Η Google με Doodle τιμά τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ Wilbur Scoville (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://2.bp.blogspot.com/-7KN1ml_ieOg/VqFq_FyTfBI/AAAAAAAAbds/OL1CYlBblvg/s72-c/Wilbur_Scoville%2527s_151st_Birthday%2B_Google_Doodle.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Οι άνθρωποι σε όλη τη Γη γνώριζαν ότι οι πιπεριές μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στη γλώσσα... πολύ πριν φτάσει ο Κολόμβος στην Αμερική.
Ωστόσο, πριν τον Wilbur Scoville, κανείς δεν ήξερε πώς να μετρήσει την καυστικότητα. Τον Αμερικανό φαρμακοποιό, τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ τιμά σήμερα η Google με Doodle.
Η ομάδα που δημιουργεί τα Doodle αποφάσισε ότι το έργο του Γουίλμπουρ Σκόβιλ πρέπει να αναγνωριστεί και να γίνει ευρέως γνωστό.

To doodle της Google για τον Wilbur Scoville.


Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Wilbur Lincoln Scoville ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.

Σύμφωνα λοιπόν με την κλίμακα Σκόβιλ, διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο μετρούν την καυστικότητα των ποικιλιών και οι καυτερές πιπεριές διεκδικούν κι αυτές το ρεκόρ Γκίνες καυστικότητας.

Η υπεύθυνη του Doodle Olivia Huynh σκεφτόταν τη δημιουργία του συγκεκριμένου Doodle από το περασμένο καλοκαίρι. Από την αρχή ήταν σαφές ότι θα ήταν μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν κάτι διασκεδαστικό!

«Η πικάντικη γεύση είναι μια καθολική, κωμική εμπειρία, η οποία, νομίζω, ότι άνοιξε την πόρτα για να κάνουμε κάτι, το οποίο συνήθως δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε, κάτι που να μοιάζει με πολεμικό παιχνίδι», δήλωσε η Huynh!

Δείτε τον πίνακα της κλίμακας Σκόβιλ.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)