Η Google με Doodle τιμά τα 293 χρόνια από τη γέννηση της Eva Ekeblad. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://1.bp.blogspot.com/-I2--nPuThwQ/WWNd07ZYaZI/AAAAAAAAgrE/JHsEJM8rlEoH2HlIZ6gqsGVuxhk8PEoowCLcBGAs/s72-c/Eva-Ekeblads-293rd-Birthday-Doodle-Google.png' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Τα 293 χρόνια από τη γέννηση της Eva Ekeblad, της πρώτης γυναίκας που έγινε μέλος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών και με τις ανακαλύψεις της βοήθησε στη μείωση των θανάτων από πείνα τιμά η Google με Doodle.

Η Eva Ekeblad ανακάλυψε την παρασκευή αλευριού και αλκοόλ από τις πατάτες.
Κατάφερε επίσης να κάνει τις πατάτες κύρια τροφή για το λαό της Σουηδίας καθώς παλαιότερα καλλιεργούνταν μόνο σε θερμοκήπια και θεωρούνταν τροφή μόνο για τους πολύ ευκατάστατους.

Δείτε το σημερινό Doodle.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών, σε ηλικία 24 ετών.
Η Σουηδή αριστοκράτισσα Eva Ekeblad διαχειρίστηκε μερικά από τα οικογενειακά κτήματα λόγω της συχνής απουσίας του συζύγου της και γενικά θεωρήθηκε δίκαιη ως προς τους αγρότες προστατεύοντάς τους από τις κατασχέσεις.
Μάλιστα, όταν έμεινε χήρα το 1771 αποσύρθηκε στην εξοχή.

Ο λόγος, για τον οποίο η Google τιμά την 293η επέτειο από τη γέννηση της Eva Ekeblad είναι για την ανακάλυψή ότι από τις πατάτες μπορεί να παραχθεί αλεύρι και αλκοόλη.

Το 1746 έγραψε στην Ακαδημία σχετικά με το συγκεκριμένο φυτό που είχε εισαχθεί τη Σουηδία ήδη από το 1658, αλλά βρισκόταν μόνο στα θερμοκήπια της αριστοκρατίας.

Η καθιέρωση της πατάτας στο τραπέζι των Σουηδών σήμαινε ότι βελτιώθηκαν οι διατροφικές τους συνήθειες και επιπλέον μειώθηκε η συχνότητα των λιμών.
Οι ανακαλύψεις της έγιναν σε μια εποχή που η Σουηδία είχε έλλειψη δημητριακών, όπως η βρώμη και το κριθάρι, που ήταν απαραίτητα για τα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά της χώρας.

Επιπλέον, το 1751 η Eva Ekeblad ανακάλυψε μια μέθοδο λεύκανσης με σαπούνι των βαμβακερών υφασμάτων και νημάτων, ενώ ένα χρόνο μετά σκέφτηκε ότι τα επικίνδυνα συστατικά στα καλλυντικά της εποχής θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλευρο πατάτας.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)