Η Google με Doodle γιορτάζει έναν αιώνα αγώνων ποδηλάτου στο Βέλγιο με τον 100ο γύρο της Φλάνδρας. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://2.bp.blogspot.com/-Njc94b5jjBE/VwEyTOoGAzI/AAAAAAAAbkM/6naDxLoNuC0jaZ5GooJ_OXkaL4hpheSqw/s72-c/Google_Doodle%2527s_Tour_of_Flanders_2016.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Ένα από τα πιο διάσημα ποδηλατικά γεγονότα του παγκόσμιου αθλητισμού ξεκινά την Κυριακή και η google γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξή του.

Τα 100 χρόνια διεξαγωγής του γιορτάζει φέτος ο Γύρος της Φλάνδρας με τον σημαντικότερο αγώνα του Βελγίου να αναμένεται συναρπαστικός. Άλλωστε, το ποδηλατικό event αποτελεί μία εκ των δύο κορυφαίων «κλασικών», μαζί με το Paris Roubaix.
Αποτελεί ένα από τα λίγα αθλητικά meetings που δεν διεκόπη από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αποτέλεσμα να συμπληρώνει φέτος απρόσκοπτη πορεία 100 χρόνων.

Ο Γύρος της Φλάνδρας είναι από τους ίσως από τους πιο "κακοτράχαλους" αλλά αυτό καθιστά την επικράτηση κάποιου ποδηλάτη σε αυτό, ιδιαίτερα τιμητική.
Ο Γύρος της Φλάνδρας ξεκινάει σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
Η εποχή της άνοιξης έχει συνδεθεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους αγώνες της ποδηλασίας. Ένας από αυτούς είναι και Γύρος της Φλάνδρας όπου συνολικά 200 ποδηλάτες θα τρέξουν στην 100η έκδοση.
Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Μπριτζ και μετά από 225χλμ το πελοτόν θα τερματίσει στην Οντενάρντ.
Οι στενοί δρόμοι και τα επτά κομμάτια πλακόστρωτου είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της ποδηλατικής διαδρομής.

Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ποδηλατικό Γύρο της Φλάνδρας 2016.


O 100ός Γύρος Φλάνδρας συτγκεντρώνει σήμερα τα βλέμματα του αθλητικού, και όχι μόνο, κόσμου. Η Google τιμάει σήμερα με ένα Doodle τον 100ό ποδηλατικό γύρο της Φλάνδρας.

Παραδοσιακά, η Μπρυζ είναι η πόλη αφετηρία για τον ποδηλατικό αγώνα στον Γύρο της Φλάνδρας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στη χώρα.
Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκκίνηση του 100ού Γύρου Φλάνδρας στο Βέλγιο ή καλύτερα όπως είναι γνωστός ο ποδηλατικός αυτός γύρος, «Ronde van Vlaanderen».

Συνολικά 25 ομάδες, με 8 αθλητές η καθεμία, θα δώσουν το παρόν στην πόλη Μπρυζ, σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου, για την διεξαγωγή του 100ου Γύρου της Φλάνδρας.
Ο Γύρος της Φλάνδρας γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια διεξαγωγής του, και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι γιορτινή, όπως κάθε χρόνο, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα του Βελγίου και μία εκ των δύο κορυφαίων «κλασικών», μαζί με το Paris Roubaix.
Αν και τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές του Βελγίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σήμερα στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ποδηλατικό γύρο που διεξάγεαι κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Βέλγιο.

Δείτε εδώ το επίσημο site του 100ου Γύρου της Φλάνδρας.


Tour Of Flanders 2016 | Trailer.


Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής “κλασικούς ανοιξιάτικους” αγώνες δρόμου, κατηγορίας UCI World Tour, ο οποίος διασχίζει λιθόστρωτα καλντερίμια και σε συνδυασμό με τα 255,9 απαιτητικά χιλιόμετρα κάνει το έργο των αθλητών κάτι παραπάνω από αξιέπαινο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι νικητές του ποδηλατικού γύρου, χαρακτηρίζονται ως “ήρωες”.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Γύρο της Φλάνδρας:


