Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Wi-Fi Sense. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://4.bp.blogspot.com/-0T8NZsvr08A/VzRrI0IKTwI/AAAAAAAAcDQ/tK_MP93cufIDWXgtWCkYveumo7E8ID8lACLcB/s72-c/wifi-sense.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
To Wi-Fi Sense είναι μια νέα δυνατότητα που φέρνουν τα Windows 10 (εμφανίστηκε από τα Windows 8.1). Έχει σχεδιαστεί για να κάνει πιο άνετο και πιο ασφαλές ασύρματο δίκτυό σας.
Το νέο χαρακτηριστικό θα σας βοηθήσει να μοιράζεστε το ασύρματο δίκτυο σας χωρίς να χρειάζεται να δίνετε τον κωδικό πρόσβασής σας στους επισκέπτες, αν έχουν κάποιο Windows 10 PC, που είναι ρυθμισμένο να συνδέεται στα ασύρματα δίκτυα αυτόματα.Wi-Fi Sense Wi-Fi Sense

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε το ασύρματο δίκτυό σας;


Κατ 'αρχάς, ας ξεκινήσουμε με το πώς γίνεται κοινό ένα ασύρματο δίκτυο με το Wi-Fi Sense.
Όλα ξεκινούν όταν συνδέεστε σε ένα ασύρματο δίκτυο για πρώτη φορά. Όταν σας ζητηθεί να εισάγετε το κλειδί ασφαλείας δικτύου, υπάρχει ένα κουτάκι από κάτω που λέει «Μοιραστείτε το δίκτυο με τις επαφές σας.»

Αν κάνετε τικ στο κουτάκι, ενεργοποιείτε το Wi-Fi Sense στο δίκτυο.Με ποιους μοιράζεστε το δίκτυο σας;
Ποιες είναι οι επαφές σας;


Όταν η Microsoft αναφέρει «Μοιραστείτε το δίκτυο με τις επαφές σας.» εννοεί ότι το μοιράζεστε με τρεις ομάδες επαφών. Οι επαφές σας στο Outlook.com, τις επαφές σας Skype και τους φίλους σας στο Facebook.

Η Microsoft ενσωματώνει αυτόματα τις επαφές σας από το Outlook.com και το Skype, καθώς αξιοποιεί το Microsoft ID σας για να λάβει αυτές τις πληροφορίες.

Αν τώρα θέλετε να μοιραστείτε το δίκτυο σας και με τους φίλους σας στο Facebook, θα πρέπει να κάνετε opt-in και να δώσετε άδεια στο Wi-Fi Sense, να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook και κατ επέκταση στην λίστα των φίλων σας..

Μόλις το ασύρματο δίκτυό σας γίνει κοινόχρηστο, θα είναι κοινό με όλες τις επαφές και φίλους σας σε κάθε μία από τις τρεις υπηρεσίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιλεκτική επιλογή διανομής του Wi-Fi ανά άτομο. Τα καλά νέα είναι ότι ο κωδικός πρόσβασής σας δεν μοιράζεται με τις επαφές σας (σύμφωνα με την εταιρεία) και έτσι δεν μπορούν να τον δουν.

Έτσι αν με κάποιο τρόπο τυχαίνει να είναι στο σπίτι σας, οι υπολογιστές τους ή γενικότερα οι συσκευές τους συνδεθούν αυτόματα με το δίκτυο σας.

«Ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένο αρχείο σε ένα διακομιστή της Microsoft»

Πώς μπορώ να ελέγξω το Wi-Fi Sense;


Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας του Wi-Fi Sense ή ακόμη και να το απενεργοποιήσετε αν θέλετε. Από το μενού Έναρξη κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις, Δίκτυο και Internet, και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Wi-Fi.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη διαχείριση των ρυθμίσεων Wi-Fi κοντά στο κάτω μέρος της λίστας των hotspot.


Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση με τα δίκτυα που μοιράζεστε τις επαφές σας, ή να απενεργοποιήστε το Wi-Fi Sense εντελώς. Υπάρχει ακόμα και μια επιλογή για να προσαρμόσετε με ποιες ομάδες επαφών μοιράζεστε τα δίκτυα σας.

