TinyPNG: Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης της Ιστοσελίδας σας. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAe-iwtwRwqATtmCdWcfeMHPybu-DLtjPg5JCHrQnIBGAkvrXZbY8HNTvKuvGN-D9bxuFgcwq0BTabHJm7j5dPdpTKAI8C-rSMI0VUqQeVVxR2ZoYCHUafsaUusQG-0pdJjUvj_MOqvIA/s72-c/TinyPNG.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κατασκευαστές, αλλά και τους κατόχους ιστοσελίδων για πολλούς και διάφορους λόγους.
Μερικοί από αυτούς είναι η καλύτερη εμπειρία του χρήστη, ο ρόλος που παίζει στο SEO ως παράγοντας κατάταξης ή ακόμα και ο αντίκτυπος που έχει μια βαριά και συνάμα αργή ιστοσελίδα, στα όρια του bandwidth που παρέχει ο hosting provider.

Ένα από τους κυριότερους λόγους που μια ιστοσελίδα γίνεται αργή στην φόρτωση οφείλεται στο μέγεθος των εικόνων που διαθέτει.
Μεγάλες εικόνες, όχι τόσο σε διάσταση αλλά σε μέγεθος kilobyte (KB).

Ευτυχώς κατασκευαστές λογισμικού διαχείρισης εικόνων όπως η adobe με τα προγράμματα Photoshop και Fireworks έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά αναφορικά με την συμπίεση εικόνων τύπου jpg.
Έτσι έχουν καταφέρει να μας δώσουν εικόνες τύπου jpg, οι οποίες μετά την συμπίεσή τους συνεχίζουν να δείχνουν εξίσου καλές, όσο και οι πρωτότυπες.

Αντίθετα με τις εικόνες jpg στις εικόνες τύπου png έχει γίνει ελάχιστη πρόοδος σχετικά με την καλύτερη συμπίεσή τους.
Και όταν μιλάμε για εικόνες png αναφερόμαστε σε αυτές τις εικόνες που διαθέτουν διάφανο background (transparent).

Τέτοιου είδους εικόνες κυρίως χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ιστοσελίδων σε διάφορα σημεία, όπως το λογότυπο της ιστοσελίδας και διάφορα κουμπιά είτε στο UI της ιστοσελίδας, είτε σε κουμπιά σύνδεσης social media και σε πολλά άλλα σημεία.

Το θέμα εδώ είναι ότι συνήθως αυτές οι εικόνες περιλαμβάνονται σε όλες τις υποσελίδες μιας ιστοσελίδας κάτι που επιβαρύνει γενικότερα την ιστοσελίδα.

Αυτές οι εικόνες, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όταν εξάγονται από τα δημοφιλέστερα προγράμματα της αγοράς, όπως το photoshop και το fireworks τα οποία χρησιμοποιώ και εγώ προσωπικά, αν και είναι μικρές σε διαστάσεις καταλήγουν να είναι αρκετές δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες KB σε μέγεθος.

Ακόμα, αυτές οι εφαρμογές κατά την εξαγωγή των εικόνων δεν σου δίνουν κάποια επιλογή για το ποσοστό συμπίεσης που επιθυμείς, δυνατότητα που παρέχεται κατά την εξαγωγή εικόνων τύπου jpg.

Την λύση στην καλύτερη δυνατή συμπίεση εικόνων τύπου png χωρίς background έρχεται να δώσει η εφαρμογή που παρέχεται από τους δημιουργούς της ιστοσελίδας TinyPNG.

Η δωρεάν εφαρμογή που παρέχει η ιστοσελίδα, η οποία λειτουργεί μέσω της ίδιας της ιστοσελίδας, χωρίς εγκατάσταση, υπόσχεται ότι μπορεί να συμπιέσει εικόνες PNG με βάθος χρώματος 24-bit για παράδειγμα από 57ΚΒ σε 15KB χωρίς αλλαγή στην ποιότητα της εικόνας.

Μιλάμε για εικόνες έως και 4 φορές μικρότερες σε μέγεθος. Ένα σημαντικό αβάνταζ για την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας.


Δοκιμάστε το TinyPNG και πείτε μας την γνώμη σας. Εμείς πάντως το βρήκαμε κάτι παραπάνω από απλά χρήσιμο...!!!

Την εφαρμογή TinyPNG θα την βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)