SEO TIPS: Mην ξεχνάτε το SEO της επιχείρησης σας. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM-HWifsXNcYmr4zC1iYHNL4juSCWgfkB4nFAyewN_U1R6ql3gUbSSfpOxKydh_VKl9L9EbnyJVIojuvmmT-4aTSVGm1tY9pShM1LqEHDnJiPzco4w24YxNXB_GV6P2fDENdJ3wkttsgY/s72-c/seo-tips.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε θέσεις στη Google κατά την περίοδο των γιορτών ! ! !

Μην περιμένετε τους ανταγωνιστές σας να σας ξεπεράσουν, εκμεταλλευτείτε την εορταστική ραστώνη των ανταγωνιστών σας για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google σήμερα κιόλας.

Το SEO είναι ένας διαρκής μαραθώνιος και κάποιες στιγμές ιδίως κατά την περίοδο των εορτών, Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο, παρατηρούμε κάποιες σημαντικές ανακατατάξεις στη Google και στις μηχανές αναζήτησης.

Κάποιες ιστοσελίδες ανεβαίνουν προσωρινά στη Google και στις άλλες βασικές μηχανές αναζήτησης ενώ κάποιες άλλες πέφτουν.

Το ερώτημα είναι γιατί γίνεται αυτό και πως μπορείτε να είστε και εσείς με την δική σας ιστοσελίδα ανάμεσα στους κερδισμένους των φετινών Χριστουγέννων και των φετινών εορτών.

Για να δείτε τι πρέπει να κάνετε, διαβάστε παρακάτω.

Γιατί αλλάζει η κατάταξη στη Google τις γιορτές...;;;

Οι δύο βασικοί λόγοι που αλλάζει η κατάταξη μιας ιστοσελίδας την περίοδο των γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο είναι:

Γιατί υπάρχουν εποχικά είδη και εποχικές αναζητήσεις
Γιατί κάποιες ιστοσελίδες κάνουν SEO και εντός της περιόδου των διακοπών των εορτών, ενώ κάποιες άλλες όχι.


Για την πρώτη περίπτωση μπορούμε να σας βοηθήσουμε και έχουμε και ανάλογα πακέτα για εποχικό SEO. Για την δεύτερη περίπτωση όμως που σας αφορά άμεσα, η κατάταξη κάποιων ιστοσελίδων ανεβαίνει γιατί συνεχίζουν και την περίοδο των διακοπών να κάνουν SEO και προώθηση της ιστοσελίδας τους στις μηχανές αναζήτησης.

Κάποιες άλλες ιστοσελίδες διακόπτουν την εκστρατεία SEO την περίοδο των διακοπών, ενώ άλλες φορές διακόπτουν ακόμα και τη λειτουργία τους κατά την περίοδο των διακοπών αφού θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει δουλειά ή οι δεν θα υπάρξουν πιθανοί πελάτες που θα ζητήσουν τις υπηρεσίες τους μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά ακόμα και αν το κάνουν δεν θα μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν γιατί θα βρίσκονται σε διακοπές.

Αυτό σίγουρα τους οδηγεί σε μια κοιλιά κατά την περίοδο των εορτών στις μηχανές αναζήτησης που πολλές φορές μπορεί να είναι προσωρινή, άλλες φορές όμως μπορεί να μείνει και μόνιμα αυτή η πτώση στην κατάταξη και να επωφεληθούν οι ανταγωνιστές σας να κερδίσουν τις θέσεις που έχετε χάσει εσείς.

Για να δείτε τι πρέπει να κάνετε, ώστε να μην χάσετε τις θέσεις που με κόπο έχετε κερδίσει στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, απλώς συνεχίστε παρακάτω.

Χριστουγεννιάτικο SEO 101: 3 Συμβουλές.

Για να μην σας κουράσω, θα σας δώσω 3 βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε αλλά ίσως και να αυξήσετε μερικοί από εσάς την κατάταξη σας στη Google.

1. Εμπιστευτείτε το SEO σας σε κάποιο γραφείο SEO που θα κάνει σταθερά SEO κάθε μήνα.