Wi-Fi Sense: Ανησυχείτε για την ασφάλεια;


Η Microsoft αναφέρει για το Wi-Fi Sense:


• Η επιλογή κοινής χρήσης δικτύων Wi-Fi που προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης με τις επαφές σας είναι αποκλειστικά δική σας. Δείτε εδώ μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να λάβετε υπόψη:
Ο Έλεγχος Wi-Fi έχει σχεδιαστεί ώστε να μην εμφανίζει τον κωδικό πρόσβασης δικτύου στις επαφές σας.
Για τα δίκτυα στα οποία επιλέγετε να μοιραστείτε την πρόσβαση, ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένο αρχείο σε ένα διακομιστή της Microsoft ενώ, στη συνέχεια, αποστέλλεται μέσω σύνδεσης HTTPS στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο των επαφών σας, αν χρησιμοποιούν Έλεγχο Wi-Fi.

• Εσείς έχετε τον έλεγχο και επιλέγετε σε ποια δίκτυα Wi-Fi θέλετε να μοιραστείτε την πρόσβαση. Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά σε δίκτυο Wi-Fi που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, εσείς επιλέγετε αν θέλετε να μοιραστείτε την πρόσβαση στο συγκεκριμένο δίκτυο με τις επαφές σας. Μπορείτε να μοιραστείτε μερικά δίκτυα, πολλά ή κανένα: Εσείς αποφασίζετε ποια δίκτυα θα μοιραστείτε.
Μπορεί να έχετε περισσότερες επαφές σε ένα κοινωνικό δίκτυο ή υπηρεσία σε σχέση με κάποιο άλλο, επομένως, θα μπορούσατε να μοιραστείτε την πρόσβαση σε δίκτυα Wi-Fi με ένα κοινωνικό δίκτυο ή υπηρεσία και όχι με κάποιο άλλο, ώστε να καθορίσετε πόσα άτομα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

• Ο Έλεγχος Wi-Fi παρέχει στις επαφές σας πρόσβαση στο Internet και έχει σχεδιαστεί ώστε να τις αποτρέψει από την πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές, συσκευές ή αρχεία στο οικιακό σας δίκτυο ή σε κάποιο άλλο δίκτυο που επιλέγετε να μοιραστείτε.
Αν έχετε μια μικρή επιχείρηση και κάνετε κοινή χρήση αυτού του δικτύου, ο Έλεγχος Wi-Fi έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέψει την πρόσβαση των επαφών σας σε τοποθεσίες intranet στο συγκεκριμένο δίκτυο.

• Η κοινή χρήση δικτύων γίνεται μόνο με επαφές που χρησιμοποιούν Έλεγχο Wi-Fi σε υπολογιστή με Windows 10 ή τηλέφωνο με Windows 10 Mobile. Ο Έλεγχος Wi-Fi δεν λειτουργεί για άτομα που χρησιμοποιούν υπολογιστή ή τηλέφωνο με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.
Αν οι επαφές σας απενεργοποιήσουν το στοιχείο Σύνδεση σε κοινόχρηστα δίκτυα με τις επαφές μου στην επιλογή Ρυθμίσεις --> Δίκτυο και Internet --> Wi-Fi --> Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi στον υπολογιστή ή στην επιλογή Ρυθμίσεις --> Δίκτυο και ασύρματη σύνδεση --> Wi‑Fi --> Έλεγχος Wi‑Fi στο τηλέφωνό τους με Windows 10, θα διακόψουν την κοινή χρήση των δικτύων τους και δεν θα μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα που μοιράζεστε.

• Κάνετε κοινή χρήση με τις επαφές σας, αλλά όχι με τις δικές τους επαφές. Δεν γίνεται κοινή χρήση των δικτύων που μοιράζεστε με τις επαφές των επαφών σας.
Αν οι επαφές σας θέλουν να μοιραστούν ένα από τα δίκτυά σας με τις επαφές τους, θα πρέπει να ξέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας και να τον πληκτρολογήσουν, για να μοιραστούν το δίκτυο.

• Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση εταιρικών δικτύων 802.1X. Αν συνδεθείτε σε ένα από αυτά τα εταιρικά δίκτυα στην εργασία σας ή κάπου αλλού, δεν θα γίνει κοινή χρήση των διαπιστευτηρίων αυτών των δικτύων με καμία επαφή σας.Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)