Sxolinux - Σχολίνουξ |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhT1pg8zdDR9MvbsR6mJbWzha9KCmLgSVEKjdRy2e-3aqqFPTGTRlMNegJX6vbnAJTOgqoJzki_xNldAyJPpxpGTr6OFVb6A1XWLPBQFSjKnjrImhPLiSpeGlCROwDgf7EZABvISeRlBnw/s72-c/sxolinux2+(WinCE).png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Το Σχολίνουξ (ή sxolinux) είναι ένα ελεύθερο και δωρεάν λειτουργικό σύστημα Λίνουξ για μαθητές Γυμνασίου. Αποτελείται ως επί το πλείστον από ελεύθερο λογισμικό και βασίζεται στο Ubuntu Linux το οποίο τροποποιούμε (με μια διαδικασία που λέγεται remastering) με έξτρα πακέτα λογισμικού, για τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και διαφορετικό γραφικό θέμα, εικονίδια και φυσικά λογότυπα, που να ταιριάζουν στο «κοινό» της διανομής.





Το Σχολίνουξ είναι ένα Live DVD με δυνατότητα εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το Σχολίνουξ τρέχει «ζωντανά» μέσα από ένα δισκάκι DVD, χωρίς να χρειάζεται άμεσα να το εγκαταστήσετε στο σκληρό δίσκο σας. Αν σας αρέσει και θέλετε να εκμεταλευθείτε όλες τις δυνατότητές του, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε με μια πολύ απλή και αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Το Σχολίνουξ, λόγω της φύσης του, δηλαδή της ύπαρξης δικαιωμάτων στους χρήστες, της διαφορετικής διαχείρισης λογισμικού, των ελεύθερων εκπαιδευτικών εφαρμογών και, κυριότερα, του συνεργατικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι ιδανικό για μαθητές, επειδή συνδυάζει:

- ασφάλεια, δηλαδή απαλλαγή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό,
- σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή,
- εκμάθηση ενός διαφορετικού μοντέλου οικοδόμησης της γνώσης (εποικοδομητικού-συνεργατικού), πράγμα που δεν μπορεί να υπάρχει στα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows).
- μηδενικό κόστος. Για το Sxolinux δεν πληρώνετε τίποτα

Εφαρμογές & Σχολικά βιβλία:

Το Σχολίνουξ περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από εκπαιδευτικές εφαρμογές. Κάποιες από αυτές είναι οι «εγκεκριμένες» από το Υπουργείο Παιδείας, κάποιες άλλες έχουν αναπτυχθεί από ανεξάρτητους προγραμματιστές. Για να δείτε αναλυτικά τις εκπαιδευτικές εφαρμογές του sxolinux, κάνετε κλικ εδώ.


Το Sxolinux ενσωματώνει επίσης τα σχολικά βιβλία της Α' Γυμνασίου, σε μορφή PDF, όπως αυτά είναι διαθέσιμα εδώ.


Το Sxolinux, περιλαμβάνει ακόμα διάφορες εφαρμογές για δουλειές γραφείου, περιήγηση στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή πολυμέσων κλπ. Επιπλέον, το Σχολίνουξ, όπως κάθε Linux, δίνει τη δυνατότητα εύκολης εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών μέσα από μια απλή και ασφαλή διαδικασία εγκατάστασης, που αποκλείει την ύπαρξη ιών και κακόβουλου λογισμικού.

Δηλαδή, στο Sxolinux μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να εγκαταστήσετε εφαρμογές που μοιάζουν λειτουργικά και είναι αντίστοιχες με εκείνες των Windows.

Απαιτήσεις:

Το LiveDVD του Σχολίνουξ θα «τρέξει» σε κάθε PC, laptop ή netbook, αρκεί να διαθέτει 384ΜΒ μνήμης RAM. Αν θέλετε να το εγκαταστήσετε στο σκληρό σας δίσκο για μόνιμη χρήση, χρειάζεται τουλάχιστον 4GB ελεύθερο χώρο. Το Sxolinux, όπως κάθε Linux, μπορεί να συνυπάρξει με τα Windows στον ίδιο σκληρό δίσκο.

Λήψη:

Κατεβάζετε το ISO [ περίπου 2.2GB ] της έκδοσης 2009.0 από εδώ με HTTP ή από εδώ με FTP.


Μέσω Bittorent

Μπορείτε να κατεβάστε το .torrent αρχείο από:

εδώ (gamato.info) ή εδώ (mininova)


Φορτώστε το σε μια εφαρμογή διαμοιρασμού Bittorrent, όπως το Azureus ή το KTorrent και κατεβάστε το ISO.

Μέση Rapidshare και Megauploads

Αν έχετε λογαριασμό σε RapidShare μπορείτε να κατεβάσετε το Sxolinux από εδώ.

Το Sxolinux υπάρχει ακόμα στο Megaupload, σε τρία μέρη: ή Μέρος 1, Μέρος 2, Μέρος 3


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)