Γνωρίζοντας τα τρόφιμα - Πάρις Κυπαρισσίου. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMKNE7kpsO2DEmsY7c17Buuqbo-_am6JIwbVyrzu4V4VTnfegWWgAhUxK1NDgGAYXBCmaZf_L5-8_vVIedNRtykkznTvBeCPWqz952Q5pZelDyaas7s-428Ucq78VehIu9b27fWjZsyBI/s72-c/Gnorizontas+ta+trofima+Paris+Kyparissiou.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Gnorizontas ta trofima Paris Kyparissiou, Greek Books

Σε μια εποχή όπου τα διατροφικά σκάνδαλα είναι σχεδόν καθημερινά, σε μια εποχή που ο καταναλωτής κατακλύζεται από μια τεράστια ανασφάλεια η οποία συμπυκνώνεται στη φράση «άραγε ξέρουμε τι τρώμε;» και που η -παραπληροφόρηση παίρνει τη θέση της έγκυρης και ολόπλευρης ενημέρωσης καθίσταται επείγουσα μια προσπάθεια ολοκληρωμένης και πλήρους ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, αλλά και του σύγχρονου επαγγελματία που ασχολείται με την παραγωγή και την διάθεση τροφίμων.

Καθημερινά παράγονται νέα «μοντέλα» τροφίμων είτε για να ανταποκριθούν στις επιταγές του σύγχρονου marketing είτε για να εξυπηρετήσουν τις νέες μεθόδους παραγωγής και τις νέες τεχνολογίες.

Σχεδιάζονται νέα τρόφιμα για να καλυφθούν οι νέες διατροφικές ανάγκες και να ικανοποιηθούν οι διατροφικές συνήθειες των σημερινών ανθρώπων.

Είναι προφανές πως όλοι θα θέλαμε να καταναλώνουμε «φυσικά παραγόμενα τρόφιμα», αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε να καταναλώνουμε με ανεξέλεγκτους ρυθμούς «συμβατικά παραγόμενα προϊόντα» (κυρίως εντατικής εκτροφής ή εντατικής καλλιέργειας), σύνθετα τρόφιμα βιομηχανικής παραγωγής, βιολογικά ή οικολογικά τρόφιμα, μεταλλαγμένα τρόφιμα, υδροπονικά παραγόμενα προϊόντα, προϊόντα light, ενεργειακά τρόφιμα, λειτουργικά τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής.

Η φύση δηλαδή προσφέρει μερικές δεκάδες είδη τροφίμων ενώ ο άνθρωπος παράγει αρκετές χιλιάδες απ' αυτά.

Συνεπώς ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τεράστιο αδιέξοδο διατροφικής φύσεως, ανυπεράσπιστος απέναντι στις δελεαστικές προτάσεις της βιομηχανίας και της διαφήμισης, άβουλος καταναλωτής μιας πληθώρας προϊόντων άγνωστης προέλευσης και σύστασης.

Ενδεχομένως η απλή ενημέρωση να μην είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως στο μέλλον θα χρειαστεί ειδική εκπαίδευση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο της διατροφής.

Σήμερα εφαρμόζονται συστήματα διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων (ISO, HACCP) τα οποία όμως θα πρέπει νο τύχουν της αποδοχής των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων, των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης αλλά και του αγροτικού τομέα.

Με το βιβλίο «Γνωρίζοντας τα Τρόφιμα» γίνεται μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση του απλού καταναλωτή.

Ο βασικός όμως σκοπός του βιβλίου εστιάζει στη σωστή εκπαίδευση και εξειδίκευση του επαγγελματία.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εγχειρίδιο, με εύληπτο και κατανοητό περιεχόμενο που αποσκοπεί στην εξειδικευμένη ανάλυση και παρουσίαση διατροφικών θεμάτων και αποβλέπει στο να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο στο χέρια όλων των ειδικών που ασχολούντοι με την εκπαίδευση σε θέματα τροφογνωσίας και διαχείρισης τροφίμων.

Γνωρίζοντας τα τρόφιμα
Συγραφείς: Πάρις Κυπαρισσίου, Σταματία Μαζαράκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου
Εκδόσεις: Les Livres du Tourisme
Πρώτη έκδοση: Αύγουστος 2005
Σελίδες: 248



mirror:



mirror:


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)