Η Google με Doodle γιορτάζει τα 41 χρόνια από την ανακάλυψη της κρυψώνας της Πεταλούδας Μονάρχης (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrnJ2bTGZ3bo1LiyDLCpRbuw7g1Sc8hAPlyNbOENgeHdmD6wfHrsh-TjTr12gMaRnMFmdqsENhuwV4IMFmzCtf-i9zCLu5VZMe3hwm_TCAjNCjLJd2qLgip39p9ygtnrhX5dSy3YdQFyA/s72-c/Google+Doodle+41st+anniversary+of+the+discovery+of+the+mountain+of+the+butterflies.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Tα 41 χρόνια από την ανακάλυψη της κρυψώνας της πεταλούδας μονάρχη τιμάει με το σημερινό της doodle η Google.
Σαράντα ένα χρόνια πριν ο ζωολόγος Φρεντ Ούρκουχαρτ έγινε ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός για το σχέδιο μετανάστευσης της πεταλούδας Μονάρχης (Danaus plexippus).

Μετά από έρευνες δεκαετιών ο Καναδός εντομολόγος στις 9 Ιανουαρίου 1975 μαζί με την Catalina Trails και τον Ken Brewer κατάφεραν να ανακαλύψουν που περνούσαν το χειμώνα οι πεταλούδες.
«Εντοπίσαμε την αποικία. Τις βρήκαμε, εκατομμύρια πεταλούδες Μονάρχης πάνω στα δέντρα κοντά σε ένα ξέφωτο στο βουνό» του είπε ο Ken Brewer.
Ο Καναδός εντομολόγος έκανε συλλογή από πεταλούδες από παιδί και αυτό το ενδιαφέρον του τον οδήγησε να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στην εντομολογία το 1940.

Διορίστηκε έφορος εντόμων στο Βασιλικό μουσείο του Οντάριο, στο τμήμα της Ζωολογίας στο πανεπιστήμιο του Οντάριο, έγινε διευθυντής της Ζωολογίας και Παλαιοντολογίας στο Βασιλικό μουσείο του Οντάριο, και το 1961 διορίστηκε ως καθηγητής Ζωολογίας, μια θέση που κράτησε μέχρι την απόσυρσή του το 1979.
Το doodle της Google για το ταξίδι της πεταλούδας

Το ταξίδι της πεταλούδας Μονάρχης:

Αυτή η πεταλούδα με το περίεργο όνομα και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί-μαύρο χρώμα των φτερών της, είναι ένα από τα ομορφότερα είδη πεταλούδας, το οποίο μάλιστα εντυπωσιάζει για το μοναδικό μεταναστευτικό του ταξίδι που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.


Οι πεταλούδες αυτές διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αμερική και τον Καναδά όπου ζουν (σπανιότερα και στη δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου), προκειμένου να περάσουν το χειμώνα στα δάση του Μεξικού και στις ακτές της Καλιφόρνια. Μάλιστα το ταξίδι τους είναι πολύ μεγαλύτερο κι από την ίδια τους τη ζωή (η οποία διαρκεί λιγότερο από δύο μήνες), αφού στη διάρκειά του γεννιούνται τρεις με τέσσερις γενιές!
Οι πεταλούδες ακολουθούν κάθε χρόνο την ίδια διαδρομή και χρησιμοποιούν τα ίδια δέντρα για να κρέμονται από τα κλαδιά τους.
Είναι τα μόνα έντομα που μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα και στη συνέχεια επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν.

Τέλος σημειώνεται ότι η άφιξη των πεταλούδων στο Μεξικό συμπίπτει με την μεξικάνικη γιορτή «Ημέρα των Νεκρών» κατά την οποία οι άνθρωποι τιμούν τους νεκρούς τους. Οι Μεξικάνοι πιστεύουν ότι οι πεταλούδες είναι οι ψυχές των νεκρών προγόνων τους, που επιστρέφουν στη Γη.

Το βίντεο της Google για το doodle:

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)