Η Google με Doodle τιμά την 81η επέτειο της πιο διάσημης φωτογραφίας του τέρατος του Λοχ Νες. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2bW6Jq0_U1fYPfc9oc5Gz4eaJoNMG8nnF5HaUFkbTFsgZD2Mggg_SoaRAVzjrXSw7SGr2HOT6L0js7Pl2-Ut0RqFYuBoc3bIzw1GOok-NmwpyqtdmwY4LvfJmI6tnO_rtKQk740L2e-Q/s72-c/Google+Doodle+Honors+Famous+Photo+of+Loch+Ness.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Το τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει να ονομάζεται θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της βόρειας Σκωτίας και η Google αφιερώνει to Doodle της στην πιο ιστορική φωτογραφία του τέρατος.

Το "τέρας" αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας, ενώ απαντάται συχνά και με το όνομα "Νέσι".
Αναφορές για την ύπαρξη ενός τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περιπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Ο θρύλος λέει ότι ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας μαθητής του ιεραπόστολου Aγίου Κολούμπα θέλησε να διασχίσει τη λίμνη για να φέρει από την απέναντι όχθη μία βάρκα για το δάσκαλό του. Κάπου στα μισά της διαδρομής εμφανίστηκε το τέρας και ετοιμάστηκε να του επιτεθεί. Τότε, ο Άγιος Κολούμπα με βροντερή φωνή του είπε: «Μην σκεφτείς να προχωρήσεις, ούτε να αγγίξεις αυτό τον άνθρωπο. Γρήγορα κάνε πίσω» και πράγματι η Νέσυ υπάκουσε και βυθίστηκε ξανά στα νερά της λίμνης.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932
Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα "άγνωστο είδος", όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα, όμως, αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν λίγο υπερβολική.
Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα ίσως την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.
Η λέξη Λοχ ανήκει στην γλώσσα Gaelic, η οποία αποτελεί γλώσσα της κέλτικης φυλής και σημαίνει “λίμνη”.
Νες ονομάζεται η λίμνη η οποία φιλοξενεί το μυστηριώδες αυτό πλάσμα. Συνοψίζοντας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Λοχ Νες σημαίνει “λίμνη Νες”, άρα η φράση “Το τέρας του Λοχ Νες” σημαίνει “το τέρας της Λίμνης Νες”.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)