Οκτώ Μεταφυσικά Κεφάλαια (Ντίμης Αποστολόπουλος). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='http://1.bp.blogspot.com/-anqlpP7SZ38/TjwQ2qMYLaI/AAAAAAAAL8s/bWVfijBcSYQ/s72-c/Okto_metafysika_kefalaia.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Δεν είναι η πρώτη μα βέβαια ούτε η τελευταία φορά που θα γίνει η απελπισμένη προσπάθεια να κοιταχτεί το αίνιγμα κατάματα.Στήν ιστορία της θεωρητικής σκέψεως, μπορεί να επισημάνει κανείς πολλές ανάλογες προσπάθειες – και συχνά θα βρεί την ευκαιρία – να σκύψει με ζωηρή συγκίνηση, σε μερικά κεφάλαια, από τα πιό βαθιά και πιό δραματικά της φιλοσοφίας μας που εκφράζουν μια άμεση θέα, μια άμεση εποπτεία του αγωνιώδους μυστηρίου του είναι.Η δυνατότητα να συλλάβουμε, με μια υπέρτατη προσπάθεια ενοράσεως μια γνώση πολύ βαθιά και περίπου οριστική των τελευταίων λόγων του είναι δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί. Και στίς μεγάλες σκεπτικές εποχές του πνευματικού κάματου και της παρακμής, στίς εποχές που μια γλυκιά ψυχική κούραση παραλύει την πνευματική μας θέληση, υπάρχει η πεποίθηση αυτή σαν μυστική ελπίδα και προσμονή, σαν παράινεση και προτροπή.
133 σελίδες | 8.5 Μb

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)