Privenote: Αποστολή ιδιωτικών μηνυμάτων με ρυθμιζόμενο όριο αυτοκαταστροφής. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://3.bp.blogspot.com/-GST6_sjINGo/WB8Is8vr-II/AAAAAAAAdtk/yhqSEC2GgRkVhI7Soz-JuqR7AsesMhSiQCLcB/s72-c/Privnote.com.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Το να έχουν οι άνθρωποι το δικαίωμα προσωπικών συζητήσεων και μυστικών είναι κάτι απολύτως το φυσιολογικό, ασχέτως αν η «κουλτούρα» του 21ου αιώνα προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να καταδικάσει την ιδιωτικότητα.
Τα πράγματα στο διαδίκτυο είναι πιο πολύπλοκα καθώς, από την στιγμή που συνδέεσαι σε αυτό, η έκθεση είναι πολλαπλή και τετοια σημεία που ένας μέσος άνθρωπος χωρίς ειδικευμένες γνώσεις αδυνατεί να φανταστεί.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη για ιδιωτικότητα συνεχώς και αυξάνεται με όλο και πιο διαβασμένους χρήστες, αν και για να γίνει αυτό χρειάστηκε όλη αυτή η ιστορία με τις τακτικές της NSA και την δημοσιοποίηση που έκανε ο Snowden.

Eίναι γεγονός πως αν και η κρυπτογράφηση είναι παρούσα και δουλεύει, εν' τούτοις δεν έχει γίνει κτήμα όλων.
Ορισμένοι ισχυρίζονται πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη της πραγματικής απλούστευσης και συντομίας για να επιτευχθεί. Αυτό πρακτικά ισχύει μέχρι ενός βαθμού, ωστόσο το θέμα αυτό έχει μεγάλη ανάπτυξη και συνεχώς παρουσιάζονται νέες προτάσεις όλο και πιο φιλικές.

Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν για χάρη της ευκολίας να χαθεί η ουσία. Όπως και να έχει, το θέμα της κρυπτογράφησης θα απασχολήσει τον κόσμο της τεχνολογίας πολύ έντονα το προσεχές διάστημα.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στην ευκολία, μα αυτήν στον κόσμο που ζούμε, δεν σημαίνει και καλοπροαίρετες διαθέσεις.
Είναι αρκετά συνηθισμένο να επιθυμούμε την ανταλλαγή ορισμένων πραγμάτων με άλλους ανθρώπους και αυτά να μείνουν μυστικά ανάμεσά μας, με τα ψηφιακά ίχνη τους να είναι όσο το δυνατόν πιο θολά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια λύση είναι κάποιες δικτυακές υπηρεσίες μα και εφαρμογές που προσφέρουν με εύκολο τρόπο ανταλλαγή αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων σε προσδιορισμένο χρονικό διάστημα ή μόλις διαβαστούν από τους παραλήπτες. Μια τετοια υπηρεσία είναι και το Privnote.

Τι είναι το Privnote:


Πρόκειται για μια δικτυακή υπηρεσία, προσβάσιμη από οποιονδήποτε browser που δίνει την δυνατότητα αποστολής ιδιωτικών μηνυμάτων με ρυθμιζόμενο όριο αυτοκαταστροφής. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παντού (φορητές συσκευές και υπολογιστείς) αφού, συν τα άλλα, η σελίδα του είναι πολύ ελαφριά και δεν βαραίνει τον browser σας.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την παραμικρή δυσκολία από τον οιονδήποτε. Μα δεν μπορείτε να αλλάξετε κάτι άλλο, όπως πχ εικόνες ή άλλα αρχεία, παρά μόνο απλό (txt) κείμενο.
Μπορείτε όμως να γράψετε σε οποιαδήποτε γλώσσα ή ακόμα να εισάγετε κώδικα, links, ακόμα και άλλα κρυπτογραφημένα κείμενα.

