Albert Einstein (Άλμπερτ Αϊνστάιν) - Αυτοβιογραφία. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='http://3.bp.blogspot.com/-D804cj0fRfE/TkbIltZoeII/AAAAAAAAAGc/yiDIc6E4GCQ/s72-c/Albert%2BEinstein.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Albert Einstein«Μια τέτοια έκπληξη, έζησα για πρώτη φορά όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε χρονών κι ο πατέρας μου μου έδειξε μια πυξίδα. Οτι μια βελόνα θα μπορούσε να κινηθεί κατά ένα τέτοιο καθορισμένο τρόπο ήταν ένα γεγονός που δεν χωρούσε με κανένα τρόπο στον τύπο των φαινομένων που είχαν μέχρι τότε βρει κάποια θέση στους κόλπους του ασυνείδητου κόσμου των ιδεών μου ( το αποτέλεσμα εμφανίστηκε μόνο μέσω της άμεσης «επαφής» ). Ακόμα και σήμερα μπορώ να θυμάμαι -ή. τουλάχιστον μου φαίνεται- ότι αυτή η εμπειρία άσκησε πάνω μου μια βαθειά και διαρκή επίδραση. Σκεπτόμουν διαρκώς πως βαθειά πίσω απ’ αυτά τα φαινόμενα θάπρεπε να κρύβεται κάτι. Αργότερα, στην ηλικία των δώδεκα χρόνων έζησα την εμπειρία μας άλλης «έκπληξης», στην αρχή της καινούργιας σχολικής χρονιάς, ένα μικρό βιβλίο πάνω στην Ευκλείδεια γεωμετρία. Εκεί βρήκα αξιώματα -όπως. για παράδειγμα, τα τρία ύψη ενός τριγώνου τέμνονται στο ίδιο σημείο- που αν και μακρυά από το να είναι βέβαια, μπορούσαν ωστόσο να αποδειχτούν με τόση βεβαιότητα που και η παραμικρή αμφιβολία φαινόταν ολότελα παράλογη. Αυτή η διαύγεια, κι αυτή η σιγουριά μου έκαναν μια απερίγραπτη εντύπωση.»

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)