Η Google με Doodle τιμά τον Δανό χημικό Soren Peter Lauritz Sorensen (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://1.bp.blogspot.com/-57wtl8jSaYo/Ww0q0qAXikI/AAAAAAAAh3I/sE3M-QCfi5s9t7rDPTiMoRYlCrke2jptACLcBGAs/s72-c/Google-Doodle-celebrates-creator-of-pH-scale-Soren-Peter-Lauritz-Sorensen.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Αφιερωμένο στον Δανό χημικό Soren Peter Lauritz Sorensen είναι το σημερινό doodle της Google...!!!

Ο Soren Peter Lauritz Sorensen (9 Ιανουαρίου 1868 - 12 Φεβρουαρίου 1939) ήταν Δανός χημικός, διάσημος για την εισαγωγή της έννοιας του pH, μια κλίμακα μέτρησης της οξύτητας και της αλκαλικότητας. Γεννήθηκε στο Havrebjerg της Δανίας.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Από το 1901 έως το 1938 ήταν επικεφαλής του ου διάσημου εργαστηρίου Carlsberg, Κοπεγχάγη.
Ενώ εργαζόταν στο εργαστήριο Carlsberg, μελέτησε την επίδραση της συγκέντρωσης ιόντων στις πρωτεΐνες και επειδή η συγκέντρωση των ιόντων υδρογόνου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, εισήγαγε το pH ως ένα απλό τρόπο έκφρασής του το 1909.

Το άρθρο στο οποίο εισήγαγε την κλίμακα (χρησιμοποιώντας το συμβολισμό pH) περιγράφει δύο νέες μεθόδους μέτρησης της οξύτητας.
Η πρώτη μέθοδος βασίστηκε σε ηλεκτρόδια, ενώ η δεύτερη αφορούσε τη σύγκριση των χρωμάτων των δειγμάτων και ενός προεπιλεγμένου συνόλου δεικτών.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)