7 WordPress plugins που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε site. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivxUS2voKKq5TpKO96cZO4LqCalfQ5Y465mUS1VeGIhlunNTNLNde4y4V84Sgk-IlDevjN9z1LvJItlrWcnvUEiCsfBrovo9WujxtEK1zupKo4U_oCpQ8bR2_4PNnMK6IH3uurUVEtRtI/s72-c/best-wordpress-plugins.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Τα Plugins είναι πρόσθετα προγράμματα που δίνουν επιπλέον λειτουργίες σε μια ιστοσελίδα.
Θα δούμε εδώ 7 βασικά word press plugins, τα οποία κάθε ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί με WP θα είναι χρήσιμο να διαθέτει.

1. Classic Editor



Οι αλλαγές που γίνονται στο wordpress με σκοπό να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, μας αρέσουν.
Ο νέος editor που εμφανίστηκε από την έκδοση 5.0.0 του wp και μετά είναι όμορφος και λειτουργικός, δεν έχουν λείψει όμως και οι διαμαρτυρίες από πολλούς developer γι΄ αυτόν.

Πολλές είναι οι ενστάσεις που αφορούν τη λειτουργικότητά του, σε σχέση με το παλιό editor.
Σε εμάς προσωπικά, έχουν εμφανιστεί προβλήματα λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, μετά τη νέα αναβάθμιση, ο προεγκατεστημένος builder του θέματος άρχισε να “χτυπάει” και να μην εμφανίζεται σωστά.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο ο νέος editor πιθανόν να μη σας κάνει, δεν είναι σίγουρα σοβαρός για να αφήσετε εκτεθιμένο το site σας και να μη προχωρήσετε στην αναβάθμιση του wordpress στη νέα του έκδοση.

Αυτό που προτείνουμε είναι:

Να πάτε στα πρόσθετα και σε νέο πρόσθετο, να αναζητήσετε τον classic editor... και μετά την εγκατάσταση και τη ενεργοποίησή του, δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε άλλο.
Η ιστοσελίδα σας θα είναι αναβαθμισμένη, η εμφάνιση της διαχείρισης των σελίδων και των άρθρων σας θα είναι ίδια με αυτή που είχατε συνηθίσει, και ο page builder θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλέον κανονικά!

2. Akismet Anti-Spam



Πρόκειται για ένα πρόσθετο που προσφέρεται μαζί με την εγκατάσταση μιας σελίδας WP. Η κύρια λειτουργία του είναι να προστατεύει τα άρθρα ή τις σελίδες μας από τα spam σχόλια, που γεμίζουν το κάδο των μηνυμάτων μας.

Αν και η ενεργοποίησή του είναι σχετικά απλή διαδικασία, πολλοί αμελούν να τη κάνουν.
Για να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο έχουν να γίνουν τα ακόλουθα βήματα:

Πηγαίνουμε στα πρόσθετα της σελίδας και πατάμε ενεργοποίηση.
Εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας μια μπάρα, όπου πατάμε Ρύθμιση του Akismet Λογαριασμού.
Μια νέα σελίδα ανοίγει, όπου μας ζητείται η εισαγωγή του API key, πατάμε λοιπόν “Αποκτήστε το API κλειδί σας”.

Ανοίγει ένα νέο παράθυρο, όπου σκρολάροντας βρίσκουμε τις παρακάτω επιλογές:


Επιλέγουμε το Get staretd with Personal. Στη νέα σελίδα που μας ανοίγει, μας δίνει την επιλογή να δώσουμε το ποσό που επιθυμούμε για την απόκτηση του API key. Αν δεν επιθυμούμε σε κάποια δωρεά, πιάνουμε τη μπάρα και μηδενίζουμε το ποσό:

3. Akismet Anti-Spam



Το e-mail που δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας μπορεί να το πάρει και να το χρησιμοποιήσει ο καθένας όπως θέλει.
Είτε για το σκοπό που το δημοσιεύσαμε, δηλαδή για να επικοινωνήσει με την επιχείρησή μας, είτε όμως και για να μας στείλει κάποιο διαφημιστικό μήνυμα.

Κάποιες εταιρίες που θέλουν να διαφημιστούν μέσω mail σε χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, δεν βρίσκουν τα mail κοιτώντας τα μέσα από τις ιστοσελίδες.
Αυτό που κάνουν, είναι να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα προγράμματα (bots) τα οποία διαβάζουν τον πηγαίο κώδικα των ιστοσελίδων που βρίσκονται στο διαδίκτυο, ανιχνεύουν από εκεί τα e-mail και τα χρησιμοποιούν για οποιοδήποτε σκοπό θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το συγκεκριμένο πρόσθετο προστατεύει το e-mail μας από αυτή την ανίχνευση.
Να το δούμε πιο συγκεκριμένα.

Κάνοντας έναν έλεγχο στον κώδικα της ιστοσελίδα μας, θα βρούμε το σημείο που εμφανίζεται το mail, για παράδειγμα στο κώδικα φαίνεται εδώ:


Τα bots θα διαβάσουν τον κώδικα της σελίδας μας και θα το ανακαλύψουν.
Πως θα προστατευτούμε εμείς:
Θα εγκαταστήσουμε και θα ενεργοποιήσουμε το πρόσθετο email address encoder.
Στις ρυθμίσεις του θα δώσουμε το mail που θέλουμε να προστατεύσουμε, και μετά θα κάνουμε έναν έλεγχο στη σελίδα μας.
Θα παρατηρήσουμε ότι η γραμμή που περιείχε το mail μας εμφανίζεται τώρα ως εξής:


Αυτό που έκανε το πρόσθετο, είναι να κωδικοποιήσει τη διεύθυνσή μας σε μια εξαδική μορφή, ώστε τα bots να μη μπορούν να το ανιχνεύσουν. Η προσωπική μας αλληλογραφία μόλις απέκτησε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας!

