Η Google με Doodle τιμά την 287η επέτειο από τη γέννηση του Ολλανδού επιστήμονα Jan Ingenhousz. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://2.bp.blogspot.com/-_HxebCsgVbI/WiqmaM7o-pI/AAAAAAAAhEs/FG1U2oTJOfwfayJrm7cXWkOfVPsON2rTwCLcBGAs/s72-c/Jan-Ingenhouszs-287th-birthday-Google-Doodle.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Jan Ingenhousz: Τα 287 χρόνια από τη γέννηση του Ολλανδού επιστήμονα Jan Ingenhousz τιμά με το σημερινό της doodle η Google.

Ποιος είναι όμως ο Ολλανδός επιστήμονας και ποια ήταν η προσφορά του...;;;


Ο Jan Ingenhousz έγινε ευρύτερα γνωστός καθώς ήταν αυτός που ανέλυσε τη φωτοσυνθετική διαδικασία των φυτών!
Ο Ολλανδός επιστήμονας ξεκίνησε από την ηλικία των 16 χρόνων μελετάει ιατρική ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τον εμβολιασμό.
Το πάθος του τον οδήγησε στο Λονδίνο όπου εμβολίασε εκατοντάδες χωρικούς που κινδύνευαν να νοσήσουν από ανεμοβλογιά.

Η αυστριακή αυτοκράτειρα Μαρία Τερέζα άκουσε για αυτό το αξιοσημείωτο κατόρθωμα και έστειλε απεσταλμένους της να καλέσουν τον Jan Ingenhousz στη Βιέννη για να εμβολιάσει ολόκληρη την οικογένεια των Αψβούργων.
Η αποστολή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έτσι η αυτοκράτειρα του πρόσφερε τη θέση του οικογενειακού γιατρού.

Δείτε το σημερινό Doodle.

Τα ενδιαφέροντά του όμως στην πορεία της ζωής του επεκτάθηκαν πέρα από τον εμβολιασμό και την ιατρική.
Μεταξύ αυτών ήταν ανακαλύψεις γύρω από την παραγωγή ενέργειας, κίνηση σωματιδίων και φυσικά φωτοσύνθεση.
Αν και ήταν ήδη γνωστό ότι τα φυτά παρήγαγαν και απορρόφησαν αέρια, ήταν ο Jan Ingenhousz που πρώτα διαπίστωσε ότι το οξυγόνο παράγεται από τα φύλλα στο ηλιακό φως και το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στο σκοτάδι.
Δημοσίευσε τα ευρήματα αυτά το 1779, επηρεάζοντας σημαντικά την περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη ζωή των φυτών κατά τα επόμενα αιώνες.

Με το σημερινό doodle η Google μας καλεί να γιορτάσουμε τις συνεχείς συνεισφορές αυτού του επιστήμονα στην κατανόηση του φυσικού κόσμου.
Για αυτούς που ζητούν απαντήσεις στα βιβλία βιολογίας τους το τρέχον σχολικό έτος, φροντίστε να ευχαριστήσετε τον Jan Ingenhousz!

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)