Format Factory Μultifunctional media converter. Τι είναι & πως δουλεύει; |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9h19vY_R1w8Wr3CmY0mWKBmoOPTGWkaqjnBdJXgkFCQ5fee-f_xCZs5c-l55J6S07kHLxWwdaPOqvi_tKxg_2ew88M866UEsikQmpsEjXhy0-rvlKkuJaruR4JzDzqGDBMS9ZOuQGmAQ/s72-c/Format+Factory.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


FormatFactory,FormatFactory tutorial, Format Factory Μultifunctional media converter,Τι είναι & πως δουλεύειΕκμεταλλευτείτε το FormatFactory & τις δυνατότητές του και μετατρέψτε τα αρχεία εικόνας, βίντεο και ήχου από οποιοδήποτε format σε κάποιο άλλο, όπου να το υποστηρίζουν οι συσκευές σας. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι κωδικοποίησης και συμπίεσης εικόνων, ήχου και βίντεο, ώστε ανάμεσά τους να μπορεί να εντοπίσει κανείς εκείνο που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του. Δυστυχώς όμως, αυτό το πλήθος επιλογών συνεπάγεται και μια αναμενόμενη ασυμβατότητα, αφού δεν μπορεί κάθε συσκευή να προβάλλει όλα τα formats που υπάρχουν. Κι ακόμη και αν, για παράδειγμα, μια φορητή συσκευή είναι αρκετά ευέλικτη και μπορεί να παρουσιάζει αρχεία multimedia πολλών τύπων, πάντα θα υπάρχει κάποιο που δεν θα μπορεί να το αναπαράγει. Σε αυτό το σημείο έρχεται να βοηθήσει το FormatFactory.
Πρόκειται για μια ευέλικτη εφαρμογή που υποστηρίζει τα πλέον διαδεδομένα formats εικόνας, βίντεο και ήχου και επιτρέπει την απρόσκοπτη μετατροπή από το ένα στο άλλο, χωρίς να απαιτεί από το χρήστη εξοικείωση με τις ρυθμίσεις και τις παραμέτρους της διαδικασίας ανασυμπίεσης και κωδικοποίησης.
Αντίθετα με άλλες λύσεις, το FormatFactory εμπεριέχει διαφορετικά προφίλ συσκευών που ξεκινούν από τα τυπικά κινητά τηλέφωνα και φτάνουν στο iPod της Apple και το PSP της Sony, επιτρέποντας έτσι τη μετατροπή οποιουδήποτε αρχείου, ώστε να μπορεί να προβληθεί σε αυτές τις συσκευές με σχεδόν ένα κλικ.
Φυσικά, όποιος θέλει να εντρυφήσει στα ενδότερα των επιλογών συμπίεσης μπορεί πάντα να τροποποιήσει το πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία από την εφαρμογή, διαλέγοντας “χειροκίνητα” την ανάλυση ενός βίντεο, το bitrate, τον αλγόριθμο κωδικοποίησης κ.λπ.
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά την εφαρμογή πως λειτουργεί.....
Αν και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε και πολύ με το περιβάλλον του FormatFactory αφού οι επιλογές που χρειάζονται για τη μετατροπή των αρχείων παρουσιάζονται μετά την προσθήκη τους στην εφαρμογή, καλό είναι να προσέξετε δύο σημεία:
α) τα προκαθορισμένα πρότυπα στην αριστερή πλευρά, που επιτρέπουν την αλλαγή του τρόπου μετατροπής για όλα τα αρχεία που προστίθενται στην εφαρμογή (έτσι μπορείτε με ένα κλικ να ξανακωδικοποιήσετε τα ίδια αρχεία για ένα διαφορετικό format).
β) από τις επιλογές δράσης στο ανώτερο σημείο τα πλήκτρα διακοπή, παύση και έναρξη, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακόψετε, να "παγώσετε" ή να ξεκινήσετε μια διαδικασία κωδικοποίησης.
Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια μετατροπή μέσα από το FormatFactory είναι "ρίχνοντας" τα αρχεία που θέλετε να τροποποιήσετε στο περιβάλλον του, κάνοντάς τα drag 'n drop από το φάκελο όπου βρίσκονται, από ένα παράθυρο του Windows Explorer σε αυτό της εφαρμογής.
