Τι είναι τα IOUs (Υποσχετικές). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://1.bp.blogspot.com/-ks2T1BbGmeY/WSsR3VCTE7I/AAAAAAAAgTc/T-0KuzijcMUPK_SUqV8hrkuCmClpSv6WACLcB/s72-c/IOU.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Τι είναι οι περιβόητες υποσχετικές επιστολές πότε και που χρησιμοποιούνται...;;;
Ποιος τις εκδίδει...;;;


Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, κάθε μέρα προστίθενται και νέοι όροι στο λεξιλόγιο μας, κυρίως οικονομικής και πολιτικής φύσης.
Πρόκειται για όρους τους οποίους ίσως να μην τους μαθαίναμε ποτέ αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση.

Τι είναι λοιπόν τα περιβόητα IOU και πως λειτουργούν...;;;

Ας ρίξουμε λίγο φως!

Τι είναι τα IOUs.

Τα IOU, από την αγγλική φράση "I owe you" (σου χρωστάω) είναι ένα υπογεγραμμένο έγγραφο το οποίο λειτουργεί σαν υποσχετική επιστολή για την αναγνώριση χρέους.
Για παράδειγμα αν ο Α χρωστάει στον Β 100 ευρώ και δεν έχει να τον αποπληρώσει του δίνει μια επιστολή (εγγυητική) με την οποία εγγυάται ότι όταν βρει χρήματα (για παράδειγμα από κάποια δουλειά) θα τον πληρώσει.
Στα έγγραφα αυτά γράφεται το ποσό, το όνομα του δικαιούχου και η ημερομηνία που εκδόθηκαν.
Τις εγγυητικές επιστολές μπορούν να τις εκδίδουν ιδιώτες, επιχειρήσεις, ακόμη και κράτη.

Πως λειτουργούν οι εγγυητικές επιστολές.

Η έκδοση IOU από το κράτος είναι αρκετά συνηθισμένη. Σε αυτή την περίπτωση, στην ουσία τα IOUs λειτουργούν σαν παράλληλο νόμισμα.
Δηλαδή το κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις προς τους πολίτες (πχ πληρωμές μισθών και συντάξεων) και για αυτό εκδίδει εγγυητικές επιστολές τις οποίες θα τις πληρώσει όταν εισπράξει χρήματα από τους φόρους.

Πως λειτουργούν τα IOUs.

Στο μεταξύ όμως οι πολίτες μπορούν να τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους οπότε λειτουργούν σαν παράλληλο νόμισμα. Βέβαια η αξία τους πέφτει αρκετά καθώς κανείς δεν θέλει να τις πάρει.
Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον στην αρχή, οι εγγυητικές (IOUs) χρησιμοποιούνται κυρίως για την πληρωμή υποχρεώσεων των πολιτών που τις κατέχουν προς το Δημόσιο (πληρωμή φόρων, λογαριασμών κλπ).

Επομένως τώρα ξέρετε τι είναι και πως χρησιμοποιούνται τα IOUs.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)