Τι είναι τα dofollow links και τι τα nofollow...;;; |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbR6MNHuGLShPLwuPBsDfXjPYETZUWQpTvDn-myf16wSZI0HMRbqM8Fo0xW85dl-p6ew60xrZ59WaIhMx6LVfjPQNJuLB3saBDR1SUc5hD0pKen-CzRa2qPeQT85Ci2Ls_82yxEXpXZNU/s72-c/Nofollow-Dofollow.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Πως να τα αξιοποιήσετε για να κερδίσετε θέσεις στις μηχανές αναζήτησης χωρίς να τιμωρηθείτε ! ! !

Υπάρχουν δύο είδη backlinks σύμφωνα με τη Google, τα dofollow links και τα nofollow links.
Τα nofollow links εισήχθησαν το 2005 από την ίδια τη Google σε μια προσπάθεια για να να καταπολεμήσει το spam των σχολίων που γινόταν κυρίως από κακόβουλα bots.

Η Google στο Official Google Blog ανακοίνωσε:

Αν είστε blogger ή αναγνώστης ενός blog, γνωρίζετε σίγουρα από την κακή πλευρά άτομα που προσπαθούν να ανεβάσουν τις ιστοσελίδες τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης με το να υποβάλλουν άθλια σχόλια του τύπου: «Επισκεφτείτε το φαρμακείο μας, μεγάλες εκπτώσεις».
Αυτό λέγεται spam στα σχόλια και δεν μας αρέσει όπως δεν αρέσει και σε σας, και δοκιμάζουμε μια νέα ετικέτα που τα μπλοκάρει.
Από τώρα και στο εξής, όταν η Google θα βλέπει το χαρακτηριστικό (rel=“nofollow”) σε υπερσυνδέσμους, αυτοί οι σύνδεσμοι δεν θα λαμβάνονται υπόψιν στην κατάταξη των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το nofollow αποτελεί μια αρνητική ψήφο για την ιστοσελίδα όπου έχει δημοσιευθεί το σχόλιο.
Είναι απλώς ένας τρόπος για να σιγουρευτούμε ότι οι επίδοξοι spammers δεν θα επωφεληθούν κάνοντας κατάχρηση δημόσια blog, σχόλια, trackbacks και λίστες καταχώρησης ιστοσελίδων.

Σύντομα, η Yahoo και η Bing, και μερικές ακόμα μηχανές αναζήτησης ανακοίνωσαν την δέσμευση τους για την χρήση του nofollow tag.

Τα dofollow links λοιπόν είναι σύνδεσμοι οι οποίοι ακολουθούνται από τις μηχανές αναζήτησης και τις αράχνες των μηχανών αναζήτησης και που λαμβάνονται υπόψιν για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Λαμβάνονται υπόψιν τα nofollow links από τις μηχανές αναζήτησης...;;;

Η απάντηση είναι Ναι, γιατί η ίδια η Google λαμβάνει υπόψιν της και τα nofollow links που έχει μια ιστοσελίδα, δίνοντας τα λιγότερη αξία σε σύγκριση με τα dofollow links. Συνήθως η αξία των nofollow είναι η μισή έναντι των dofollow.

Σύμφωνα με παλιότερες έρευνες και παρατηρήσεις της κοινότητας SEO, η Google έδειχνε να λαμβάνει υπόψιν της στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας και nofollow links δίνοντας τα τη μισή μόνο βαρύτητα σε σύγκριση με τα dofollow links.

Χρειάζεται να έχουμε μόνο dofollow links στην ιστοσελίδα μας...;;;

Κάποια social media sites όπως το Facebook και το twitter δίνουν μόνο nofollow links στους κοινοποιημένους συνδέσμους.
Αυτό έγινε για να καταπολεμήσουν την χειραγώγηση των backlinks από τους spammers αλλά και για να διακρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο pagerank χωρίς να έχουν διαρροές.
Άμα δεν καταλαβαίνετε πως λειτουργεί το pagerank, δεν πειράζει, απλώς παραλείψτε το.
Η απάντηση σύμφωνα με τις επιταγές της κοινότητας SEO, είναι ότι θα πρέπει να έχουμε και dofollow backlinks αλλά και nofollow backlinks.
Μετράει πάντα η ισορροπία μεταξύ nofollow backlinks και dofollow backlinks και γενικότερα το συνολικό link profile μιας ιστοσελίδας.
Οπότε η χρυσή αναλογία αυτή τη στιγμή είναι 85% dofollow και 15% nofollow.
Αυτό το 85-15 δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας και οι κανόνες είναι φτιαγμένοι πάντα για να παραβιάζονται και να αναιρούνται.
Όμως οτιδήποτε μοιάζει αφύσικο για τη Google και εκτός μέσου όρου φαίνεται να την προκαλεί.
Κατά συνέπεια καλό θα ήταν να είμαστε και εμείς αλλά και η ιστοσελίδα μας κρυμμένη μέσα στο πλήθος άλλων και να μην προκαλούμε την Google να μας τιμωρήσει.