• Η μεγαλύτερη διαδρομή του γύρου ήταν την πρώτη φορά, το 1913, με 324 χιλιόμετρα.
• Η μικρότερη διαδρομή κατά τον πόλεμο του 1941 με 198 χιλιόμετρα.
• Η πιο γρήγορη χρονιά ήταν το 2001 με νικητή τον Ιταλό Gianluca Bortolami με 43.6 χιλιόμετρα μέση ωριαία.
• Η πιο αργή χρονιά ήταν το 1923 με νικητή τον Ελβετό Heiri Suter με 26.2 χιλιόμετρα μέση ωριαία.
• Ο γύρος της Φλάνδρας μαζεύει περίπου 600.000-800.000 θεατές ενώ η περιοχή έχει πληθυσμό 6.5 εκατομμύρια.
• Το ρεκόρ συμμετοχών κατέχει ο Briek Schotte ο οποίος έχει αγωνιστεί 20 φορές από το 1940 έως το 1959.
• 6 άντρες κατέχουν το ρεκόρ των νικών με 3 ο καθένας: Achiel Buysse (1940, 1941, 1943), Fiorenzo Magni (1949, 1950, 1951), Eric Leman (1970, 1972, 1973), Johan Museeuw (1993, 1995, 1998), Tom Boonen (2005, 2006, 2012) και Fabian Cancellara (2010, 2013, 2014).
• Η χώρα με τις περισσότερες νίκες είναι το Βέλγιο με 68.
• 7 αθλητές έχουν κερδίσει τον αγώνα για δύο συνεχόμενες χρονιές: Romain Gijssels, Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Tom Boonen, Stijn Devolder και Fabian Cancellara.
• Μόνο ένας αθλητής έχει κερδίσει 3 συνεχόμενες χρονιές, ο Fiorenzo Magni.
• Ο Sean Kelly και ο Leif Hoste έχουν κερδίσει τις περισσότερες δεύτερες θέσεις, τρεις, χωρίς να έχουν κερδίσει ποτέ τον γύρο.
• Τέσσερις αθλητές έχουν κερδίσει το γύρο φορώντας την φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή: Louison Bobet 1955, Rik Van Looy 1962, Eddy Merckx 1975 και Tom Boonen το 2006.
• Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αθλητή ήταν το 1994 όταν ο Gianni Bugno κέρδισε τον Johan Museeuw για 7 χιλιοστά.
• Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αθλητή ήταν το 1969 όταν ο Eddy Merckx κέρδισε με διαφορά 5 λεπτών και 36 δευτερολέπτων τον Felice Gimondi.
• Ο μικρότερος νικητής του γύρου είναι ο Rik Van Steenbergen που κέρδισε το γύρο το 1944 σε ηλικία μόλις 19 ετών.
• Μεγαλύτερος νικητής ο Andrei Tchmil που το 2000 κέρδισε σε ηλικία 37 ετών.

Ο Γύρος Φλάνδρας συμπεριλαμβάνεται στην «Φλαμανδική εβδομάδα ποδηλάτου», μια σειρά 5 αγώνων που διοργανώνονται στην Φλάνδρα και αποτελεί το ορόσημο της διοργάνωσης.
Επίσης τιμητικά έχει λάβει τον τίτλο «Monuments» μαζί με τους αγώνες: Paris-Roubaix, Milan-San Remo, Liège–Bastogne–Liège και το Giro di Lombardia, ένας τίτλος που χαρακτηρίζει τους παλαιότερους και δυσκολότερους μονοήμερους αγώνες.

Φέτος η εκκίνηση θα δοθεί από την πόλη της Μπρυζ, την πρωτεύουσα της Δυτικής Φλάνδρας με τερματισμό την Οντενάρντ στην Ανατολική Φλάνδρα, θα διασχίσει 18 ανηφορικά κομμάτια και 7 επίπεδα κομμάτια σε λιθόστρωτο τερέν.
Το λιθόστρωτο τερέν από μόνο του αποτελεί πρόκληση, καθώς οι ποδηλάτες έχουν να αντιμετωπίσουν κραδασμούς, μειωμένη πρόσφυση, σκασμένα ελαστικά για πάνω από 6 ώρες.


Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 200.
Συνολικά 25 ομάδες, 18 ομάδες κατηγορίας «World Tour» και 7 ομάδες κατηγορίας «Pro Continental» έχουν δηλώσει συμμετοχή.

2016 Tour of Flanders: 10 riders to watch.

100th Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres 2016.

Top 10 Riders To Watch: Tour Of Flanders 2016.

Tour of Flanders 2016 - Ronde van Vlaanderen - Finish.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)