Η Google με Doodle τιμά την 158η επέτειο από τη γέννηση του Jagadish Chandra Bose. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWla-g0tdiQgnpJC_-MxllqHKp28rCN-6v_YyMGD-Q0FHvqotvHKoSwfs2QgTM0aSPZxCpBCiI0EMK6l9SrJnxMfoeCIA8225xm3WuRErfnXF4xUaVRKfAanS8_1CViIz_e6kIKzOzNUQ/s72-c/Jagadish_Chandra_Bose%2527s_158th_Birthday_Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η Google με Doodle τιμά την 158η επέτειο από τη γέννηση του Jagadish Chandra Bose.

Ο Jagadish Chandra Bose (Τζαγκντίς Τσάντρα Μπόζε) γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 30 Νοέμβρη του 1858 στην περιοχή Mymensingh, στο σημερινό Μπαγκλαντές (τότε Βρετανικές Ινδίες) και έγινε γνωστός για το έργο του στη βιοφυσική.
Διακρίθηκε για τις καινοτομίες του στα ραδιοκύματα και στα μικροκύματα καθώς επινόησε μια πρώιμη έκδοση των ασύρματων τηλεπικοινωνιών.
Θεωρείται επίσης από πολλούς ως εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας, ένα χρόνο προτού ο Μαρκόνι επιχειρήσει να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ο Jagadish Chandra Bose υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Ινδούς επιστήμονες, που απέδειξε μέσα από ένα μεγάλο κύκλο πειραμάτων, ότι τα ζώα και τα φυτά μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία.
Ήταν ο πρώτος που απέδειξε ότι τα φυτά έχουν πάρα συναισθήματα και αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως είναι το φως, το κρύο ή η θερμότητα.

Ο πατέρας του ήταν δικαστής. Το έτος 1869, ο ίδιος ο Jagadish Chandra Bose στάλθηκε στην Καλκούτα για ανώτερες σπουδές.
Πήρε πτυχίο στις φυσικές επιστήμες το 1879 και τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στην Αγγλία, όπου συνέχισε τις σπουδές στην Ιατρική, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Μετά από ένα χρόνο τα παράτησε όμως λόγω προβλημάτων υγείας.


Στη συνέχεια ο Jagadish Chandra Bose πήρε υποτροφία για το Κέμπριτζ και το 1885 επέστρεψε στην πατρίδα του όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλκούτας.
Το 1894 αφιερώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην έρευνα, μετατρέποντας σε εργαστήριο ένα μικρό χώρο στο Πανεπιστήμιο.
Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τη μετάδοση των ραδιοκυμάτων, την ίδια περίοδο που ο Ιταλός Γουλιέλμο Μαρκόνι είχε επιδοθεί σε πειράματα για την ανάπτυξη ραδιοτηλεγραφικού συστήματος.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στην Giridih.

Στις εφευρέσεις του Jagadish Chandra Bose περιλαμβάνεται ένα είδος «υπερμικροσκοπίου» (crescograph), το οποίο μετρά την κίνηση και την ανάπτυξη των φυτών μεγεθύνοντας τις κατά 10.000 φορές.
Ο Jagadish Chandra Bose προσπάθησε να αποδείξει τις ομοιότητες μεταξύ των ζώων και των φυτών και το πώς αντιδρούν σε διαφορετικές περιβαλλοντικές, ηλεκτρικές και χημικές επιδράσεις.
Υποστήριξε μάλιστα ότι τα φυτά δεν είναι απλά μια πράσινη μάζα, αλλά ένα ζωικό σύνολο με ευαισθησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τιμήν των επιτευγμάτων του Jagadish Chandra Bose, έχει δοθεί σε ένα κρατήρα στην Σελήνη το όνομά του!

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)