Στο Κέντρο Της Απεραντοσύνης. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO88KTtzJZUHfk1u8hVQEE9SaCa5qfKX0j23P5MpCi-So5Vp_Pwlc5kWbADpcKpP6S8oIxD-HWtyqKIJ8QAo7IdaOL0z4o-MhbGWu40gToYLlUeTMDQTC_-62J6hdYAuOwFHpOXzD66gvD/s72-c/Sto_kentro_tis_aperantosinis.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Sto kentro tis aperantosinis, Greek Books

Ο αστρονόμος με το τηλεσκόπιό του μπορεί να δει σε πολλά σημεία του χώρου αλλά και σε πολλά σημεία του χρόνου.

Για να μπορέσουμε όμως να αντιληφθούμε τις έννοιες αυτές, θα πρέπει να δώσουμε τις δικές μας συντεταγμένες. Να δούμε δηλαδή πού βρισκόμαστε στο διάγραμμα του χώρου και του χρόνου.

Πού βρίσκεται η Γη μας στο Σύμπαν;

Το καλύτερο και πιο κατανοητό θα ήταν να τοποθετήσουμε τη Γη πρώτα μέσα στο χώρο ( κάτι που επιχειρείται στο πρώτο μέρος του βιβλίου ) και μετά μέσα στο χρόνο ( θεματική ενότητα που καλύπτει το δεύτερο μέρος του βιβλίου ).

Μετά θα μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις και διαχωρικές και διαχρονικές, να δίνουμε προοπτικές και στο χώρο και στο χρόνο.

Αφού δηλαδή δούμε από πού ήρθαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα, θα εξετάσουμε προς τα πού πηγαίνουμε. Στο τέλος θα μπορούμε να κάνουμε και ορισμένες τοποθετήσεις πάνω σ’ ένα κύριο θέμα:

Πώς βλέπει ο σημερινός αστρονόμος το χώρο πάνω στον οποίο κινείται, βρίσκεται, ζει και εργάζεται, πώς βλέπει δηλαδή ο επιστήμονας αστρονόμος τη Γη σφαιρικά – σαν μια Ενότητα, μια Ύπαρξη μέσα στο Σύμπαν, σε σχέση με άλλες υπάρξεις πάντα του Σύμπαντος.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)