Βασικά χαρακτηριστικά του Privnote:


• Ευκολία χρήσης
• Αυτόματη κρυπτογράφηση του μηνύματος
• Δυνατότητα επιπλέον προστασίας με κωδικό
• Επιλογή χρονοδιαγράμματος για την αυτοκαταστροφή (μέγιστο 30 μέρες)
• Επιλογή για ειδοποίηση με mail, μόλις ληφθεί από τον παραλήπτη
• Αποστολή του μηνύματος σε περισσότερους του ενός αν θέλετε κάτι τέτοιο
• Δυνατότητα για reference-name σε κάθε σημείωση
• Προσαρμόσιμο σε μέγεθος (κατά ύψος) πεδίο συγγραφής

Χρήση του Privnote:


Όπως είπαμε, είναι πανεύκολη. Απλά γράψτε το μήνυμά σας στο κουτάκι του και κατόπιν πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, κάτω αριστερά που λέει: «Create note».
Από προεπιλογή αυτό θα καταστραφεί ακριβώς σε 30 ημέρες, άσχετα αν διαβάστηκε ή όχι.
Αυτό θα έχει μια αυτόματη βασική κρυπτογράφηση και αμέσως θα σας δώσει ένα link το οποίο μπορείτε να στείλετε εκεί που θέλετε.
Συν τα άλλα, αν μετανιώσατε, έχετε την επιλογή να το διαγράψετε:

Επιπλέον και προαιρετικές επιλογές:


- Επιλέξτε όριο αυτοκαταστροφής:

Ακριβώς κάτω από το κουτάκι που γράψατε την σημείωση, δίνει ορισμένες επιλογές για να ορίσετε εσείς το όριο ύπαρξης του μηνύματος (μετά το url δεν θα οδηγεί πουθενά):

- Προσθήκη κωδικού:

Αμέσως μετά, δίνει την επιλογή να εισάγετε έναν κωδικό που θα πρέπει να εισάγει αυτός που θα πάει να διαβάσει το μήνυμα. Θα πρέπει να τον εισάγετε δυο φορές σαν επιβεβαίωση.
Μάλιστα, σας ενημερώνει και πόσο ισχυρό είναι το password που επιλέξατε:

- Ειδοποίηση ανάγνωσης:

Αν θέλετε, μπορείτε να εισάγετε κάποιο mail σας, προκειμένου να σας αποσταλεί ειδοποίηση μόλις διαβαστεί το μήνυμα που στείλατε:

- Ονομασία του μηνύματος:

Τέλος, αν επιθυμείτε, μπορείτε να δώσετε και ένα χαρακτηριστικό reference-name για την σημείωση:

Σύμφωνα με την διαχειριστική του ομάδα, υπάρχει προστασία των ΙΡ διευθύνσεων αφού αυτές αν και υποβάλλονται σε επεξεργασία, δεν καταγράφονται και συνεπώς δεν αποτελούν μέρος των log-αρχείων και διαγράφονται αμέσως μόλις αυτές δεν είναι πλέον απαραίτητες για τον σκοπό της επικοινωνίας.

Ο σύνδεσμος δημιουργείται στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη και σε καμία στιγμή δεν αποστέλλεται στους servers του Privenote και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάκτησης κάποιας σημείωσης.

Τα cookies μένουν για 30 ημέρες (εκτός αν η σημείωση ανακτηθεί νωρίτερα), τον μεγαλύτερο χρόνο δηλαδή που χρειάζεται για την παροχή της υπηρεσίας.
Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε το link τς σύνταξης κάποιου μηνύματος με τις (προαιρετικές) ρυθμίσεις που έχετε κάνει.

Η Πολιτική Απορρήτου του είναι μικρή και πολύ σαφής και δεν περιέχει ούτε νομικίστικες ορολογίες, ούτε κρυφούς όρους και ψιλά γράμματα.

Μπορείτε να το κάνετε bookmark ή drag & drop την σελίδα του στην bookmarks-toolbar του browser σας για γρηγορότερη πρόσβαση.

Ποιοι το έχουν δημιουργήσει αυτό;
Μια εταιρεία που ονομάζεται Gletin S.A και εδρεύει στην Ουρουγουάη.
Είναι Ανοιχτού Κώδικα;
Δεν γνωρίζω, πάντως δεν είδα να αναφέρει κάτι σχετικό στην σελίδα του.
Γιατί το παρέχουν δωρεάν;
Επίσης δεν γνωρίζω, μα οι κριτικές στο διαδίκτυο είναι θετικές στο σύνολό τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πως οτιδήποτε δεν ελέγχετε, και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να το εμπιστευόσαστε απόλυτα.
Συνεπώς προσοχή στα δεδομένα που ανταλλάσσετε.

Η ιστοσελίδα του Privnote

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)