετε παρά να ξετσεκάρετε τα δύο πεδία με τα τικ () και πατάτε Συνέχιση.


Περιμένετε λίγα λεπτά και η εγκατάσταση του Skype θα ολοκληρωθεί.

Σημείωση:

(Το λογισμικό εγκαθήσταται στο φάκελο C:/Program Files/Skype ,το οποίο δημιουργείται αυτόματα.
Ένα εικονίδιο Setup Skype επίσης δημιουργείται αυτόματα στις λήψεις ή στο φάκελο προορισμού που έχετε δώσει κατά την διάρκεια της αποθήκευσης.)



Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση το πρόγραμμα θα ανοίξει και ένα παράθυρο του Skype εμφανίζεται και, αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Skype.
Θα δείτε μια σύνδεση σε αυτό το παράθυρο που παραπέμπουν οι ακόλουθες:
"Δεν έχετε ένα όνομα Skype;"
Κάντε κλίκ στο σύνδεσμο.θα σας ανοίξει ένα παράθυρο "Skype - Δημιουργία ενός νέου λογαριασμού" , όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε το πλήρες όνομά σας , το email σας και έναν κωδικό πρόσβασης για το Skype.

Σημείωση:

Αφού δημιουργηθεί ο νέος λογαριασμός σας το Skype θα σας ζητήσει για πρώτη φορά να εισάγετε το όνομα και τον κωδικό που έχετε δώσει.
Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Skype, το όνομά σας και ο κωδικός σας θα εμφανιστούν αυτόματα στο πεδίο όνομα και κωδικός Skype αν έχετε κάνει το παραπάνω.
Διαφορετικά θα εμφανιστεί μόνο το όνομα σας και θα πρέπει να πληκτρολογήσετε εκ νέου τον κωδικό που δώσατε όταν κάνατε τον λογαριασμό και να κάνετε κλίκ στο κουμπί "Είσοδος".



Σημείωση:

Σημειώστε το όνομα Skype και τον κωδικό πρόσβασής σας, διότι θα τα έχετε ανάγκη κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Skype εάν δεν μαρκάρετε το κουτάκι για την αποθήκευση του κωδικού σας.


Για να δοκιμάσετε το μικρόφωνό σας και τα ακουστικά σας, χρησιμοποιήστε το "Echo / Sound Test Service" (Δοκιμαστική κλήση με το skype) από το μενού Εργαλεία --> Επιλογές --> Συσκευές Ήχου και πηγαίντε στο τέλος της σελίδας εκεί που γράφει "Πραγματοποίηση δωρεάν δοκιμαστικής κλήσης".


Αν θέλετε να επιβαιβεωθείτε ότι οι συσκευές σας λειτουργούν κανονικά δεν έχετε παρά να το πατήσετε.
Θα σας ανοίξει αυτόματα ένα παράθυρο όπου θα ακούτε τις οδηγίες για να δοκιμάσετε τις συσκευές σας.

Αφού λοιπόν έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό Skype, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή.


α) Κάντε διπλό κλίκ στη συντόμευση του Skype στην επιφάνεια εργασίας σας ή
β) από την μπάρα εργασιών σας κάνοντας ότι ακριβώς θα κάνατε και από την επιφάνεια εργασίας σας.

Σημείωση:

Μόλις το παράθυρο του Skype ανοίξει, το εικονίδιο "S" γίνεται πράσινο σημάδι (ν) για να δείξει ότι η εφαρμογή Skype λειτουργεί κανονικά αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σας.


Το Skype είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε! Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη λήψη, την εγκατάσταση και τη χρήση του Skype.

Καλή Επιτυχία ! ! !

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)