Η Google με Doodle τιμά την 106η επέτειο από τη γέννηση της πρωτοπόρου της Δημοσιογραφίας, Clare Hollingworth. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsFLDTbZE-GJ2i_cZWC3S0JdT3LFm7BCHNovpnXGT1ZQB2ztt8KkDhZXDCweKk3VOHIenO4L7lDJSyOjKLPkeBL-fwWsBz-dyWLZBTpJzf2kgJBVTwMChFKHmAtZntjPQtFT7QkNCkGRg/s72-c/Clare-Hollingworths-106th-Birthday-Google-Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Την επέτειο των 106 ετών από τη γέννηση της πρωτοπόρου της Δημοσιογραφίας, Clare Hollingworth (Κλερ Χόλινγκουορθ) γιορτάζει σήμερα, Τρίτη (10/10/2017) η Google με το doodle.
Υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους που μετέφεραν τον παλμό των γεγονότων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Γεννημένη στις 10 Οκτωβρίου 1911 αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην καριέρα της. Μια γραφομηχανή, μια οδοντόβουρτσα και ένα περίστροφο για παν ενδεχόμενο, ήταν αρκετά για να πραγματοποιεί τις ανταποκρίσεις της.
Ήταν εκείνη που μετέδωσε πρώτη ως αυτόπτης μάρτυρας την εισβολή των γερμανικών τανκς στην Πολωνία. Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της που εργαζόταν στη βρετανική Πρεσβεία και του είπε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε.

Επειδή όμως εκείνος νόμισε πως του έκανε φάρσα, για να την πιστέψει, έβαλε το ακουστικό της στο παράθυρο, ώστε εκείνος να ακούσει τον θόρυβο των τανκς.
Μέσα σε λίγη ώρα το νέο είχε κυκλοφορήσει.
Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 1939 ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεκινήσει.

Η Χόλινγκουορθ κάλυψε, εξάλλου, τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, αλλά και τις εμφύλιες συρράξεις στην Αλγερία και την Ινδία. Υπήρξε, μάλιστα, η πρώτη δημοσιογράφος, που έλαβε συνέντευξη από τον Σάχη του Ιράν, τον Ρεζά Παχλαβί.

Η Χόλινγκγουρθ πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 105 ετών, στις 10 Ιανουαρίου του 2017 στο Χονγκ Κονγκ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)