«Αρχή του τέλους» για το Microsoft Paint έπειτα από 32 χρόνια. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://3.bp.blogspot.com/-Qx6TO5UZcss/WXsb7h5pJeI/AAAAAAAAgvY/kF8OZwMLEpAl4c5LF_UxwdnG0gS5N0ongCLcBGAs/s72-c/Microsoft-Paint.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10, η Autumn Creators Update, αναμένεται να εγκαινιάσει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό της Microsoft.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα σηματοδοτήσει την «αρχή του τέλους» για ένα πρόγραμμα που ήταν «σήμα κατατεθέν» των Windows εδώ και 32 χρόνια: του Microsoft Paint, ή αλλιώς του προγράμματος «Ζωγραφική», όπως αναφέρεται στην ελληνική έκδοση του λειτουργικού.

Το πρόγραμμα πρωτοεμφανίσθηκε με τα Windows 1.0 το 1985, ενώ ήταν ένα από τα πρώτα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων.
Με τα χρόνια, έγινε ένα από τα βασικά βοηθήματα, που προσέφερε η Microsoft στους χρήστες.

Στο Creators Update των Windows 10, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, η εταιρεία συμπεριέλαβε για πρώτη φορά το Paint 3D, το οποίο εγκαθίσταται παράλληλα με το Paint και περιλαμβάνει εργαλεία για τη δημιουργία 3D αντικειμένων, αλλά και για τη στοιχειώδη επεξεργασία δισδιάστατων εικόνων.
Ωστόσο, ούτε αποτελεί αναβάθμιση του αυθεντικού Paint, ούτε έχει το ίδιο περιβάλλον χρήσης.


Με άρθρο στο επίσημο blog των Windows 10, η Microsoft διευκρινίζει ότι το MS Paint θα αντικατασταθεί από το Paint 3D ως η προκαθορισμένη λύση σχεδιασμού και δημιουργίας στα Windows 10.
Το MS Paint πάντως δεν θα καταργηθεί αφού αρχής γενομένης με την κυκλοφορία του Fall Creators Update, θα είναι διαθέσιμo δωρεάν μέσω του Windows Store.

Τώρα, η Microsoft ανακοίνωσε πως, όπως και για προγράμματα σαν το Outlook Express, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Paint, καθώς προστέθηκε στη «λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα απαλειφθούν ή θα υποβαθμιστούν με το Fall Creators Update».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στα λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα υποβαθμιστούν, των οποίων δηλαδή θα διακοπεί η ανάπτυξή τους, ενώ ενδεχομένως θα αφαιρεθούν σε επόμενες εκδόσεις.

Πάντως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα το αφαιρέσει από τα Windows, ούτε και πότε θα κυκλοφορήσει το Fall Creators Update.

Πηγή: Guardian

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)