Η Google με Doodle τιμά τα 201 χρόνια από τη γέννηση της Hedy Lamarr (Χέντι Λαμάρ). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGJPvGf3OLrrGni4fSkbd5Q4FNYmg3hrg3XXgq6AAOKT8_muUYlceTRQLGTLF_S0JCg8ReToMjychgXpBES4IDIzD1DXGoOXVGKRJ2M4g3RHRoyKEI2XM8WpIHSw49EI1iIwIZoNBYOeU/s72-c/Hedy+Lamarr%2527s+101st+Birthday+Google+Doodle.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η Χέντι Λαμάρ (Hedy Lamarr, αληθινό όνομα Hedwig Eva Maria Kiesler, 9 Νοεμβρίου, 1913 – 19 Ιανουαρίου, 2000), ήταν μια Αυστρο-Εβραία, μετέπειτα πολιτογραφημένη Αμερικανίδα, ηθοποιός και επιστήμονας της τεχνολογίας επικοινωνιών.

Αν και έγινε διάσημη για την ομορφιά της και την κινηματογραφική της καριέρα, υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα (γνωστή ως Wi-Fi και Bluetooth).

Αλλά και στον κινηματογράφο η συνεισφορά της ήταν… αξιοσημείωτη! Γιατί;

Πρωταγωνιστώντας στην ταινία Έκσταση η Χέντι Λαμάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που υποκρίθηκε οργασμό για χάρη της μεγάλης οθόνης!

Η ταινία ήταν τσεχικής παραγωγής και ήταν η πρώτη που έδειχνε μια γυναίκα να απολαμβάνει το σεξ. Η νεαρή ηθοποιός υποδυόταν την «Εύα», μια νέα κοπέλα παντρεμένη με έναν αρκετά μεγαλύτερο άντρα η οποία σε μια βόλτα που έκανε στην εξοχή με το άλογο της, βούτηξε γυμνή σε μια λίμνη, ενώ εκείνο την εγκατέλειπε τρέχοντας μακρυά με τα ρούχα της.
Η «Εύα», ενώ πάλευε να το προλάβει, αποκάλυπτε στο κοινό όλα τα αδιαμφισβήτητα κάλλη της. Στο τέλος της διαδρομής συνάντησε έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο αφέθηκε το υπονοούμενο ότι είχε σεξουαλική επαφή, μέχρι που οι θεατές την είδαν να έρχεται σε οργασμό, ανάβοντας φυσικά στο τέλος ένα τσιγάρο. Η καριέρα της καλλονής Χέντι Λαμάρ εκτοξεύθηκε στα ύψη και έκτοτε καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές.

Στον τεχνολογικό κλάδο τώρα.

Η Χέντι Λαμάρ μαζί με τον συνθέτη Τζορτζ Άνθεϊλ έλαβαν στις 11 Αυγούστου του 1942 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για συσκευή που εφηύραν αποκαλούμενη Secret Communication System (Σύστημα Κρυφής Επικοινωνίας).

Η πρώιμη αυτή συσκευή εναλλαγής συχνοτήτων χρησιμοποιούσε ένα κύλινδρο αυτόματου πιάνου προκειμένου να εναλλάσσει ένα σήμα μεταξύ 88 διαφορετικών συχνοτήτων με απώτερο σκοπό την απόκρυψη των τηλεκατευθυνόμενων τορπιλών από τα εχθρικά ραντάρ και την μείωση της πιθανότητας παρεμβολών.

Η ιδέα υπήρξε αμφιλεγόμενη και πολύ προηγμένη για την εποχή της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 1962 και αφού είχε λήξει η πατέντα.

Οι δύο αρχικοί εφευρέτες δεν έλαβαν ποτέ το παραμικρό χρηματικό ποσό από την εφεύρεσή τους.

Η ιδέα της Χέντι για την εναλλαγή των συχνοτήτων υπήρξε η βάση για τη μοντέρνα τεχνολογία της διασποράς φάσματος που χρησιμοποιείται στις μέρες μας σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών από τα ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Η Χέντι θέλησε να γίνει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εφευρετών (National Inventors Council) για να λάβει την απάντηση ότι καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσει τη διασημότητά της για να προωθήσει την πώληση πολεμικών ομολόγων. Σε μία και μόνο εκδήλωση βοήθησε να συγκεντρωθούν 7 εκατομμύρια δολάρια.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)