Η Google αλλάζει δομή και μετονομάζεται σε Alphabet. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='http://3.bp.blogspot.com/-fGiJBmqYkao/VctELdf8LhI/AAAAAAAAWqM/oqzt5bk0Zlw/s72-c/A%2BNew%2BCompany%2BCalled%2BAlphabet%2BNow%2BOwns%2BGoogle.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Κάτω από την ομπρέλα του νέου εταιρικού σχήματος μπαίνουν όλες οι επιχειρήσεις του τεχνολογικού κολοσσού, με στόχο την καλύτερη και πιο διαφανή λειτουργία τους.

Στον όμιλο θα ανήκουν μια σειρά εταιρειών κάποιες από αυτές θα είναι οι παρακάτω:

• Google Inc.
• Calico
• Google Ventures
• Google Capital
• Google X
• Nest
• Fiber

Με ανάρτηση στο επίσημο blog της Google, ο Λάρι Πέιτζ ανακοίνωσε τη μετατροπή της σε όμιλο εταιρειών και τη μετονομασία της σε Alphabet. Πλέον, η εταιρεία που πριν από 17 χρόνια ίδρυσαν με τον Σεργκέι Μπριν και έγινε συνώνυμο της αναζήτησης στο Διαδίκτυο θα αποτελεί και τυπικά τον σημαντικότερο κρίκο σε μια αλυσίδα επιχειρήσεων, οι οποίες εκτείνονται ήδη σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Ο Λάρι Πέιτζ θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alphabet και ο Σεργκέι Μπριν σε αυτή του προέδρου. Η Alphabet θα αντικαταστήσει τη Google στο αμερικανικό χρηματιστήριο και όλες οι μετοχές της θα μετατραπούν σε αντίστοιχα μερίδια με ίδια δικαιώματα.
Πάντως, οι μετοχές τις Alphabet θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στον Nasdaq ως GOOGL και GOOG.

«H Google δεν είναι μια συμβατική εταιρεία. Και δεν πρόκειται να γίνει. Ως μέρος αυτής τη προσπάθειας είχαμε πει ότι θα έπρεπε να περιμένετε από εμάς να βάλουμε μικρά στοιχήματα σε τομείς που μπορεί να έδειχναν πολύ μακριά από τις τρέχουσες δραστηριότητες μας. Από την αρχή προσπαθούσαμε να κάνουμε περισσότερα, να κάνουμε σημαντικά και ουσιαστικά πράγματα με τα μέσα που διαθέταμε.

Κάναμε πράγματα που φαινόντουσαν τρελά για την εποχή τους και σήμερα προσελκύουν δισεκατομμύρια χρήστες, όπως οι Google Maps, το YouTube (σ.σ. εξαγοράστηκε από τη Google το 2006), ο Chrome και το Android. Και δεν σταματήσαμε εκεί. Ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που οι άλλοι θεωρούν τρελά, αλλά εμάς μας ενθουσιάζουν», γράφει μεταξύ άλλων ο Λάρι Πέιτζ.

Και εξηγεί τους λόγους αυτής της κίνησης, σημειώνοντας ότι «η εταιρεία λειτουργεί καλά σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε πιο καθαρά και υπεύθυνα... Με τη νέα δομή τα οικονομικά αποτελέσματα της Google θα ανακοινώνονται ξεχωριστά από εκείνα των υπολοίπων επιχειρήσεων της Alphabet στο σύνολό τους».

Στη θέση του CEO της νέας Google τοποθετείται ο Σουντάρ Πιτσάι, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων, στην αφοσίωση και τις ικανότητες του οποίου κάνει ειδική μνεία ο Λάρι Πέιτζ, επιχειρώντας να πείσει τους επενδυτές –η επιστολή του αναρτήθηκε μετά το κλείσιμο της αμερικανικής χρηματαγοράς το απόγευμα της Δευτέρας και στις μετασυνεδριακές συναλλαγές οι μετοχές της Google σημείωναν άνοδο πάνω από 6%.

Κάθε μια από τις εταιρείες που θα βρίσκονται πλέον υπό την ομπρέλα της Alphabet θα έχει δικό της διευθύνοντα σύμβουλο και θα λειτουργεί ανεξάρτητα, με τους Πέιτζ και Μπριν να έχουν γενικότερο ρόλο.
Όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, δεν είναι οι πρώτοι φορά που οι δυο τους πραγματοποιούν αντισυμβατικές κινήσεις, κάποιες από τις οποίες τους έφεραν στο παρελθόν ακόμα και σε αντιδικία με άλλους μετόχους.

Αναφερόμενος στις πολυσχιδείς σήμερα δραστηριότητες της Google, o Λάρι Πέιτζ φέρνει ως παράδειγμα τη Life Sciences (η οποία αναπτύσσει έναν φακό επαφής που θα λειτουργεί ως αισθητήρας μέτρησης της γλυκόζης), την Calico (επικεντρώνεται σε θέματα μακροζωίας) και το X lab, όπου αναπτύσσονται διάφορα πρωτοποριακά προγράμματα, όπως το Wing για την παράδοση εμπορευμάτων με τη χρήση drones.

«Μέσω της Alphabet θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλύτερα δραστηριότητες που δεν είναι απαραιτήτως σχετικές μεταξύ τους. Το μοντέλο αφορά σε επιχειρήσεις που ευημερούν, με ισχυρούς ηγέτες και ανεξαρτησία.

Σε γενικές γραμμές, θα έχουμε έναν ισχυρό CEO σε κάθε επιχείρηση, με τον Σεργκέι και μένα στην υπηρεσία τους, όπως απαιτείται. Θα χειριστούμε αυστηρά την κατανομή των κεφαλαίων και θα δουλέψουμε για να είναι βέβαιο ότι κάθε επιχείρηση λειτουργεί σωστά», διευκρινίζει ο Λάρι Πέιτζ και καταλήγει: «Μας αρέσει το όνομα Alphabet.

Πρόκειται για τη συλλογή των γραμμάτων που σχηματίζουν τη γλώσσα, μίας από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ανθρωπότητας...
Επίσης σημαίνει ένα πρώτης τάξεως στοίχημα (alpha-bet) για το οποίο θα προσπαθήσουμε! Θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο εμπορικό σήμα με σχετικά προϊόντα -το θέμα είναι οι εταιρείες της Alphabet να έχουν ανεξαρτησία και να αναπτύσσουν τα δικά τους εμπορικά σήματα».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)