Έχετε μια σκέψη..., μια άποψη... ή ένα σύνθημα που θέλετε να "πείτε" στον κόσμο;
Οι παλαιότεροι από εμάς συνηθίζαμε να το γράφουμε στους τοίχους ή στα σχολικά θρανία.
Σήμερα υπάρχουν τα blogs στο internet ακριβώς για αυτό το σκοπό.
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του internet, είναι η δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των προσωπικών μας σκέψεων, χωρίς καμία λογοκρισία.
Ήδη από τις πρώτες μέρες δημιουργίας του, το Διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.
Το internet, παρόλα αυτά, διαθέτει ένα σημαντικό μειονέκτημα για τον πολύ κόσμο που θέλει να δημοσιεύσει τις απόψεις του.
Για να δημιουργήσει κάποιος ένα site, θα πρέπει να διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία.
Αν και υπάρχουν πλέον πάρα πολλά εύχρηστα προγράμματα, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να φτιάξετε και να δημοσιεύσετε εύκολα τη δική σας ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, η αλήθεια είναι, ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα τα χρησιμοποιήσει.
Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν κάποια blogs στο internet, με παρουσιάσεις και βοηθήματα που δημοσιεύουν για αρχάριους και όχι μόνο.
Ένα από αυτά, είναι και το δικό μας, το πλέον γνωστό σε όλους "Στάλες στο γαλάζιο" που διανύει αισίως το δεύτερο έτος του, αποτελούμενο από την καλύτερη συντακτική ομάδα που θα μπορύσε να υπάρξει.
Άτομα με γνώσεις, άποψη, γούστο και πάνω απ' όλα μεράκι για αυτό που κάνουν.
Η νέα μόδα.
Το blogging είναι η νέα τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.
Τα blog είναι ως επί τω πλείστον πολύ απλοϊκα σε εμφάνιση sites, τα οποία εμπεριέχουν κείμενο αλλά και εικόνες.
Σε αντίθεση με τα forums, την οργάνωση αλλά και το περιεχόμενο ενός blog αναλαμβάνει αποκλειστικά ο κάτοχός του.
Οι επισκέπτες περιορίζονται στο να διαβάζουν τα κείμενα που δημοσιεύονται εκεί, ενώ μπορούν να αφήσουν ένα ή περισσότερα σχόλια για κάποιο από τα κείμενα.
Σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει στο Διαδίκτυο, ο αριθμός των blogs διπλασιάζεται κάθε πέντε μήνες, ενώ οι σχετικές ιστοσελίδες ξεπερνούν σήμερα τα 100 εκατομμύρια.
Η θεματολογία.
Με δύο λέξεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Οτιδήποτε θα μπορούσατε να σκεφτείτε ποτέ, ότι απασχολεί τους ανθρώπους είναι ένας λόγος για να δημιουργηθεί ένα blog.
Τα προσωπικα ερασιτεχνικα blog "θεωρώ" ότι κλέβουν πραγματικά την παράσταση.
Εμπλουτισμένα συνήθως με αυθορμητισμό και γραμμένα σε απλή γλώσσα, μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας μέχρι να εξαντλήσετε όλες τους, τις αναρτήσεις.
Τα θέματα των "ερασιτεχνικών" blogs μπορεί να είναι αθλητικά ( με απολαυστικές συζητήσεις "καφενείου" ), να αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο, στη Showbiz, να περιλαμβάνουν αυτοσχέδια ποίηση και γενικά, ποικίλουν εντυπωσιακά σε θεματολογία.
Ακόμα όμως και οι μεγάλες εταιρίες, οι οργανισμοί και τα περιοδικά χρησιμοποιούν τα blogs για την επικοινωνία με το κοινό.
Σε πολλές περιπτώσεις πολλές εξελίξεις και νεωτερισμοί ανακοινώνονται πρώτα στα προσωπικά blogs μελών εταιρίας και στη συνέχεια στα επίσημα sites των εταιριών.
