Δείτε το σημερινό Doodle.
Γνωστή ως «η μικρή κόκκινη αλεπού», ήταν η πρώτη γυναίκα φωτορεπόρτερ που ασχολήθηκε με την πολεμική φωτογραφία και η οποία παρέμεινε πάντα στην πρώτη γραμμή των μαχών φωτογραφίζοντας τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.
Γεννήθηκε το 1910 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και μετακόμισε στη Γαλλία λίγο μετά αφού ο Αδόλφος Χίτλερ ανέλαβε ως καγκελάριος της Γερμανίας το 1933.
Στο Παρίσι συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Κάπα, έναν πρόσφυγα, που της δίδαξε τα βασικά της φωτογραφίας.
Γίνονται φίλοι, αλλάζουν τα ονόματά τους, και λίγο αργότερα ερωτεύονται.
Η φήμη της Γκέρντα Τάρο συνδέθηκε με τη φήμη του Κάπα, ο οποίος παραμένει ένας από τους πιο διάσημους πολεμικούς φωτογράφους όλων των εποχών.
Τον Ιούλιο του 1937 η νεαρή φωτορεπόρτερ, Γκέρντα Τάρο κάλυπτε τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
Ήταν στα χαρακώματα της μικρής πόλης Μπρουνέτ, δυτικά της Μαδρίτης.
Τραυματίζεται ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα που μετέφερε τραυματισμένους στρατιώτες από τη μάχη.
Το όχημα συγκρούστηκε με ένα τανκ και η Γκέρντα πέθανε από τα τραύματα, το επόμενο πρωί. Ήταν μόνο 26 χρόνων και η πρώτη φωτορεπόρτερ που έχασε τη ζωή της σε πόλεμο.
Η Taro είχε το μάτι του φωτογράφου, την ψυχή του δημοσιογράφου και το θάρρος του πολεμιστή.
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!