Η Google με Doodle τιμά την 105η επέτειο από τη γέννηση του Αργεντινού οδηγού αγώνων Juan Manuel Fangio. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSki6hyphenhyphenpqvxl7LdRVp_0-pnz_3ei_jmP8NxBHGIXqGiGLFFgIGyY-MukZfAfwzi-EenLrH3cIM1Z5KvzhiNMYclNOynTsk-Pv-QBvI8eLEdT9oMe-ijM1Q37q1SyY3VkElogTSfSXffhU/s72-c/Juan_Manuel_Fangio_105th-birthday.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Ο Juan Manuel Fangio (Χουάν Μανουέλ Φάντζιο), ήταν Αργεντινός οδηγός αγώνων. Στη μνήμη του Φάντζιο είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Φάντζιο κέρδισε 5 παγκόσμια πρωταθλήματα Φόρμουλα 1 κατά τις χρονιές 1951,1954,1955,1956, 1957.

Είναι ο μόνος οδηγός που έχει πάρει πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, ενώ είναι και ο γηραιότερος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1.
Το ρεκόρ του των 5 πρωταθλημάτων το κατέρριψε το 2003 ο Μίχαελ Σουμάχερ.
Στη συνέντευξη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Σουμάχερ, αναφερόμενος στον Φάντζιο είπε ότι το κατόρθωμα του Φάντζιο έγινε σε μία δυσκολότερη εποχή και ότι θεωρεί ότι ο Φάντζιο είναι ένα επίπεδο πιο πάνω.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1911, στο Μπαλκάρσε της Αργεντινής και από μικρός είχε πάθος με τα αυτοκίνητα. Ξεκίνησε ως μηχανικός σε συνεργείο και κατάφερε να γίνει πρώτα συνοδηγός σε αγώνες ταχύτητας και αργότερα οδηγός.
Το 1940 κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στις Άνδεις ενώ το 1950 πήρε πρώτη φορά μέρος σε αγώνα φόρμουλας 1 και ήρθε δεύτερος. Στη διάρκεια της επόμενης επταετίας κέρδισε τίτλους με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Άλφα Ρομέο, Μαζεράτι, Φερράρι και Μερσέντες Μπέντζ).


Η απαγωγή του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Στις 23 Φεβρουαρίου 1958 ο Φάντζιο βρισκόταν στην Κούβα για αγώνες της φόρμουλα 1 όταν τον απήγαγαν άνδρες του Φιντέλ Κάστρο με σκοπό να σταματήσουν τον αγώνα και να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους.
Ο Μπατίστα δεν ενέδωσε και διέταξε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας χωρίς αυτόν. Τον αφήσανε ελεύθερο χωρίς να τον πειράξουν αργότερα. Μετά το τέλος της καριέρας του στους αγώνες δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του αυτοκινήτου έχοντας την αντιπροσωπεία της Μερσεντές στην Αργεντινή. Συχνά έπαιρνε μέρος σε αγώνες επίδειξης.

Ο Φάντζιο είχε πολλές σχέσεις με γυναίκες αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ. Πέθανε το 1995 σε ηλικία 84 ετών, Είκοσι χρόνια μετά διατάχτηκε η εκταφή του πτώματος του και η διενέργεια τεστ DNA καθώς υπήρχαν δύο άνδρες που ισχυρίζονταν πως ήταν γιοί του.
Αποδείχτηκε ότι πράγματι οι δύο άνδρες, 73 και 75 ετών, ήταν γιοι του.
Έκτοτε έχουν εμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες διεκδικώντας μέρος της περιουσίας του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Αυτό το αυτοκίνητο, με το οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα του 1954, πουλήθηκε το 2015 για 29,6 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Φάντζιο και οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

Μετά το τέλος της καριέρας του στους αγώνες, ο Φάντζιο πουλούσε αυτοκίνητα της Μερτσέντες Μπεντζ, αντιπροσωπεία της οποίας είχε αποκτήσει στην Αργεντινή πριν καν ενταχθεί στην ομάδα το 1954. Έγινε Πρόεδρος της Μερτσέντες Μπεντζ Αργεντινής το 1974, και επίτιμος πρόεδρός της εφ' όρου ζωής το 1987. Συχνά οδηγούσε, σε αγώνες επίδειξης, αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το 1990 ο Φάντζιο μπήκε στο Διεθνές Hall of Fame Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Υπάρχουν έξι αγάλματά του Φάντζιο του σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Έξω από το μουσείο της Mercedes στη Στουτγκάρδη.

Στο Monaco, στη πίστα του Monte-Carlo.

Στο χωριό Μοντμέλο στη Βαρκελώνη - Ισπανία.

Στο χωριό Μοντμέλο στη Βαρκελώνη - Ισπανία.

Στο Nürburg της Γερμανίας

Στο Μπουένος Άιρες.

Στο Μονακό.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)