Όμως, όλες οι σοβαρές εταιρείες SEO που σέβονται τους πελάτες τους και που γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να ανεβάσεις μια ιστοσελίδα στη Google, διαθέτουν κάποιο προσωπικό ασφαλείας ή έχουν προγραμματίσει να καλύψουν το κενό των εορτών με περισσότερες ενέργειες SEO τις προηγούμενες ή τις επόμενες μέρες του μήνα.
Γενικά θα πρέπει το SEO και κάθε εκστρατεία SEO να προγραμματίζεται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και να μην διακόπτεται άμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα από τον πρώτο μήνα.

2. Πιάστε νέες λέξεις κλειδιά με θέμα τα Χριστούγεννα και τις γιορτές.

Σίγουρα οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να πιάσετε και νέες λέξεις κλειδιά που δεν θα πιάνατε ούτως ή άλλως και που έχουν κάποια εποχικότητα.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε τις ανάλογες σελίδες προορισμού και να τις βελτιστοποιήσετε ανάλογα, τουλάχιστον ένα μήνα πριν για να προλάβει να τις δει και η Google αλλά και οι άλλες μηχανές αναζήτησης όπως η Bing.

Για παράδειγμα άμα πουλάτε θήκες κινητών, τότε θα πρέπει να στοχεύσετε σε λέξεις κλειδιά όπως:

θήκες κινητών Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικες προσφορές θήκες με κινητά κτλ.

3. Προσαρμόστε τις διαφημίσεις σας και τα newsletter σας για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές.

Αφού λοιπόν έχετε ήδη προνοήσει και έχετε δημιουργήσει τις κατάλληλες σελίδες προορισμού καθώς και τις σωστές διαφημίσεις και γραφιστικά σύνολα για την ιστοσελίδα σας για τις γιορτές όπως λογότυπα, banners, και προσφορές, τότε θα πρέπει να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις σας στο Adwords ή όπου αλλού έχετε διαφημίσεις, ακόμα και αν έχετε τηλεοπτικές διαφημίσεις, με βάση την περίοδο των εορτών.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε άμα γράφετε άρθρα στο blog σας ή σε άλλα blog ώστε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με βάση το τι ζητάει ο κόσμος τα Χριστούγεννα στη Google και που έχει σχέση με το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας.

Τι γίνεται με τις βασικές λέξεις κλειδιά στα Χριστούγεννα...;;;

Το τελευταίο μυστικό το κράτησα για το τέλος για όλους εσάς, γιατί το αξίζετε επειδή έχετε φτάσει να διαβάζετε μέχρι εδώ.

Η βασική εκστρατεία SEO με βάση τις λέξεις κλειδιά θα πρέπει να ενταθεί κατά την διάρκεια των εορτών και αν μπορείτε να αυξήσετε τον προυπολογισμό σας για SEO αυτόν τον μήνα για έναν απλό λόγο.

Για να πιάσετε στον ύπνο όλους τους ανταγωνιστές σας που δεν έκαναν ή δεν θα κάνουνε SEO αυτό τον μήνα των Χριστουγέννων αποκοιμισμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων και όλη αυτή την θαλπωρή που εκπέμπουν οι γιορτές και φυσικά σας αποσυντονίζουν χωρίς λόγο και αφορμή από τον στόχο σας.

Δεν λέω να μην γιορτάσετε, απλά λέω να εκμεταλευτείτε παράλληλα και την μοναδική ευκαιρία να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google ή να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας που πιθανών να μην κάνουν SEO αυτό τον μήνα ή να μην μείνουν εστιασμένοι στην εκστρατεία SEO που έχουν χαράξει.

Έτσι άμα διπλασιάσετε ή πολλαπλασιάσετε τον προυπολογισμό σας για SEO αυτόν τον μήνα, τότε θα δείτε τις θέσεις σας στα αποτελέσματα αναζήτησης να αλλάζουν προς τα πάνω έναντι όσων δεν κάναν κάτι ή τα παράτησαν λόγω εορτών.

Πριν κάνετε οτιδήποτε καλό θα ήταν να ζητήσετε την γνώμη των ειδικών.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και να ανεβείτε στη Google ! ! !

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)