Σύνδεση σε απομακρυσμένο Η/Υ με το TeamViewer. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://3.bp.blogspot.com/-SfWyLy66NQw/UMnG9eSyOqI/AAAAAAAASMQ/QjFEZ2if8Co/s72-c/teamviewer.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Θεωρούμε πως έχουμε 2 (δύο) Η/Υ, έναν στο σπίτι κι ένα στη δουλειά. Θέλουμε από τον Η/Υ της δουλειάς να ελέγχουμε τον Η/Υ που έχουμε στο σπίτι μας.
Πως θα το κάνουμε αυτό με τη χρήση του TeamViewer...;;;
Εγκαθιστούμε λοιπόν το Teamviewer και στους δύο Η/Υ.
Και στο σπίτι και στη δουλειά. Εκτελώντας το TeamViewer εμφανίζεται το ακόλουθο παράθυρο:


Εδώ διακρίνουμε τα πεδία "ID" και "Password". Κάθε εγκατάσταση του TeamViewer που κάνουμε, μας δίνει διαφορετικά ID και Password.
Επίσης, κάθε φορά που εκτελούμε το TeamViewer στον ίδιο Η/Υ μας δίνει το ίδιο ID αλλά διαφορετικό Password.
Το ίδιο παράθυρο μας ανοίγει αν εκτελέσουμε το TeamViewer και από τη δουλειά μας. Απλά, στο παράθυρο αυτό θα έχουμε άλλο ID και Password.
Εφόσον εμείς θέλουμε να συνδεθούμε με τον Η/Υ του σπιτιού μας, στο παράθυρο αυτό θα πρέπει να γράψουμε το ID του TeamViewer του σπιτιού μας στη δεξιά μεριά ενώ παράλληλα επιλέγουμε "Remote support".
Έπειτα πατούμε το κουμπί "Connect to partner".


Σε λίγο μας εμφανίζει ένα άλλο μικρότερο παράθυρο στο οποίο γράφουμε το Password του σπιτιού. Μετά πατούμε στο κουμπί "Log On".


Αφού γίνει η επαλήθευση των ID και Password μας εμφανίζεται σε παράθυρο ο Η/Υ του σπιτιού μας όπως δείχνει η πιο κάτω εικόνα.


Υπάρχει και η δυνατότητα να ρυθμίσουμε το TeamViewer ώστε να εκτελείται και ως service, ως υπηρεσία δηλαδή με την εκκίνηση των Windows.
Αυτό γίνεται ως εξής:
Στο μενού του TeamViewer επιλέγοντας "Extras > Options", μας εμφανίζεται ένα παράθυρο με τις διάφορες ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στην εφαρμογή.
Στην καρτέλα "General" επιλέγουμε "Start TeamViewer with Windows", γράφουμε έναν κωδικό στα πεδία "Password" και "Confirm Password" και πατούμε το κουμπί "OK".


Έτσι, μόλις ανοίγει ο Η/Υ του σπιτιού μας, αυτόματα φορτώνει και το TeamViewer και μπορούμε να συνδεθούμε σε αυτόν απομακρυσμένα δηλώνοντας το ID του και το Password που αποθηκεύσαμε στο τελευταίο βήμα.

Αν για παράδειγμα γίνει επανεκκίνηση στον Η/Υ του σπιτιού μας, δε θα χρειαζόμαστε κάποιον να εκτελέσει το TeamViewer για μας και να μας πει το νέο του Password!

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)