Η Microsoft για παράδειγμα, διατηρεί ένα άκρως ενημερωμένο blog στη διευθυνση http://blogs.msdn.com/, ενώ πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το Google και τις μηχανές αναζήτησης γενικότερα μπορείτε να βρείτε στο site του ομίλου http://www.googleblog.blogspot.com/
Η δημιουργία ενός blog.
Η ανάγνωση των Blogs των άλλων χρηστών είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία, αλλά κι η δημιουργία του δικού σας blog, μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Η μεγάλη δημοτικότητα και η αποδοχή που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια τα blogs, έχει δημιουργήσει μια σειρά από online υπηρεσίες κατασκευής blog.
Πρόκειται για οδηγούς που σας βοηθάνε να δημιουργήσετε το δικό σας blog βήμα προς βήμα.
Η συνταγή της επιτυχίας.
Η δημιουργία ενός blog είναι όπως έχουμε ήδη αναφέρει εύκολη υπόθεση αλλά αυτό φυσικά δεν προδικάζει και την "επιτυχία" του.
Πως μπορείτε να ξεχωρίσετε το δικό σας blog από τα υπόλοιπα και να το κάνετε να δέχεται ένα σεβαστό αριθμό επισκεπτών;;;
α) Το βασικότερο φυσικά είναι να επιλέξετε εξ'αρχής ενδιαφέρουσα θεματολογία.
Η φύση των Blogs είναι από μόνη της αρκετά "ελεύθερη", κάτι που σημαίνει, πως τα γραφόμενα συνήθως ανήκουν σε πολλές διαφορετικές θεματικές κατηγορίες.
β) Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια σωστή θεματική οργάνωση και φυσικά θα πρέπει να ενημερώνετε τις αναρτήσεις σας συχνά.
Κανείς δε πρόκειται να επισκεφτεί ένα blog που μένει ανενημέρωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
γ) Οι επισκέπτες σας μπορεί ίσως να μην ενδιαφέρονται για κάποια από τα κείμενα σας, αλλά μια όμορφη φωτογραφία πάντα τραβάει την προσοχή.
δ) Αν η υπηρεσία του Blog σας το επιτρέπει, φροντίστε να επιλέξετε πρωτότυπη εμφάνιση που θα κάνει την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει.
Άλλωστε αρκετά μεγάλη βοήθεια σας παρέχουμε κι εμείς απο την σελίδα μας, με αναλυτικότατες παρουσιάσεις για την βελτίωση του blog σας και όχι μόνο.
Εκμεταλευτείτε το!!! ... αλλά ΜΗΝ το παρακάνετε.
ε) Τα κείμενα σας θα πρέπει να δημοσιεύονται με σωστή μορφοποίηση ( παράγραφοι, επικεφαλίδες....κτλ. ) κι όχι όλα χύμα.
στ) Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να γράφετε με λατινικούς χαρακτήρες ( τα γνωστά σε όλους greeklish ), ενώ, το ίδιο θα πρέπει να απαιτήσετε κι από τους επισκέπτες σας.
ζ) Τέλος, ένα πολύ καλό κολπάκι, είναι, να ζητάτε πυκνά συχνά τη γνώμη των επισκεπτών σας για διάφορα θέματα που σας απασχολούν πάνω στη βελτίωση ή σε κάποιες αλλαγές που θέλετε να κάνετε στο blog σας.
Οι δημοσκοπήσεις ενδιαφέρουν συνήθως πολύ κόσμο κι αυτό αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποφέρει πολλούς επισκέπτες στο blog σας.
Άλλωστε, εδώ στην Ελλάδα, οι πάντες και επί παντός του επιστητού, έχουν άποψη.
Εκμεταλευτείτε το σωστά... κι αφήστε τους, να σας πούν τη γνώμη τους.
Μπορεί κάτι θετικό να βγει.
Φυσικά υπάρχουν κι άλλα πράγματα, που θα πρέπει να προσέξετε στη πορεία.
Η προτροπή μου είναι να διαβάσετε πολύ προσεκτικά την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Πιστεύω θα σας κάνει καλό!!!
Από όλη την Συντακτική Ομάδα του "Στάλες στο γαλάζιο" Καλό Ξεκίνημα!!!
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!