Google Analytics - Τρεις μετρήσεις που πρέπει να παρακολουθείτε! |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgri3kaJVbjfPn3gxMn0mdEuc8XXApyhJy4LrzgjdHIasAWO1cfPfrEHhXWRZxvNXYNOvx4JFBov76LX_hDWwpyvslSPobWEdKGrOn4syRCiG5NA-bCi2ImqbIk6noYUgVRePeiU-BdLRc/s72-c/analytics2.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0

Google Analytics στατιστικά και μετρήσεις.


Το Google Analytics προσφέρει μια πληθώρα στατιστικών και μετρήσεων για την ιστοσελίδα σας. Η εγκατάσταση του Google Analytics είναι μια απλή διαδικασία και σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν αυτή την δωρεάν υπηρεσία της Google.
Πολλούς μπορεί να τους μπερδεύουν τα πολλά στατιστικά που μας προσφέρει το Google Analytics, οι περισσότεροι δίνουν σημασία μόνο στον αριθμό επισκεπτών.

Ας δούμε λοιπόν τις τρεις σημαντικότερες μετρήσεις του Google Analytics που θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψη και να παρακολουθούνται οι μεταβολές τους.


Παραπομπές (Referrals).


Ένα από τα σημαντικότερα στατιστικά του Google Analytics, που θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν, είναι οι ιστοσελίδες παραπομπής (referral sites).
Οι παραπομπές στο Google Analytics μας δείχνουν από που έρχονται οι επισκέπτες μας, συμπεριλαμβανομένου και του συνδέσμου που πάτησαν για να καταλήξουν στο δικό μας site.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι σημαντικό γιατί έτσι μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το ποια εξωτερικά links είναι αποδοτικά για εσάς καθώς και να ξέρετε, για παράδειγμα, ποια από τα κοινωνικά δίκτυα που προωθείτε την ιστοσελίδα σας έχουν μεγαλύτερη επιτυχία.

Από τις παραπομπές (referrals) του Google Analytics μπορείτε να μάθετε ποιες από τις στρατηγικές μάρκετινγκ απέδωσαν καλύτερα.

Ποσοστό Εγκαταλείψεων (Bounces Rate).


Το ποσοστό εγκαταλείψεων (ή αλλιώς γνωστό ως bounces rate) είναι το επί τοις εκατό ποσοστό των χρηστών που επισκέφτηκαν μια σελίδα σας αλλά δε συνέχισαν την περιήγησή τους στο site σας.

Δηλαδή είναι οι χρήστες που μπήκαν στην ιστοσελίδα σας και έφυγαν χωρίς να πατήσουν κάποιο σύνδεσμο.
Στο Google Analytics μπορείτε να δείτε είτε το συνολικό ποσοστό εγκαταλείψεων της ιστοσελίδας σας, είτε το ποσοστό εγκαταλείψεων για κάθε σελίδα, λέξη-κλειδί κ.ο.κ.


Προσοχή υψηλό ποσοστό εγκαταλείψεων δεν είναι πάντα λόγος για να πανικοβάλλεστε!

Θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο με ανάλυση μιας και αυτός ο όρος μέτρησης είναι αρκετά σύνθετος.
Σε γενικές γραμμές όμως ο στόχος είναι πάντα το ποσοστό εγκαταλείψεων που βλέπουμε στο Google Analytics να είναι κάτω από 50%, αλλά όπως είπαμε υπάρχουν πολλοί λόγοι που ακόμη και μεγαλύτερα ποσοστά υπό προϋποθέσεις είναι απολύτως λογικά και δε θα πρέπει να σας ανησυχούν.

Μοναδικοί Επισκέπτες (Unique Visitors).


Ο αριθμός των μοναδικών επισκέψεων που βλέπουμε στο Google Analytics μπορεί να είναι η μονάδα μέτρησης της επιτυχίας του site σας όταν συνδυάζεται με τις πληροφορίες των παραπομπών (referrals).
Ο αριθμός των μοναδικών επισκέψεων καθώς και ο αριθμός των επανερχόμενων επισκεπτών (returning visitors) δείχνουν κατά πόσο η ιστοσελίδα σας γίνεται αντιληπτή από τους χρήστες του διαδικτύου.
Αν συνδυάσετε αυτά τα στατιστικά με τους συνδέσμους παραπομπής μπορείτε να βγάλετε διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα.
Όπως αν οι επισκέπτες σας έρχονται μέσω συνδέσμων παραπομπής στην σελίδα σας ή αν πληκτρολογούν την διεύθυνση url στον browser τους απευθείας.

Συνδυάστε τα στατιστικά του Google Analytics.


Όπως καταλάβατε τα στατιστικά και οι μετρήσεις που προσφέρει το Google Analytics δε θα πρέπει να τα αντιλαμβάνεστε σαν ξεχωριστά νούμερα.
Για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα που θα σας βοηθήσουν στο να χαράξετε μια καλύτερη στρατηγική προώθησης της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να μάθετε να τα συνδυάζετε και να τα ερμηνεύετε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)