Η Google με Doodle τιμά την Ημέρα του Παιδιού 2016. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEm70ZSnJFsrMoCD88lX3ij9QEXjUqMl1g9YxKgPVsBpJ7sgVDRTXU-JmzS48fXrAbvV8-oUFYPgO92Wdnver2NgEkSBZl258N_OyvjLofeudgHHWRyl9oCKO_9fYAADwGRDrd0c7wPkk/s72-c/Children%2527s_Day_2016_Google_Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Ημέρα του Παιδιού 2016 με ένα Doodle από τη Google. Διαβάστε τι πτοβλέπεται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Το 1989 γεννήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Convention on the Rights of the Child).
Η Σύμβαση είναι μια διεθνής συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λέει πως όλα τα παιδιά γεννιούνται με βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Μια τέτοια συνθήκη αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ ανθρώπων ή κρατών όπου όλοι συμφωνούν να υπακούουν στον ίδιο νόμο.

Η Σύμβαση καθορίζει το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε. Θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και είναι ο πρώτος παγκόσμιος, νομικά δεσμευτικός, κώδικας δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία.

Ημέρα του Παιδιού 2016: Η UNICEF καθοδηγείται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και αγωνίζεται να καταστήσει τα δικαιώματα των παιδιών ως αταλάντευτες ηθικές αρχές και διεθνές πρότυπο συμπεριφοράς.
Σήμερα ζούμε σε ένα κόσμο όπου σχεδόν όλοι συμφωνούν πως οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είναι παιδί και έχει δικαίωμα σε ειδική φροντίδα και προστασία.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και στο παρελθόν.
Μόνο μετά την 20η Νοεμβρίου του 1989 όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, άρχισε η ανθρωπότητα να επωφελείται από μια δέσμη δικαιωμάτων για όλα τα παιδιά και τους νέους.

Σήμερα, 193 χώρες έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση.
Στην πραγματικότητα, μόνο δύο χώρες στον κόσμο - Η Σομαλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες - δεν έχουν δώσει στη Σύμβαση νομική ισχύ, αν και οι δύο την έχουν υπογράψει.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ημέρα του Παιδιού 2016 στην Τεχνόπολη.


Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια.
Στις 11:00, φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες μαζί με τη Γιολάντα Κουάξ το βατραχάκι, τη μικρή Σιμένα, το σκυλάκι της και πολλούς ακόμα συναρπαστικούς ήρωες.
Στη συνέχεια, φέρνουμε στην επιφάνεια το δικό μας εσωτερικό παιδί μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οργανισμός «Πάπυρος» και το Free Press Τaλκ.

Ημέρα του Παιδιού 2016 και η ομάδα Nannuka καλεί τους μικρούς επισκέπτες να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να ζωγραφίσουν για τη γνώση ενώ ένα ατύχημα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μάς κάνει να καταλάβουμε πως όλοι είμαστε μοναδικοί.

Τέλος, ανακαλύπτουμε πώς ένα αόρατο κορίτσι καταφέρνει να ζει όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου, μέσα από μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού της παιδαγωγικής ομάδας Μικρές Ιστορίες.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)