Τα link από το blogger, το Youtube και τα Goolge Properties είναι dofollow links...;;;

Η απάντηση είναι ναι, η Google δίνει στα περισσότερα links από τα sites της dofollow χαρακτηρισμό και θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι ίσως τα πιο χρήσιμα links για να ανεβείτε στη Google.
Καλό θα ήταν να αποκτήσετε ένα τουλάχιστον σύνδεσμο με τη λέξη κλειδί που θέλετε από κάθε site που έχει η Google, στην κοινότητα του SEO αυτό ονομάζεται Google stack link ή Google property link.

Θα πρέπει να δίνουμε dofollow links ή nofollow links από το site μας...;;;

Εκτός από το χτίσιμο συνδέσμων από το site μας προς άλλα sites, θα πρέπει να δίνουμε και εμείς backlinks και να συνδεόμαστε και με τρίτα sites σχετικά με το δικό μας.
Το να χρησιμοποιήσετε dofollow links δεν είναι κακό αρκεί να μην χρησιμοποιούν τρίτα άτομα την ιστοσελίδα σας ως μέσο απόκτησης backlink αφήνοντας σχόλια μηδαμινής αξίας του τύπου καταπληκτικό άρθρο, μπράβο κτλ.
Αναγκάστηκα λοιπόν να γυρίσω το site μου σε nofollow link site ώστε να αποτρέψω πολλούς επίδοξους υποψήφιους αναρριχητές της Google από το να αφήσουν ένα σχόλιο που αγγίζει τα όρια του spam και να κερδίσουν θέσεις χωρίς λόγο.
Γενικά μιλώντας είμαι υπέρ της ποιότητας και όχι της ποσότητας και θεωρώ ότι χωρίς κόπο κανένας δεν πρέπει να κερδίζει κάτι που δεν το αξίζει.
Αν κάποιος πάλι αφήσει ένα σχόλιο περί οπής ίσως του δώσω και dofollow link.

Τα nofollow links βλάπτουν την ιστοσελίδα μου...;;;

Ξέρω πως το θέμα μας είναι κυρίως το τι είναι τα dofollow links και όχι τι είναι τα nofollow, αλλά επειδή έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους έπρεπε να επεκταθώ και σε αυτά.
Τα nofollow links δεν βλάπτουν την ιστοσελίδα σας, αρκεί να μην το παρακάνετε.
Αποκτήστε δεκάδες nofollow links και η Google θα αρχίσει να βλέπει την ιστοσελίδα σας με διαφορετικό μάτι.
Αξιομνημόνευτο είναι ότι κάποτε κάποιος υποψήφιος πελάτης ο οποίος είχε και πολύ υψηλό IQ -έχω τράβηξη σε τέτοιους πελάτες- που ξέρουν τα πάντα, από web design, από SEO, από hosting, από backlinks και στην ουσία δεν γνωρίζουν τίποτα- έντρομος με παρακάλεσε να σβήσω το σχόλιο του καλώντας με στο τηλέφωνο μέσα στη νύχτα γιατί ανακάλυψε ότι το link που πήρε το πρωί από την ιστοσελίδα μου ήταν nofollow.
Καταστροφή! Στο επιτελείο της Google σήμανε αμέσως συναγερμός, όλοι οι αρχιμηχανικοί λογισμικού της Google ρίχτηκαν στην μάχη καταπολέμησης του spam με όλα τα μέσα, πληκτρολόγια, ποντίκια και κάθε είδους εργαλείου SEO.
Τελικά αφαίρεσα το backlink που προκάλεσε τόση ζημιά και όλα επανήρθαν όπως ήταν πριν.

Άλλαξε τίποτα στην κατάταξη της ιστοσελίδας του wannabe SEO client με την απόκτηση ενός nofollow link από την σελίδα μου...;;;

Όχι.

Άλλαξε τίποτα στην κατάταξη της ιστοσελίδας του wannabe SEO client με την αφαίρεση του nofollow link από την σελίδα μου...;;;

Όχι.

Τότε γιατί τόσος ντόρος για το τίποτα...;;;

Σας είπα είναι η απόλυτη τυφλή ευφυΐα που συναντά την ημιμάθεια. Αξία απερίγραπτη ! ! !

Θα ήθελα μετά από αυτήν την λεπτή ιστοριούλα να σας παρακαλέσω να μην αγχώνεστε για μικροπράγματα.
Ένα backlink δεν φέρνει την άνοιξη ούτε την καταστροφή. Επικεντρωθείτε στην ποιότητα της ιστοσελίδας σας και θα δείτε σιγά σιγά να αυξάνεται η οργανική επισκεψιμότητα της λόγω ποιότητας και λόγω ότι έχετε κάτι να προσφέρετε στον τελικό χρήστη είτε ως πληροφορία είτε ως προϊόν ή υπηρεσία.

Τα nofollow links βοηθάνε στο SEO...;;;

Η αλήθεια είναι μετά από σφυγμομέτρηση που έχω κάνει στην κοινότητα του SEO, ότι ναι βοηθάνε.
Γιατί τα nofollow links βοηθάνε και αυτά στο indexing, στο crawling αλλά και στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία ! ! !

Αναδημοσίευση του Γιάννη Διβράμη

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)