Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='http://3.bp.blogspot.com/-lTvAew3zOcg/TXOo805eDII/AAAAAAAAAEo/kgs9CgjvGtk/s72-c/Efarmosmena_Mathimatika.jpg' rel='https://4.bp.blogspot.com/-ucvLyH7G8ns/WNrpJ42EDOI/AAAAAAAAfwo/V5doGhzXC8QztinTcD9Jfy_YBPCPzpPOgCLcB/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Efarmosmena Mathimatika, Greek Books

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους Φοιτητές των Σχολών Εφαρμοσμένων Επιστημών των Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της Χώρας και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνδυάζει τη συντομία και την απλότητα με τη σαφήνεια, τη μεθοδικότητα και τη διδακτικότητα.

Περιέχει σύντομη αλλά σαφή Θεωρία, πολλά διευκρινιστικά Παραδείγματα (120), πάρα πολλές Λυμένες Ασκήσεις (280) και ικανό αριθμό Τεχνολογικών Εφαρμογών στον Ηλεκτρισμό.

Επειδή τα Μαθηματικά πρέπει να αποτελούν εργαλείο και όχι αυτοσκοπό στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες, παραλείπονται οι αποδείξεις οι οποίες έχουν καθαρά θεωρητικό ενδιαφέρον και δίνονται οι αποδείξεις οι οποίες έχουν και πρακτικό ενδιαφέρον, δηλ. εκείνες των οποίων η τεχνική εφαρμόζεται και στις Ασκήσεις.

Ακόμη, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το κείμενο να γίνει το δυνατόν αυτοδύναμο για να μην υποχρεώνεται ο Φοιτητής να ανατρέχει σε έννοιες και τύπους του Ολοκληρωτικού Λογισμού ή της Στοιχειώδους Τριγωνομετρίας χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Η ύλη του κατανέμεται σε τέσσερα Κεφάλαια. Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στις Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις, στο δεύτερο Κεφάλαιο μελετώνται ο Μετασχηματισμός Laplace, οι εφαρμογές του στην επίλυση των Γραμμικών Διαφορικών και των Ολοκληρωτικο-διαφορικών Εξισώσεων με σταθερούς συντελεστές και γίνονται Τεχνολογικές Εφαρμογές της Θεωρίας στα Ηλεκτρικά κυκλώματα.

Στο τρίτο Κεφάλαιο μελετάται το ανάπτυγμα μιας περιοδικής συνάρτησης σε σειρά Fourier, δηλ. η ανάλυση περιοδικού κύματος σε αρμονικές συνιστώσες και στο τέταρτο Κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στο μετασχηματισμό Fourier και μελετάται ο μετασχηματισμός Z.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)