Η Google με Doodle τιμά την 107η επέτειο από τη γέννηση της Jean Batten. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUAqEKPgiZ6KOn4ztL1noimZ-swXZU2aSyxGfbPeDCi_FjQUacsSOlrxGvQ-qlITrqrUjD92CFg8jc5RzOTts6k2wAgzk63jSC2aRfcGvf67mNdlr7JUcsd6uuolp1irdTvs3UhW-tKq8/s72-c/Jean_Batten%2527s_107th_birthday_google_Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Το σημερινό doodle της Google θυμάται την πρωτοποριακή γυναίκα πιλότο Jean Batten στην 107η επέτειο από τη γέννησή της.
Το doodle γιορτάζει το ποτέ μη λες ποτέ της Batten, η οποία παρά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες της, έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε σόλο στον Νότιο Ατλαντικό.

Η Jean Gardner Batten γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1909 στο Rotorua, της Νέας Ζηλανδίας. Η Batten μετακόμισε στο Ώκλαντ, για να σπουδάσει στο κολέγιο θηλέων μπαλέτο και πιάνο.
Στην ηλικία των 18 πέταξε για πρώτη φορά με τον Αυστραλό πιλότο Charles Kingsford Smith και αυτό ήταν αρκετό για να την πείσει να γίνει πιλότος.
Έκανε την πρώτη της σόλο πτήση το 1930, και απέκτησε ιδιωτική και επαγγελματική άδεια το 1932.

Το 1930, η Batten έκανε δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία.
Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να την σταματήσει, βρήκε χορηγός πρόθυμους να της δανείσουν ένα αεροπλάνο και τον Μάιο του 1934 πέταξε με επιτυχία από την Αγγλία στην Αυστραλία με το μεταχειρισμένο Gipsy Moth.

Η Batten χρειάστηκε 14 ημέρες και 22 ώρες για να φτάσει στον προορισμό της, και κατά τη διαδικασία προσπάθησε να σπάσει το υπάρχον ρεκόρ που κατείχε η Αγγλίδα Amy Johnson.
Στη Batten απονεμήθηκε το τρόπαιο Harmon τρεις φορές.


Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος των επιτευγμάτων της, το 1936, η Batten μαζί με την τυχερή μαύρη γάτα της (Buddy) πραγματοποίησε για πρώτη φορά την απευθείας πτήση από την Αγγλία προς τη Νέα Ζηλανδία.
Περιέγραψε τη στιγμή που οι τροχοί ακούμπησαν το έδαφος ως «τη μεγαλύτερη στιγμή της ζωής της.»

Η Batten τιμήθηκε με τον τίτλο του Hine-o-te-Rangi («Κόρη των ουρανών») στην πατρίδα της και της δόθηκε επίσης ο Σταυρός του Ιππότη της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής.
Το 1938, της απονεμήθηκε το Fédération Aéronautique Internationale, η υψηλότερη τιμή των αερομεταφορών. Περιττό να πούμε, ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε το μετάλλιο.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)