4. Duplicator



Όπως έχει ειπωθεί συχνά, υπάρχουν δύο ειδών κατασκευαστές ιστοσελίδων. Αυτοί που κρατάνε backup και αυτοί που εύχονται να το είχαν ήδη κάνει.

Είτε η σελίδα μας φιλοξενείται σε hosting που δημιουργεί αυτόματα backup είτε όχι, ένα αντίγραφο με τα αρχεία και τη βάση δεδομένων του site μας πάντα είναι καλό να υπάρχει αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας.

Το πρόσθετο Duplicator μας βοηθά να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας εύκολα και απλά!

5. Head, Footer and Post Injections



Καλό είναι να έχουμε την πανέμορφη ιστοσελίδα μας, ακόμη καλύτερο είναι να μπορούν να τη βρίσκουν οι χρήστες του ίντερνετ.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η ενσωμάτωση της καθολικής ετικέτας ιστοτόπου από τη google είναι ένα από τα πρώτα που πρέπει να κάνουμε αμέσως μετά τη δημοσίευση της ιστοσελίδας μας.
Η ετικέτα αυτή είναι ένα script (ένας κώδικας) που ενσωματώνεται, σύμφωνα με τις οδηγίες, στο head του κώδικα της σελίδας.
Εκτός από αυτήν άλλοι χρήσιμοι κώδικες, όπως για παράδειγμα η ετικέτα του επαναληπτικού marketing πολύ συχνά χρειάζεται να ενσωματωθούν στη σελίδα μας.

Τα περισσότερα premium θέματα δίνουν στο βασικό μενού των settings τους ένα “παράθυρο” όπου εκεί μπορεί να ενσωματωθεί ο κώδικας.
Κάποιες άλλες, έχουν ειδική θέση για ενσωμάτωση JavaScript, όπου και πάλι μπορούμε να βάλουμε τους κώδικες και να λειτουργήσουν.

Για τη περίπτωση που κάποιο θέμα δεν δίνει τρόπο ενσωμάτωσης του κώδικα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παραπάνω πρόσθετο.
Προσοχή, οι ετικέτες να μπουν στο δεξί παράθυρο “όλες οι σελίδες”!

6. WP Fastest Cache



Είναι ένα πρόσθετο που βοηθάει στην αύξηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας μας.

Κατά το κλικ που γίνεται σε μια ιστοσελίδα, ανοίγουν αρχεία της μορφής .php και ταυτόχρονα .mysql, από τη βάση δεδομένων της. Τα αρχεία αυτά χρησιμοποιούν μνήμη και cpu, και κάνουν τη σελίδα μας να ανοίγει πιο αργά.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πρόσθετο, είναι να δημιουργεί σε ένα προσωρινό σύστημα εσωτερικής μνήμης ένα αρχείο html.
Το αρχείο αυτό το αποθηκεύει και στους χρήστες φτάνει γρήγορα και χωρίς κατανάλωση μεγάλης μνήμης μια στατική html σελίδα.
Αποτέλεσμα, η ταχύτητα της σελίδας μας μεταμορφώνεται!


7. WP Fastest Cache



Τελευταίο, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικό, το yoast SEO είναι ένα πρόσθετο που βοηθάει να προσαρμόσουμε τα κείμενα των σελίδων ή των άρθρων μας έτσι, ώστε να γίνονται αρεστά στις μηχανές αναζήτησης.

Το SEO μιας ιστοσελίδας είναι από τα βασικότερα που πρέπει να προσέξουμε κατά τη κατασκευή της.
Η δημιουργία SEO είναι μια αέναη ενασχόληση που απαιτεί στρατηγική, προσαρμογή των γενικών κανόνων και δεδομένων στις ανάγκες της εκάστοτε ιστοσελίδας και απαιτεί να ελέγχεται και να βελτιστοποιείται συνεχώς.
Το πρόσθετο αυτό δεν θα συμβάλει στο σχεδιασμό αυτής της στρατηγικής, όμως θα βοηθήσει ακόμη κι έναν αρχάριο να δομήσει σωστά τα κείμενά του και να τα ελέγξει ως προς την “αναγνωσιμότητά” τους από τις μηχανές αναζήτησεης.

Επιπλέον, όταν ρυθμιστεί σωστά, βοηθάει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για άλλες χρήσιμες λειτουργίες.
Ορίζει το ποια εικόνα από τη σελίδα ή το άρθρο θα φαίνεται όταν θα γίνει ο διαμερισμός στα social media.
Ρυθμίζει το τι κείμενο θα εμφανίζεται σε αυτά, κάτω από την εικόνα.
Μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε άρθρο, ή να ορίσουμε για όλα τα άρθρα τι απόσπασμα θέλουμε να εμφανίζει.

Και γενικά, βοηθάει στα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του SEO της ιστοσελίδας μας.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)