FreeCad - Ένα ελεύθερο σχεδιαστικό πρόγραμμα για Linux, Windows, MacOSX. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6yn5aIgtjDtzZqsmEDREwxLPbZ-DbVO4AWjxCbtoLmb3goXs86rR8koHKIy1BAJLwbb93neoCwHq69n04u0naMspl9PPyF7POTQIqGzplSe_h0gXCfC7wgKE-lSm0cZP2G5BvHBlvtTc/s72-c/FreeCAD.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


FreeCad, Linux, Mac,  Windows, Windows 7, Graphics

Ένα από τα πιο παλιά προγράμματα του είδους είναι και το FreeCad, τ’ οποίο έχει πλέον πολλές δυνατότητες και σε αρκετές περιπτώσεις.
Ακόμα κι επαγγελματικές είναι δυνατόν να τις καλύψει, ώστε να μη χρειάζεται η παραμικρή δαπάνη για αγορά ενός επαγγελματικού προγράμματος.

Βέβαια η χρήση του είναι για 3D CAD modeler και μπορεί να καλύψει πλήρως μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, μα κι ένα μεγαλο μέρος από αρχιτεκτονικά σχέδια.

Έρχεται μ’ ένα πλήθος εργαλείων για 3D modeler, παρέχοντας βέβαια και 2d συστατικά, αναγκαία πολλές φορές για πιο καλή απόδοση λεπτομερειών στο 3d σχεδιο.

Παρ’ ολ’ αυτά επικεντρώνεται στο 3D modeler.

Είναι πλήρως Ανοιχτού Κώδικα και κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

- Μια πλήρης OpenCasCade-based geometry kernel για πολυσύνθετους 3D σχεδιασμούς και αποδόσεις και υποστηρίζει εγγενώς concepts όπως: brep, nurbs, booleans operations η fillets.
- "Χτισμένο" με modular, υποστηρίζει προεκτάσεις (modules) για πιο πολλές η ειδικευμένες δυνατότητες.
- Workbench concept: Πολύ καλή λειτουργία που ομαδοποιεί τα διάφορα tools που χρησιμοποιούμε από workbenches.
- Ένα full parametric model επιτρέπει κάθε τύπο παραμέτρου με γνώμονα προσαρμοσμένα αντικείμενα.
- Και βέβαια εισαγωγή/εξαγωγή των αρχείων μας σε standard formats όπως: STEP, IGES, OBJ, DXF, SVG, U3D η STL.

To FreeCad είναι διαθεσιμο για Linux, Windows και MacOSX, τόσο σε 32bit, όσο και σε 64bit και στις περισσότερες (αν όχι όλες) τις διανομές υπάρχει στον Διαχειριστή πακέτων (Κέντρο Λογισμικού, yum, synaptic, yast, κλπ), οπότε αρκεί να γράψετε: freecad, στο πεδίο αναζήτησης και να το επιλεξετε για εγκατάσταση:


Official Debian package:



Official Ubuntu package:



Official OpenSuse package:



Softpedia Windows build:



Packman RPM package (for opensuse, Fedora):



Slackbuilds package (for Slackware):



ArchLinux AUR package:



Gentoo ebuild package:



Περισσότερα στη Download page του, όπου θα βρείτε και τα download links για Windows και Macosx.




Η σελιδα του στο Ubuntu Launchpad


Η κεντρική ιστοσελίδα του FreeCad

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)