Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά (Κώστας Μουρσελάς). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNhejP8HDoW5IizK_A2g6Tnp0PGODSkJ1RR7dPvnjknvYObv7BQyEbNMI0Vr00dNJdj1138dx34gAC-GD7wp4eqmDOmZlcGxMJej5j2lBzFDKBT1QyEfFBaqiIndtBClGe6jPXskMCjyk/s72-c/Vammena+Kokkina+mallia.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

2

Vammena Kokkina mallia, Greek BooksΈνα από τα πλέον ευπώλητα βιβλία της μεταπολιτευτικής μας λογοτεχνίας, τα "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά", είναι ένα μυθιστόρημα που προκαλεί, ερεθίζει, εξοργίζει. Ερωτικό, αισθησιακό, χυδαίο, αποτρόπαιο, δοσμένο απλά, με χιούμορ, ειρωνεία και καυστική διάθεση. Το μυθιστόρημα δεν είναι μόνο η ιστορία των τριών κεντρικών προσώπων: ενός "θέσει διανοούμενου" που διαπιστώνει εκ των υστέρων πως έζησε λάθος, κάνοντας λάθος επιλογές, ενός "φύσει διανοούμενου" που "αποδεικνύει με τη ζωή του πως όλα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί κι αλλιώς", και μιας γυναίκας που όσο "βυθίζεται στους συμβιβασμούς της τόσο πλησιάζει στην πληρότητα του έρωτα".
Οι ήρωες του βιβλίου, που είναι πλέον πάνω από πενήντα, καταλαμβάνουν όλοι σοβαρό μερίδιο σε μια πλοκή που αντανακλά το αντιπροσωπευτικότατο κομμάτι της νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Η υπαινικτική ατμοσφαιρική ανασυγκρότηση, αυτής ακριβώς της Ιστορίας κάνει την αφήγηση του Μουρσελά συναρπαστική. Οι ζωές που ξετυλίγονται με αφηγηματική μαστοριά και μοναδική ζωντάνια είναι χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων πενήντα - εξήντα χρόνων.Το μυθιστόρημα που άφησε εποχή στα Ελληνικά Γράμματα και έφερε στη λογοτεχνία χιλιάδες νέους αναγνώστες...

Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. Βαμμένα κόκκινα μαλλιά κάθε νύχτα
    σε ποια σεντόνια να δακρύζεις στα κρυφά
    δεν έχει περιθώριο η πίκρα
    και η χαρά τελειώνει στα μισά
    ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΜΕΙΣ...
    σαν αγέρας που σε καίει μες τη νύχτα
    όποια πόρτα κι αν ανοίξεις θα με βρεις
    ....Βαμμένα κόκκινα μαλλιά καληνύχτα
    του χρόνου πάλι θα σε θυμηθώ
    καληνύχτα σ' αγαπώ....

    Το μουσικο κομματι που συνοδευε την ταινια σε Στίχους & μουσικη του: Βασίλη Δημητρίου ερμηνια ο: Γιώργος Νταλάρας ....απλα υπεροχο ,οπως αλλωστε και η ταινια για οσους την ειδαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @*marini*
    Ο αναγνώστης εισπράττει, μέσα από το βιβλίο, μαθαίνει να σκέπτεται.
    Το βιβλίο επηρεάζει τις σχέσεις και την ζωή μας, μας κάνει καλύτερους, καθώς είναι το μοναδικό αντίβαρο στο ένστικτο μας.
    Με το βιβλίο αρχίζει ένα ταξίδι εξέλιξης κι αυτογνωσίας.
    Και το συγκεκριμένο είναι ένα από τα καλύτερα.
    Σε ταξιδεύει σε μια καταπληκτική καταγραφή, μιας άλλης γενιάς από έναν μαέστρο της αφήγησης, όπου μέσα από την πλοκή διεγείρει τις αισθήσεις μας.

    Αν και πιστεύω πως ο κάθε συγγραφέας έχει στόχο του να συγκινήσει και να δημιουργήσει μια ταραχή, για να αγγίξει την επιτυχία, μέσα από έναν ρητό λόγο, κάποες φορές ερωτικό, αισθησιακό, χυδαίο, αποτρόπαιο ή δοσμένο απλά, με χιούμορ, με καυστική διάθεση υπονοούμενο πολλές φορές με πλοκές αλλά και σιωπές.

    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)