Dynamic Image Effect. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiytRhvCdZeJs4YcqtfJRxKI_v7ItHP2rfoWQAnv5eml4inzutwirkzEpVp4Yx7BcjenvyPhUamGZZ08C5nCLoUMld7-dNkpWalMqEoPQ_xP9yCTz89uSpYfFRT4oOiuGm0cgosgVx1tLc/s72-c/Image+Effects_1.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Αυτό το gadgetάκι είναι ένας δυναμικός επιλογέας εικόνας που επιτρέπει στους επισκέπτες σας να δουνε μία-μία τις εικόνες μέσα από έναν κατάλογο επιλογής σας. Το περιχόμενο του κώδικα είναι δυναμικό, δεδομένου ότι οι εικόνες δεν ειναι απαραίτητο να είναι των ιδίων διαστάσεων, ένας περιορισμός που τα περισσότερα scripts εικόνων δε το έχουν.
Φανταστείτε ότι μπορείτε τώρα να έχετε μια λίστα από εικόνες διαφόρων διαστάσεων & να τις παρουσιάζετε κατά αυτόν τον τρόπο μέσα στο ιστολόγιο σας, για παράδειγμα τα banners των φίλων σας. Φυσικά αν είναι τις ιδίας διάστασης θα είναι πολύ πιο όμορφο το αποτέλεσμα, αλλά κοιτάξαμε να σας παρουσιάσουμε κάτι, που θα μπορεί να το διαμορφώσει κι ένα νέος blogger που δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τις εικόνες που θέλετε, να τις ανεβάσετε σε κάποιον image hosting, να πάρετε τα direct links και να τα προσθέσετε στα σημεία ( ....direct link image.... ) του παρακάτω κώδικα.
Κατόπιν να προσθέσετε τους συνδέσμους ( τις διευθύνσεις από τα ιστολόγια των φίλων σας ) και να πατήσετε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εικόνες εύκολα & γρήγορα αρκεί να συμπληρώσετε τις παρακάτω δύο γραμμές κώδικα, στα αντίστοιχα σημεία, για κάθε επιπλέον εικόνα. Το αντίθετο θα πράξετε στην περίπτωση αφαίρεσης συνδέσμων.
<option value="....direct link image...." />....ο τίτλος της εικόνας.....
description[....]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα..."
Στις "τελίτσες" [...] θα βάλετε το επόμενο νούμερο, κατά αύξοντα αριθμό, από την τελευταία σας εικόνα στην συγκεκριμένη περίπτωση το 5 στο επόμενο το 6 κτλ....
Ακόμα μπορείτε να παίξετε άφοβα ( γιατί δεν το έχετε περασμένο μέσα στο html σας, αλλά σε ξεχωριστό gadget, οπότε ότι λάθος κι αν κάνετε, δε θα επηρεάσει το ιστολόγιο σας, απλά δε θα φαίνεται σωστά το widget ) με διαστάσεις, περίγραμμα, πλάτος, ύψος...κι ότι άλλο σας έχω με χρώμα.
Ένα πραγμα που θα πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που οι εικόνες σας δεν έχουν την ίδια διάσταση είναι, να έχετε επιλέξει το σωστό σημείο που θα περάσετε το gadget, έτσι ώστε να υπάρχει ο ανάλογος χώρος δίπλα του & να μην πέφτουν οι εικόνες στο άνοιγμα τους πάνω σε βιντεάκια & άλλα gadgets που συνήθως υπάρχουν στα ιστολόγια.
Η διαδικασία εγκατάστασης είναι η εξής....
Ανοίγετε τον Πίνακα ελέγχου σας --> Διάταξη --> Προσθήκη gadget --> Eπιλογή Html/Jscript και κάνετε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα.
Αφού πρώτα έχετε περάσει τους συνδέσμους ( links ) για τις εικόνες σας & τα κείμενα.
Και τέλος πατήστε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ κι είστε ΟΚ.
<!--IMAGE-SELECTOR-STARTS-Widget-by-http://loneeagle110.blogspot.com/-->
<form name="LoneEagleselector">
<table border="0" width="70%" cellspacing="0" cellpadding="0 height="100"><tr>
<td width="55%" valign="top" align="left">
<select name="LoneEagleselector2" size="5" onchange="generateimage(this.options[this.selectedIndex].value)">
<option value="....direct link image...." selected />....ο τίτλος της εικόνας 1..... π.χ. Στάλες στο γαλάζιο
<option value="....direct link image...." />....ο τίτλος της εικόνας 2.....
<option value="....direct link image...." />....ο τίτλος της εικόνας 3.....
<option value="....direct link image...." />....ο τίτλος της εικόνας 4.....
<option value="....direct link image...." />....ο τίτλος της εικόνας 5.....
</select>
</td>
<td width="65%" valign="top" align="left"><ilayer id="LoneEagle1" width=100% height=178><layer id="LoneEagle2" width=100% height=178><div id="LoneEagle3"></div></layer></ilayer></td>
</tr>
</table>
</form>
<script>
var description=new Array()
description[0]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα 1...π.χ. http://loneeagle110.blogspot.com/"
description[1]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα 2..."
description[2]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα 3..."
description[3]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα 4..."
description[4]="...Ο σύνδεσμος για την εικόνα 5..."
var ie4=document.all
var ns6=document.getElementById
var tempobj=document.LoneEagleselector.LoneEagleselector2
if (ie4||ns6)
var contentobj=document.getElementById? document.getElementById("LoneEagle3"): document.all.LoneEagle3
function generateimage(which){
if (ie4||ns6){
contentobj.innerHTML='<center>Loading image...</center>'
contentobj.innerHTML='<center><img style="cursor:pointer;" onclick=\'javascript:window.open(""+description[tempobj.options.selectedIndex]+"");\' src="'+which+'"><br><br>'+description[tempobj.options.selectedIndex]+'</center>' }
else if (document.layers){
document.LoneEagle1.document.LoneEagle2.document.write('<center><img style="cursor:pointer;" onclick=\'javascript:window.open(""+description[tempobj.options.selectedIndex]+"");\' src="'+which+'"><br><br>'+description[tempobj.options.selectedIndex]+'</center>')
document.LoneEagle1.document.LoneEagle2.document.close() }
else
alert('You need NS 4+ or IE 4+ to view the images!') }
function generatedefault(){
generateimage(tempobj.options[tempobj.options.selectedIndex].value) }
if (ie4||ns6||document.layers){
if (tempobj.options.selectedIndex!=-1){
if (ns6)
generatedefault()
else
window.onload=generatedefault }
}
</script>
<!--IMAGE-SELECTOR-STOPS-Widget-by-http://loneeagle110.blogspot.com/-->

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!



Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)