Αυτή θα εμφανίσει ένα πλαίσιο από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε άμεσα έναν τύπο κωδικοποίησης από τα πρότυπα που παρουσιάζονται στο αριστερό τμήμα και με ένα κλικ στο πλήκτρο ΟΚ να ξεκινήσετε τη μετατροπή τους.
Το πλήκτρο "Ρύθμιση" όμως είναι αρκετά… ελκυστικό:
Επιλέγοντας έναν τύπο μετατροπής ( δεν έχει σημασία ποιον ) και πατώντας το μεταφέρεστε σε ένα νέο παράθυρο που εμπεριέχει τις παραμέτρους της μετατροπής.
Στο συγκεκριμένο παράθυρο παρατίθενται οι παράμετροι για το επιλεγμένο πρότυπο κωδικοποίησης και επιτρέπεται η τροποποίησή τους κατά βούληση.
Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το drop-down μενού στο ανώτερο τμήμα της εφαρμογής για να ακυρώσετε τις όποιες αλλαγές και να "μεταπηδήσετε" σε ένα άλλο πρότυπο κωδικοποίησης, χρησιμοποιώντας το ως βάση για τις δικές σας ρυθμίσεις.
Όσον αφορά στις ίδιες τις παραμέτρους, αυτές που επηρεάζουν περισσότερο την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι η ανάλυση ( το μέγεθος του βίντεο ), ο ρυθμός αναπαραγωγής ( ένα καρέ το δευτερόλεπτο.) και το bitrate ( ο ρυθμός μετάδοσης ).
Ακριβώς όμως επειδή κάθε πρότυπο περιέχει τις βέλτιστες ρυθμίσεις για αναπαραγωγή στη συσκευή που αφορά, εάν αυξήσετε τις τιμές, το βίντεο μπορεί να μην παίζει σε αυτή.
Μπορείτε, όμως, να τις μειώσετε για να κερδίσετε σε μέγεθος, αν και εις βάρος της ποιότητας.
Στο κατώτερο σημείο των παραμέτρων βρίσκεται μια επιλογή που μάλλον θα ενδιαφέρει περισσότερο τους απανταχού ταινιόφιλους!
Η εφαρμογή υποστηρίζει τη χρήση υποτίτλων σε αρκετά δημοφιλή formats ( .SRT, .SUB κ.λπ....) για "επικόλληση" στο προς κωδικοποίηση βίντεο.
Αρκεί να επιλέξετε το αρχείο υποτίτλων που ταιριάζει σε αυτό από το "Επιπλέον υπότιτλοι", να ορίσετε τη γραμματοσειρά που θέλετε στο "Γραμματοσειρά υποτίτλων" κι είστε έτοιμοι!
Αφού ολοκληρώσετε τις όποιες ρυθμίσεις και επιστρέψετε στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, θα δείτε ότι τα αρχεία που προσθέσατε νωρίτερα θα παρατίθενται στο κεντρικό τμήμα του παραθύρου της - όπου βρίσκεται η λίστα κωδικοποίησης.
Για να ξεκινήσει η κωδικοποίηση/συμπίεση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Έναρξη που προαναφέραμε.
Η διαδικασία κωδικοποίησης/συμπίεσης είναι αρκετά γρήγορη η ταχύτητά της εξαρτάται από τις επιδόσεις του υπολογιστή και το μέγεθος και την ποιότητα του βίντεο και η εξέλιξή της απεικονίζεται με μία μπάρα προόδου δίπλα από κάθε αρχείο.
Παρ’ όλα αυτά, είναι αρκετά απαιτητική και έτσι, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή για κάτι άλλο, ίσως χρειαστεί να την "παγώσετε" για λίγο με το πλήκτρο "Παύση".
Μια καλή λύση για να μην καθυστερεί η μετατροπή των αρχείων, ειδικά εάν θέλετε να ολοκληρώσετε μαζικές ανακωδικοποιήσεις, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες, είναι να αφήσετε τον υπολογιστή να τις κάνει μόνος του όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.
Κάντε κλικ στο "Επιλογές" και ενεργοποιήστε το "Τερματισμός υπολογιστή".
Βεβαιωθείτε ότι είναι δηλωμένος ένας "Φάκελος εξαγωγής" όπου θα αποθηκευτούν τα αρχεία, επικυρώστε τις επιλογές και μετά εκκινήστε τη μετατροπή όταν φεύγετε από τον υπολογιστή.
Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ....

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)