Ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας σας με MyUnity 3.0 στο Ubuntu από την 10.10 εώς και την 12.04 διανομή. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://4.bp.blogspot.com/-J4YnX7Lm8Ps/Wq-_plQl1xI/AAAAAAAAhl4/TsQj2FxoDNMkuUbfdE_HffHIibrToaTLQCLcBGAs/s72-c/MyUnity.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Η ρύθμιση του Unity στα μέτρα του κάθε χρήστη δεν είναι ακριβώς δύσκολη. Οι περισσότερες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από τον «Διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz». Αυτό όμως μερικές φορές φοβίζει κάποιους, αφού η δύναμη του συγκεκριμένου εργαλείου είναι τέτοια ώστε οι ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολύ περισσότερες από τις «βασικές», έτσι είναι εύκολο παίζοντας με αυτόν να «πάρεις το σύστημα στο χέρι». Ένας Ιταλός developer, ο Fabio Colinelli, έφτιαξε ένα εργαλείο, το MyUnity, για την χωρίς φόβο ρύθμιση βασικών επιλογών του Unity.

Η χρήση αυτής της εφαρμογής «τρομάζει» σαφώς λιγότερο τον άπειρο χρήστη από την χρήση του Διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz για ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις. Αυτό που κάνει η εφαρμογή, είναι να ομαδοποιεί πολλές περιοχές ρυθμίσεων σε ένα παράθυρο.

Μέσα στις λειτουργίες του μπορούμε να βρούμε:
* Αλλαγή της διαφάνειας του Dash, του Launcher (η πλαϊνή μπάρα με τα εικονίδια) και του Panel (η επάνω μπάρα).
* Ρύθμιση του εφέ «θόλωσης» όταν ανοίγει το Dash.
* Εμφάνιση (ή όχι) των «Προσωπικός φάκελος», «Απορρίματα» και προσαρτημένων συσκευών και διαμερισμάτων στην επιφάνεια εργασίας.
* Ρύθμιση του μεγέθους του Launcher και των επιλογών του για απόκρυψη και backlights (ο φωτισμός των εικονιδίων του).
* Αλλαγή των ρυθμίσεων των γραμματοσειρών που αφορούν μέγεθος, RGBA και hinting (τα 2 τελευταία επηρρεάζουν την καθαρότητα και την εμφάνιση της γραμματοσειράς).

Πολύ χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί και το κουμπί «Default settings» (Προκαθορισμένες ρυθμίσεις) κάτω αριστερά.
Χρησιμεύει πολύ αν κάνουμε μία αλλαγή κατά λάθος και θέλουμε να επαναφέρουμε τις βασικές ρυθμίσεις.

Εγκατάσταση:

Η εφαρμογή MyUnity είναι διαθέσιμη για Ubuntu 11.04 Natty, Ubuntu 11.10 Oneiric και Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (Για όσους δοκιμάζουν την alpha έκδοση).
Είναι επίσης διαθέσιμη και για την Ubuntu 10.10 Maverick (υποθέτω για το Unity 2D).
Για να την εγκαταστήσετε, προσθέστε το αποθετήριο ppa:myunity/ppa στις πηγές λογισμικού σας και εγκαταστήστε το MyUnity από το κέντρο λογισμικού Ubuntu.
Εναλλακτικά, δώστε τις παρακάτω εντολές στο τερματικό μία-μία.
sudo add-apt-repository ppa:myunity/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install myunity
Το αποθετήριο της εφαρμογής βρίσκεται στο Launchpad...

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)